Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’VUR’ EMRİ ARTIK ASKERDE!..

’VUR’ EMRÄ° ARTIK ASKERDE!..

Çözüm süreci sırasında operasyon için Vali’den izin alınması gerekiyordu, ÅŸimdi ise, yetki askerde.

Artan terör olayları sonrasında öncelikle BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu baÅŸkanlığında mini bir güvenlik zirvesi daha sonra da CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığındaCumhurbaÅŸkanlığı’nda geniÅŸ katılımlı bir zirvede terörle mücadelede izlenecek strateji belirlendi.

Buna göre asker ve polis savunma pozisyonunda kalmayacak. Taaruz pozisyonuna geçecek. Toplantıda, son dönemde verilen ÅŸehitlerin çoÄŸunluÄŸunun mayın ve el yapımı bomba ile hayatını kaybettiÄŸine dikkat çekildi. Teröristlerin ağır kayıplar verdiÄŸini ve kayıpları unutturmak için birebir sıcak saldırı deÄŸil de mayınlı eylemleri seçtiÄŸi bilgisi deÄŸerlendirildi. Çözüm süreci sırasında askerin operasyon yapması için Vali’den izin alması gerekiyordu.

 Bu uygulamaya da son verildi. Askerin sıcak operasyon ve sıcak takip yaptığı süreçte ’vur’ emri bölgedeki askeri yetkililerde olacak. Özellikle hava operasyonlarının durmaksızın sürmesi konusunda zirveden kesin talimat çıktı. TSK "kırmızı alarm" halini bundan sonraki süreçte "non-stop" sürdürecek.

 Belirlenen teröristler sınır bölgesindeki fırtına obüsleri ile de her hareketlilikte vurulacak. Sahadaki operasyonların sayısı artırılacak ve özellikle terör eylemlerinin yoÄŸunlaÅŸtığı Irak sınır hattında geniÅŸ kapsamlı kara harekatları gerçekleÅŸtirilecek. Teröristlerin geçiÅŸ güzergahları ileKuzey Irak’taki PKK kampları sürekli izlenecek. Her hareketlilikte bölgede devriye görevi icra eden F-16’lar bombardıman gerçekleÅŸtirilecek. Böylece teröristlere nefes alma imkanı verilmeyecek. Zirvede ayrıca Kandil’den eskisi gibi artık destek alamadığını itiraf eden teröristlerin karakol basma yerine mayınlı saldırılarla kalleşçe saldırı yöntemini de seçtiÄŸi deÄŸerlendirmesine yer verildi.

 Son dönemdeki telsiz konuÅŸmasında teröristler "Bizi fareler gibi ortada bıraktılar. DoÄŸrudan devletin gücünü ensemizde hissettik; büyük baÅŸarı beklediÄŸimiz noktada hezimete uÄŸradık. Halka çok güvenmeyin; ÅŸiddet ve korku onları tekrar kendilerine getirecektir. GerektiÄŸinde hedef gözetmeden indirin, gücümüz görsünler, döneceklerdir, mecburdurlar" demiÅŸti.

 

 

KAYNAK:.milliyet.com.tr

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo