14 o C Kdz. Ereğli

VE NİHAYET!!!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, "Soma’daki madencileri şehit olarak kabul eden düzenleme yaptık ve onlara bazı haklar verdik. Bu haklardan Zonguldak yararlanmamıştı. Şimdi bunu da düzeltiyoruz, Zonguldak Kömür İşletmesi’nde vefat eden kardeşlerimize de şehitlik mertebesi veriyoruz ve onların birer yakınını da kamuda işe alıyoruz" sözlerini değerlendiren Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, "Salonda gözlerimiz doldu" dedi.

Gündem 6 yıl 3 ay 15 gün 21 saat 59 dakika önce 873

Haberi Paylaşın

Yiğit, merkezi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde olan dernek binasında düzenlendiği basın toplantısında, 700 şehit maden işçisinin yakınının verilen bu kararla büyük sevinç yaşadıklarını söyledi.
Başbakan Yıldırım’ın, Zonguldak’taki sözlerinde Soma Ermenek yasasından dolayı tanınan hakların tüm madenci şehitleri için de düzenleme yapılacağına ilişkin konuşmasını hatırlatan Yiğit, şunları kaydetti:
“Emek hepimizin emeği”
Gerçekten orada gözyaşlarımızı tutamadık. Emek hepimizin emeğidir. Katkısı olan, bunlara katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu dernek büyüyerek gidecek. Tüm Türkiye’nin her yerindeki maden şehitlerinin aileleri inanıyorum ki acılarını bir nebze olsun unutmuşlardır. Bizim babalarımızı hiçbirşeyin geri getirmeyeceğini biz biliyoruz ama en azından bu tip haklar bizlerin acılarını dindirmiş olacak. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız AK Parti Zonguldak Milletvekillerimiz, İl ve İlçe Başkanlarımıza minnettarlarımızı sunuyorum, Allah hepsinden razı olsun. Sonuna kadar yanlarındayız. İnşallah en kısa zamanda çözüme kavuşturulur. Bu ailelerimiz de kamuda iş imkanına sahip olmuş olacaklar, Soma’daki kardeşlerimiz gibi."
Öte yandan toplantıda, Dernek Başkanı Yiğit ve yönetim kurulu üyeleri Anadolu Ajansı Ereğli Temsilcisi Mustafa Kemal Bektaş’a, üzerinde madenci heykeli bulunan saat hediye ettiler.

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 9 saat 53 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
6 gün 21 saat 54 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
4 gün 18 saat 21 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
6 gün 17 saat 22 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 12 saat 29 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 7 saat 59 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 9 saat 24 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
3 gün 12 saat 59 dakika önce HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
6 gün 20 saat 48 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
3 gün 21 saat 12 dakika önce AYRINTILAR BELLİ OLDU!