Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

VE NİHAYET!!!

VE NÄ°HAYET!!!

BaÅŸbakan Binali Yıldırım’ın, "Soma’daki madencileri ÅŸehit olarak kabul eden düzenleme yaptık ve onlara bazı haklar verdik. Bu haklardan Zonguldak yararlanmamıştı. Åžimdi bunu da düzeltiyoruz, Zonguldak Kömür Ä°ÅŸletmesi’nde vefat eden kardeÅŸlerimize de ÅŸehitlik mertebesi veriyoruz ve onların birer yakınını da kamuda iÅŸe alıyoruz" sözlerini deÄŸerlendiren Zonguldak Maden Åžehitleri Aileleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Çetin YiÄŸit, "Salonda gözlerimiz doldu" dedi.


YiÄŸit, merkezi Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde olan dernek binasında düzenlendiÄŸi basın toplantısında, 700 ÅŸehit maden işçisinin yakınının verilen bu kararla büyük sevinç yaÅŸadıklarını söyledi.
BaÅŸbakan Yıldırım’ın, Zonguldak’taki sözlerinde Soma Ermenek yasasından dolayı tanınan hakların tüm madenci ÅŸehitleri için de düzenleme yapılacağına iliÅŸkin konuÅŸmasını hatırlatan YiÄŸit, ÅŸunları kaydetti:
“Emek hepimizin emeÄŸi”
Gerçekten orada gözyaÅŸlarımızı tutamadık. Emek hepimizin emeÄŸidir. Katkısı olan, bunlara katkı sunan herkese teÅŸekkür ediyorum. Bu dernek büyüyerek gidecek. Tüm Türkiye’nin her yerindeki maden ÅŸehitlerinin aileleri inanıyorum ki acılarını bir nebze olsun unutmuÅŸlardır. Bizim babalarımızı hiçbirÅŸeyin geri getirmeyeceÄŸini biz biliyoruz ama en azından bu tip haklar bizlerin acılarını dindirmiÅŸ olacak. CumhurbaÅŸkanımız, BaÅŸbakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız AK Parti Zonguldak Milletvekillerimiz, Ä°l ve Ä°lçe BaÅŸkanlarımıza minnettarlarımızı sunuyorum, Allah hepsinden razı olsun. Sonuna kadar yanlarındayız. Ä°nÅŸallah en kısa zamanda çözüme kavuÅŸturulur. Bu ailelerimiz de kamuda iÅŸ imkanına sahip olmuÅŸ olacaklar, Soma’daki kardeÅŸlerimiz gibi."
Öte yandan toplantıda, Dernek BaÅŸkanı YiÄŸit ve yönetim kurulu üyeleri Anadolu Ajansı EreÄŸli Temsilcisi Mustafa Kemal BektaÅŸ’a, üzerinde madenci heykeli bulunan saat hediye ettiler.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo