Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

VE DEMİRBAŞ KONUŞTU!

VE DEMİRBAŞ KONUŞTU!

EREĞLİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki ’Ereğli Dini Müesseseleri Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği’ Başkanı Halil İbrahim Demirbaş, “bir müteahhit yüzde 55’e kadar veririm deyince, biz de onunla sadece konuştuk ama bir netice almış değiliz. Şunu da açık ve net söyleyeyim. Eğer herhangi bir müteahhit gelir bize ben yüzde 60-70 veririm derse biz ona veririz” dedi.
Demirbaş, Öğretmenevi’nde dernek yönetim kurulu üyeleri Mustafa Köseoğlu, Ali Kemal Karaca, Yusuf Öncel’inde katıldığı bası toplantısında yaptığı konuşmada, haklarında sosyal medyada paylaşılan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
İddialara verdiği yanıt öncesi dernek faaliyetlerini anlatan Demirbaş, “Ereğli merkezindeki mevcut mabetlerin imar, ihya, lüzumunda yenisini yapmak, Kuran Kursu ve müftülük sitesi gibi hayır kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak, öğrencilik niteliklerini taşıdıkları müddetçe ihtiyaçlı olanlara maddi ve manevi yardımda bulunmak” diye konuştu.

YANIT VERDİ: ÜÇ ALTERNATİFİMİZ VARDI
Demirbaş, Hatip Sokak’ta önceden Müftülüğün Merkez Kız Kuran Kursu olarak kullandığı ancak 4 yıldır boşta olan ve kendi dernekleri uhdesine geçen bina ile ilgili sosyal medya ve bazı yerel medyada çıkan haberlere yanıt verdi.
Kuran Kursu alanı ile ve yanındaki derneğe ait bir arsanın müteahhide verilip ’rant sağlanmaya çalışıldı’ gibi gösterildiğini öne süren Demirbaş, şu sözlerle konuştu:
“Üç alternatifimiz vardı; ya bir zengin vatandaş bulup yaptırıp binayı faal hele getirmek ki böyle bir şey olamadı. İkinci şık; maddi gücümüz müsait değil ki kendimiz yapalım. Üçüncü şık da bir müteahhide kat karşılığı verip ondan sonra değerlendirelim; yurt mu yaparız, lojman mı yaparız, Kuran Kursu zaten kesin olacak. Biraz daha kullanım alanı fazlalaştığı için diğer şeyleri de değerlendirelim istedik. Daha ortada kesin bir şey de yok. Bir iki müteahhit ile görüştük; en son görüştüğümüz bir müteahhit yüzde 55’e varıncaya kadar bize teklif verdi. Malum içinde bulunduğumuz Öğretmenevi de yüzdelik ile yapıldı. O zaman özel idarenin gücü yok muydu, devletin gücü yok muydu vardı. Ama devlet artık karlı olabilecek işlere doğru gidiyor. Biz de bunu düşünerek hareket ettik ve birkaç müteahhit ile görüştük. Neticede bir müteahhit yüzde 55’e kadar veririm deyince, biz de onunla sadece konuştuk ama bir netice almış değiliz. Şunu da açık ve net söyleyeyim. Eğer herhangi bir müteahhit gelir bize ben yüzde 60-70 veririm derse biz ona veririz.”
YASAL SÜREÇ BAŞLATTI
Demirbaş, sözlerinin sonunda dernek olarak bu alan ile ilgili herhangi bir rant elde etmek gibi bir durumlarının olmadığını yineleyerek, haklarında bu iddiaları atanlar ile ilgili de yasal süreci başlattıklarını bildirdi.

VE DEMİRBAŞ KONUŞTU!

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo