Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI

VATANDAÅžTAN TAM NOT ALDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından kamuoyuyla paylaşılan yerli otomobilin prototipleri, vatandaÅŸlardan tam not aldı.

AA muhabiri, Bakan Işık’ın ilk defa Anadolu Ajansı Editör Masası’nda kamuoyuyla paylaÅŸtığı yerli otomobil prototiplerine iliÅŸkin vatandaÅŸların deÄŸerlendirmelerini aldı. 

Hasan Basri Gültekin, aylık yakıt giderinin ortalama bin lira olduÄŸunu ve Türkiye’de yerli otomobil üretilmesi halinde Ã¶zellikle yakıt tasarrufu dolayısıyla memnuniyetle tercih edeceÄŸini söyledi. 

Gültekin, "Çalışmalar sonucunda güzel bir araç çıkarsa tercih ederiz. Ä°nÅŸallah yerli otomobil, 2020’den önce üretilir de bize de nasip olur. Yerli otomobil projesini yürekten destekliyorum" dedi.

Abdurrahman Ä°smailoÄŸlu, aylık yakıt giderinin bin 500-2 bin lira civarında olduÄŸunu belirterek, "Türkiye’de yerli otomobil üretilirse, vatandaÅŸ olarak bunu tercih ederiz. Ãœlkede yerli aracın üretilmesini destekliyoruz, vatandaÅŸ olarak yerli araçtan yanayız" ifadelerini kullandı. 

"Kesinlikle yerli otomobili tercih ederim"

Yerli aracın dizaynını biraz yarış otomobillerine de benzettiÄŸini ifade eden Mümine Sera BaÅŸyiÄŸit ise "Yerli otomobil, Ã§ok güzel görünüyor. Aracım yok ama almayı düşünsem hem ülkemizin ekonomisi, hem çevre, hem tasarruf hem de bize ait olması açısından kesinlikle yerli otomobili tercih ederim" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Yusuf Bahri Padak, her Türk vatandaşının yerli ürünleri tercih etmesi gerektiÄŸini söyledi. Projenin çevre, istihdam açısından da Ã§ok deÄŸerli bir düşünce olduÄŸunu belirten Padak, "Yani örneÄŸin yedek parçasını düşünün, Türkiye’de üretilecek" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Taksici esnafı da memnun"

Taksi Åžoförü Melahat Bademci de aylık yakıt giderinin en az bin lira olduÄŸunu kaydederek, "Yerli otomobili tercih ederiz, daha iyi olur. Dizaynı da çok güzel. Hele hele taksilerde daha çok isteriz, en azından yakıt tasarrufu olur" dedi.

Genelde bisiklet kullandığını ancak araç alması durumunda yerli otomobili tercih edeceÄŸini belirten Burak Duman ise prototipleri incelediÄŸini, üretildiÄŸinde de iyi bir sonuç ortaya çıkarsa yerli malı olduÄŸu için özellikle tercih edeceÄŸini kaydetti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo