14 o C Kdz. Ereğli

Vatandaşın ağzı tatlandı

Düzce’de vatandaşa 3 ton bal kabağı dağıtıldı

Müzik & Kültür Sanat 5 yıl 4 ay 38 dakika önce 1074

Haberi Paylaşın

Düzce’de ile bu yıl ilk kez düzenlenen Düzce Kabağı Lezzet Şenliği’nde, vatandaşa 3 ton bal kabağı ikram edildiği bildirildi.
Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile gerçekleşen “Düzce Kabağı Lezzet Şenliği” Düzce Belediyesi önünde başladı. Bu yıl ilki düzenlenen etkinlik renkli görüntülerle başladı. Alanda kurulan stantlarda vatandaşlara bal kabağı tatlısı ikram edildi. Bal kabağından yapılan birbirinden ilginç figürler ise büyük ilgi çekti.
Düzce Belediyesi Mehter Takımının gösterisi yaptığı şenlikte Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dursun Ay tezgahın başına geçerek vatandaşlara bal kabağı tatlısı ikramında bulundular. Özel öğrencilerde tatlının üzerine tahin döktüler.
Vali Zülkif Dağlı, “İlimizin bilinmeyen bir yönü var. Kabak üretiminde Türkiye’de ülkemizin üçüncü sırasındayız. Bu potansiyeli ortaya çıkartmak ve kaynaşmayı dayanışmayı sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendik. Bu yıl birincisini başlatıyoruz. Kışa denk gelmesine rağmen ilgi çok güzel. Önümüzdeki yıldan itibaren inşallah Ekim ve Kasım aylarında festivalin ikincisini yapacağız. Kabak zaten ilimizde biliniyor fakat ülkemizde Düzce’nin böyle bir özelliği olduğu bilinmiyor. Bu nedenle tanıtımını yapıyoruz” diye konuştu.
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, en lezzetli kabağın Düzce’de yetiştiğini belirterek “Bugün burada çiftçilerimiz, kadınlarımız, bütün aşçılarımız Düzce’nin kabağından tatlı yaptı. Ve bütün Düzcelilere ikram ediyoruz. Düzce’nin kabağını Türkiye’ye tanıtmaya çalışıyoruz. En tatlı kabak Düzce’de herkesi Düzce’ye kabak tatlısı yemeye davet ediyoruz” dedi.
Başkan Ay, gün boyu vatandaşlara 3 ton kabak dağıtıldığını söyledi.

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 1 saat 56 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 3 saat 8 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 21 saat 13 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 20 saat 47 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
4 gün 18 saat 26 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 15 saat 2 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
1 gün 1 saat 30 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 23 saat 9 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 19 saat 18 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
6 gün 16 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !