Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Vatandaşın ağzı tatlandı

Vatandaşın ağzı tatlandı

Düzce’de vatandaşa 3 ton bal kabağı dağıtıldı


Düzce’de ile bu yıl ilk kez düzenlenen Düzce Kabağı Lezzet ÅženliÄŸi’nde, vatandaÅŸa 3 ton bal kabağı ikram edildiÄŸi bildirildi. 
Düzce ValiliÄŸi, Düzce Belediyesi, Düzce Ãœniversitesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi iÅŸ birliÄŸi ile gerçekleÅŸen “Düzce Kabağı Lezzet ÅženliÄŸi” Düzce Belediyesi önünde baÅŸladı. Bu yıl ilki düzenlenen etkinlik renkli görüntülerle baÅŸladı. Alanda kurulan stantlarda vatandaÅŸlara bal kabağı tatlısı ikram edildi. Bal kabağından yapılan birbirinden ilginç figürler ise büyük ilgi çekti. 
Düzce Belediyesi Mehter Takımının gösterisi yaptığı ÅŸenlikte Vali Zülkif DaÄŸlı, Belediye BaÅŸkanı Dursun Ay tezgahın başına geçerek vatandaÅŸlara bal kabağı tatlısı ikramında bulundular. Özel öğrencilerde tatlının üzerine tahin döktüler. 
Vali Zülkif DaÄŸlı, “Ä°limizin bilinmeyen bir yönü var. Kabak üretiminde Türkiye’de ülkemizin üçüncü sırasındayız. Bu potansiyeli ortaya çıkartmak ve kaynaÅŸmayı dayanışmayı saÄŸlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendik. Bu yıl birincisini baÅŸlatıyoruz. Kışa denk gelmesine raÄŸmen ilgi çok güzel. Önümüzdeki yıldan itibaren inÅŸallah Ekim ve Kasım aylarında festivalin ikincisini yapacağız. Kabak zaten ilimizde biliniyor fakat ülkemizde Düzce’nin böyle bir özelliÄŸi olduÄŸu bilinmiyor. Bu nedenle tanıtımını yapıyoruz” diye konuÅŸtu. 
Düzce Belediye BaÅŸkanı Dursun Ay, en lezzetli kabağın Düzce’de yetiÅŸtiÄŸini belirterek “Bugün burada çiftçilerimiz, kadınlarımız, bütün aşçılarımız Düzce’nin kabağından tatlı yaptı. Ve bütün Düzcelilere ikram ediyoruz. Düzce’nin kabağını Türkiye’ye tanıtmaya çalışıyoruz. En tatlı kabak Düzce’de herkesi Düzce’ye kabak tatlısı yemeye davet ediyoruz” dedi. 
BaÅŸkan Ay, gün boyu vatandaÅŸlara 3 ton kabak dağıtıldığını söyledi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran1
şaşkın1
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo