18 o C Kdz. Ereğli

Vatandaş çözüm bekliyor!!!

Onlarca köylünün mağdur edildiği iddiası

Gündem 5 yıl 3 ay 10 gün 15 saat 19 dakika önce 1621

Haberi Paylaşın

Kendilerinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunun bilinmesini isteyen kişi, karşılaştıkları durum nedeni ile usandıklarını belirterek, “Özel İdare’de ödenek yok. 11 öğrenci, 2 engelli ve 44 nüfus bu durumdan olumsuz etkileniyor” dedi.
Zonguldak ili Ereğli ilçesine bağlı Üveyikli Köyü’nde, her sağanak yağmurda tıkanan menfezde biriken suların, yolu ulaşıma kapaması durumunun uzun yıllardır süregeldiği bildirildi. Şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen olayın vatandaşlar için çileye dönüştüğü belirtildi. Köyün çıkışında bulunan menfezdeki büzlerin küçük olduğu, yağmurda tıkandığı, biriken suların yolu trafiğe kapattığı ve ulaşımın sağlanamadığı ön sürüldü. Yaklaşık 15 yıldır tekrarlanan olayın yetkililere bildirildiği ancak çözüm bulunmadığı ifade edildi.
CİMER’E DEFALARCA BİLDİRİLDİ
Ereğli FM Whatsapp haber ihbar hattına görüntü ve fotoğraf gönderen bir köy sakini, Devlet’ten yardım istediğini söyledi. Bu yüzyılda böyle bir durumun çözüme kavuşturulmaması nedeni ile üzüntü yaşadıklarını anlatan kişi, kısa adı CİMER olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne ise defalarca durumu bildirildiklerini kaydederek şöyle dedi:
“Üveyikli köyü merkez mahallesi dere mevkin evlerine gidiş yolunun 12.06.2019 tarihinde yağan yağmur sonucu menfezlerin tıkanma sonucu çocuklarımız eğitimlerinden geri kalmaktadır. Bu halk artık usandı. 15 yıldan beri CİMER’e yazmaktayız. CİMER’de Özel İdareye bildiriyor. Özel İdare’de ise ödenek yok. 11 öğrenci, 2 engelli ve 44 nüfus bu durumdan olumsuz etkileniyor.”
Mağdur bırakılan diğer sakinler adına konuştuğunu ifade eden yurttaş, Üveyikli Köyü sakinlerinin köprünün bir an önce yapılarak bu çileden kurtulmak istediklerini sözlerine ekledi.

Vatandaş çözüm bekliyor!!!

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 7 saat 15 dakika önce CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU !
1 gün 15 saat 53 dakika önce EREĞLİ'DE OPERASYON ; 23 GÖZALTI !
6 gün 16 saat 21 dakika önce SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ
4 gün 3 saat 10 dakika önce OKULLAR TATİL EDİLDİ !
6 gün 3 saat 58 dakika önce EREĞLİ'DE KAZA ; 9 YARALI
2 gün 12 saat 9 dakika önce BELEDİYE DAVA AÇTI, POSBIYIK SERT KONUŞTU !
7 gün 3 saat 59 dakika önce ELMATEPE KARIŞTI !
5 gün 13 saat 51 dakika önce SOĞANLI RAMPASINDA OTOBÜS DEVRİLDİ : 9 YARALI
2 gün 14 saat 39 dakika önce ERDEMİR'DE SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
5 gün 9 saat 56 dakika önce FLAŞ AÇIKLAMALAR !