Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’VATAN İÇİN SOL KOLUMU DA KAYBETMEYE HAZIRIM’

’VATAN İÇİN SOL KOLUMU DA KAYBETMEYE HAZIRIM’

Şırnak’ta vatani görevini yaparken mayın patlaması sonucu gazi olan Åženol Akyol (40), vatan için saÄŸ kolunu kaybettiÄŸini yine askere çağırırlarsa sol kolunu da kaybetmeye hazır olduÄŸunu belirtti. 

Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1998’de vatani görevini yaparken Cudi Dağı’nda mayın patlaması nedeniyle iki arkadaşının ÅŸehit olduÄŸunu belirterek aynı patlamada saÄŸ kolunu kaybettiÄŸini ve bir ayağında da kırık nedeniyle 5 santimetre kısalma olduÄŸunu söyledi.

Olayın ardından Diyarbakır Askeri Hastanesine kaldırıldığını anlatan Akyol, "Kendime tam 4,5 gün sonra geldim. Ardından 4 ay yoÄŸun bakımda kaldım. Hastane serüvenim yaklaşık 2,5 yıl sürdü. Allah’a çok şükür durumum iyi ve moralim yerinde" diye konuÅŸtu. 

Vatan için sağ kolunu kaybettiğine işaret eden Akyol, şöyle devam etti:

"GüneydoÄŸu’da yaÅŸananları, televizyonlardan izliyorum. Bir kolum olmamasına raÄŸmen çatışmaya gidebilirim. Vatan için saÄŸ kolumu kaybettim ama yine askere çağırırlarsa sol kolumu da kaybetmeye hazırım. Bu vatan, bizim vatanımız. Bu topraklar, bizim topraklarımız. Edirne’den, Diyarbakır’a tüm topraklar bizim ve kimse bu vatanı bölmeye çalışmasın. Bölemezler de. Bizim zamanımızda askerler operasyona gidiyordu. Åžimdi özel timler var, onlar gidiyor. O dönem imkanlar biraz daha kısıtlıydı ÅŸu an her ÅŸey donanımlı."

"İçimizdekilerle deÄŸil dışarıdakilerle savaşıyoruz" diyen Akyol, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çözümü için kararlı bir ÅŸekilde terör sorununun Ã¼zerine gittiÄŸini vurgulayarak "Ä°nÅŸallah, bu terör olayları düzelir ve bir an önce biter. Bu bayrak inmeyecek ve vatan bölünmeyecek" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo