12 o C Kdz. Ereğli

VATAN BEKÇİLERİ, OMUZLARDA GİDİYOR

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ‘Şubat Celp Dönemi’ gelen asker adayları, vatani görevlerini yerine getirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılıyor. ‘Kınalı kuzular’, askere omuzlarda uğurlanıyor.

Gündem 6 yıl 3 ay 7 saat 56 dakika önce 1231

Haberi Paylaşın

Türkiye’yi karadan, havadan ve denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevli olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nde askere alım işlemleri sürüyor.
Görevlerini 98’e 1 tertip olarak yerine getirecek olan Karadeniz Ereğli’deki asker adayları ise çeşitli eğlenceler ile uğurlanıyor. Şehir terminaline akın eden asker adayları yakınları ise evlatlarını gurup ve gözyaşı ile otobüslere bindiriyor.
Öte yandan, yakınları tarafından omuzlara alınan bir ’kınalı kuzu’, terminale kadar taşındı. Başına mavi bere omuzlarına ise kına yüz örtüsü takan asker adayı, çevresindekileri ülkücülerin kullandığı ’kurt’ işareti ile selamladı. O anlar, fotoğrafları çekilerek ölümsüzleştirildi. -ANIMSATMA-
Askere gidecek kişiler toplamda 4 celp döneminde askere alınırlar. Bu celp dönemleri Şubat Celp Dönemi, Mayıs Celp Dönemi, Ağustos Celp Dönemi ve Kasım Celp dönemi olmak üzere toplamda 4 dönemdir. Bu celp dönemleri haricinde askere alım yapılmaz. Askere gitmek isteyen kişiler de her istediği ayda askere gidemez. Askere gitmek isteyen kişiler bu celp dönemlerine uymak zorundadır.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 13 saat 23 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 4 saat 35 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 8 saat 40 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 11 saat 36 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 8 saat 14 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 5 saat 53 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 2 saat 29 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 12 saat 57 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 7 saat 4 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 6 saat 45 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !