Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

VALİLİK UYARDI !.

VALÄ°LÄ°K UYARDI !.

Vaka sayıları arttı, Zonguldak Valiliği eş, dost, akraba, komşu ziyaretlerinden kaçınılmasını istedi.


Zonguldak’ta hızla artan koronavirüs vakaları nedeni ile Zonguldak ValiliÄŸi uyarı yayımladı.

Uyarıda yeniden Mart-Nisan’da aylarında olduÄŸu gibi sıkıntılı günler yaÅŸamamak için seyahat ve ziyaretlere dikkat edilmesi gerektiÄŸi belirtildi.

Zonguldak Ä°l Pandemi kurulu Vali Mustafa Tutulmaz baÅŸkanlığında bugün toplanarak yeni alınacak tedbirleri görüştü. Görüşmeler sonucunda uyarı yazısı yayımlandı.

Valilikten yayımlanan uyarı şu şekilde:

“Son günlerde ilimiz genelinde vaka sayılarında artış görülmektedir. Salgının baÅŸlangıcı olan Mart-Nisan aylarında olduÄŸu gibi sıkıntılı günler yaÅŸamamak için toplu olarak bulunulan ortamlardan uzak durulması ve zorunlu olmadıkça ÅŸehirlerarası yolculuk yapılmaması; eÅŸ, dost, akraba, komÅŸu ziyaretlerinden kaçınılması önem arz etmektedir”

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu il genelinde Kovid-19 salgınını önleme amacıyla birtakım tedbirler aldı.

 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımızın bu süreçte kalabalık ortamlardan uzak durmaları, zorunlu haller dışında hane halkı dışındaki kişilerle temas edilmemesi ve ev ziyaretlerinden kaçınmalarının tavsiye edilmesine, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın AVM, market, semt pazarı, pazar yeri vb. toplu alışveriş mekanlarını 16.30-18.30 saatleri arasında, toplu taşıma araçlarını ise 07.30-09.30 ile 16.30-18.30 saatleri arasında zorunlu kalmadıkça kullanmamalarının önerilmesine karar verildi.

Kamu kurum ve kuruluşları, bankalar ve yoğunluk oluşabilecek büyük iş yerlerinde pandemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında birimleriyle ilgili işlemler nedeniyle bina dışında oluşan kalabalıklarda sosyal mesafenin korunması için gerekli tedbirlerin (işaretleme, kontrol gibi) kurum yetkililerince alınması kararı alınmıştır."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
üzgün4
şaşkın1
kızgın1
hayran0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo