Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

VALİLİK SAYI VERDİ!..

VALÄ°LÄ°K SAYI VERDÄ°!..

Zonguldak’ta, Fethullaçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel Devlet Yapılanması (PDY) kapsamında 353 kiÅŸinin tutuklandığı, 424 kiÅŸiye görevden el çektirildiÄŸi ve 393’nün de kamu görevinden çıkartıldığı bildirildi.


Zonguldak ValiliÄŸi Ä°l Basın ve Halkla Ä°liÅŸkiler Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin üzerinden 75 gün geçtiÄŸi hatırlatıldı.
Bu süre içinde ise örgüte yönelik yürütülen operasyonlar kapmasında gözaltına alınanların 353’nün tutuklandığı, 424 kiÅŸinin ise görevden uzaklaÅŸtırma, açığa alma, 393’nün de kamu görevinden çıkarıp iÅŸ akdinin fesih etme olarak gerçekleÅŸtirildiÄŸi belirtildi. 
Süreçte, kulaktan dolma haberler ile zan oluşturmaya dönük dedikoduların yayıldığı, yapılan açıklama ile ise 75 günlük sürece açıklık getirilmek istendiği kaydedildi.
Açıklamada, şöyle denildi:

TUTUKLANANLARIN TAM SAYISI VERÄ°LDÄ°
“15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleÅŸtirilmek istenen baÅŸarısız darbe teÅŸebbüsü sonrasında ’OlaÄŸanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere Ä°liÅŸkin Kanun Hükmünde Kararname’nin 2. Fıkrasında zikredilen ve milli güvenliÄŸe tehdit oluÅŸturduÄŸu tespit edilen Fettullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olacağı deÄŸerlendirilen kamu görevlileri haklarında, bugüne kadar geçen 75 günlük süre içerisinde uygulanan açığa alma, gözaltına alma, tutuklama ve ihraç iÅŸlemleri konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla ValiliÄŸimizce dönem dönem açıklamalar yapılmıştı. 
Yukarıda ifade olunan iÅŸlemler ile ilgili olarak Ä°l Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan icmale göre 28 Eylül 2016 tarihi itibariyle, ilimizde, 424 Görevden UzaklaÅŸtırma/Açığa Alma ve 393 Kamu Görevinden Çıkarma / Ä°ÅŸ Akdi Feshi Yapılmıştır. 
Halen 353 Tutuklu, 17 gözaltı ve 4 aranan bulunmakta olup,  adli kontrol ÅŸartıyla 60 kiÅŸi serbest kalırken 14 kiÅŸi de serbest bırakılmıştır. Ayrıca 7 özel eÄŸitim kurumu, 16 özel öğrenci yurdu ve 5 dernek olmak üzere Toplam 28 kurum da kapatılmıştır.

GÖREVDEN ÇIKARILANLAR… AÇIÄžA ALINANLAR…
Geçen 75 günde müşahede edildiÄŸi üzere bazı çevrelerce bilgi eksikliÄŸinden veya kasten görevden uzaklaÅŸtırma, iÅŸ akdi feshi, gözaltı ve tutuklamalar ile hakkında iÅŸlem yapılan kurumlar ile ilgili olarak kamuoyunda algı oluÅŸturmaya yönelik kulaktan dolma haberlerin ortada dolaÅŸtırıldığı görülmektedir. Bu baÄŸlamda, kamu görevinden çıkarmaya veya iÅŸ akdi fesih iÅŸlemleri (393 kiÅŸi) ile hakkında kapatma uygulanan ya da iÅŸlem yapılan kurumlarla ilgili (28 kurum) bütün iÅŸlemler zaten kamu görevinden çıkarma iÅŸlemleri/iÅŸ akdi feshi Kanun Hükmünde Kararnameler yoluyla yapılmaktadır. 
Kurumların ilgilisi Bakanlık Merkez teşkilatlarınca gerçekleştirilmektedir. Öte yandan gözaltı ve tutukluluk işlemleri, adli kontrolle serbestlik veya serbest bırakma işlemi ise bağımsız yargının tasarrufundadır. Valiliğimizce bu süre içerisinde kamu görevinden çıkarma ve tutukluluk hali sebebiyle açığa alma zorunluluğu hariç olmak üzere yalnızca 36 kişi açığa alınmıştır. Ayrıca 68 kişi de tutuklanma neticesinde açığa alma işlemine tabii tutulmuştur.

Ä°ÅžTE O LÄ°STESÄ°
ValiliÄŸimizce görevden uzaklaÅŸtırma yapılan ve haklarınca inceleme devam eden 36 kiÅŸinin Kurumlara göre dağılımı ise Ä°l Emniyet Müdürlüğü 6 kiÅŸi,  Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü 17 kiÅŸi, Kamu Hastaneleri Brl. Gn. SekreterliÄŸi 5 kiÅŸi, Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğü 2 kiÅŸi, Ä°l Özel Ä°daresi 5 kiÅŸi, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü 1 kiÅŸi ÅŸeklindedir. Görüldüğü üzere ilgilisi Kurumların yönetimlerince açığa alınmalarında fayda görülen 36 kiÅŸinin atamaya yetkili amir olarak açığa alınma iÅŸlemleri, haklarında yapılan inceleme sonucuna kadar ValiliÄŸimizce gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.
Öte yandan geçen 75 gün içerisinde gerek gözaltı, tutuklama, adli kontrol ÅŸartıyla serbest kalma iÅŸlemine yapan ilgili Kurumlar ve gerekse görevden uzaklaÅŸtırma ve kamu görevinden çıkarma ile iÅŸ akdi fesih iÅŸlemi yapan Kurumlarca,  iÅŸlemlerin büyük hassasiyet ve özen gösterilerek yürütüldüğü de bir gerçektir.
Hali hazırda iÅŸlemi devam eden kiÅŸi sayısının 17 olduÄŸu dikkate alındığında, gerek emniyet ve gerekse jandarma teÅŸkilatı olarak güvenlik güçlerimizin de baÅŸarılı bir çalışma yürüttükleri aÅŸikardır. Yukarıda detaylarıyla izah edilen çalışma, ilgili kurumların hassasiyeti ile alakalı zan oluÅŸturmaya dönük dedikoduların sona erdirilmesi maksadıyla yapılmıştır.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo