13 o C Kdz. Ereğli

Vali, “istismarı” anlattı

Türkiye’nin son günlerdeki gündem konusu çocuk istismarı Düzce’de de ele alındı. Valilik konferans salonunda Rehber Öğretmenlere yönelik "Çocuk İstismarı" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gündem 6 yıl 1 ay 28 gün 23 saat 11 dakika önce 665

Haberi Paylaşın

Vali Zülkif Dağlı, toplantıda yaptığı konuşmada, Düzce’de çocuk istismarını önleme konusunda başarılı çalışmalar yapıldığını söyledi. Konunun önemini hatırlatmak amacıyla bu toplantının düzenlendiğini belirten Dağlı, şunları kaydetti:
“Bugün son günlerde çok fazla tartışılmaya başlanan ancak bizim birimci dönem sonu itibari ile planlamış olduğumuz ancak bugüne yapabildiğimiz bir konu ile ilgili olarak bir araya geldik. Son zamanlarda basın ve yayın organlarında çok fazla yer alıyor. İlimizde bu manada güzel çalışmalar olduğunu biliyoruz. Özellikle aklıma gelen Gölyaka ilçemizde ki bir öğretmenimizin bu manada yapmış olduğu çalışmalar bana takdirle bahsedilince arkadaşlarımızın hepsiyle birlikte bir toplantı yapalım bu konuda hem bir farkındalık oluşturalım hem de konunun önemine binaen bir kere daha hatırlatmış olalım.”
Öğretmenler, çocuklarla iletişime geçmeli
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bora Büken ise Çocuk İstismarı ve İhmali, Kurumlar Arası Koordinasyon ve Korumada Öğretmenin Görevi konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Büken, öğretmenlerin çocuklarla iletişime geçerek onun hal ve hareketlerini değerlendirmeleri gerektiği uyarısında bulunurken, çocuk istismarının nasıl önlenebileceğine dair bilgilendirmede bulundu.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 37 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 15 saat 49 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 22 saat 50 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 19 saat 54 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 19 saat 28 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 17 saat 7 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 13 saat 43 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 11 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 18 saat 18 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 21 saat 44 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI