13 o C Kdz. Ereğli

VALİ, DEPREM SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

Bolu’da, saat 00.16 sıralarında meydana gelen 4.7 şiddetindeki depremle ilgili açıklama yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, şu ana kadar kendilerine gelen herhangi bir can ya da mal kaybı olmadığını söyledi

Çevre ve Yaşam 6 yıl 25 gün 18 saat 25 dakika önce 1327

Haberi Paylaşın

Edinilen bilgiye göre, Bolu’da saat 00.16’da merkeze bağlı Yeşilçele Köyü merkezli 4.7 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin hissedilmesiyle birlikte vatandaşlar hızla evlerinden çıktı. Vatandaşların büyük çoğunluğu Kent Meydanı’nda toplandı.
Valisi Aydın Baruş, gazetecilere açıklamasında, vatandaşların bir müddet daha açık alanlarda kalmasını istediklerini belirterek şöyle dedi:
“Çok şükür şu anda kadar gerek 112 Acil servislerimize, gerek jandarmamıza, emniyetimize ve AFAD ekiplerimize intikal eden olumsuz bir durum yok. Herhangi bir yaralımız can kaybımız ve maddi hasar tespitimiz yok. Tabi ki bu şiddetli sarsıntıların ardından artçı sarsıntılar gelmeye devam ediyor. AFAD’tan aldığımız bilgiye göre şu ana kadar 11 artçı sarsıntı oldu. Bunların şiddeti 1 ile 2 şiddeti arasında değişiyor. Gözlemlediğimiz kadarıyla artçı sarsıntılar şiddetini yavaş yavaş kaybetti. Şu anda vatandaşlarımız bu şiddetli sarsıntının ardından açık alanlara çıktılar. Şu an itibariyle vatandaşlarımızdan bir müddet daha açık alanlarda kalmalarını rica ediyoruz. İnşallah bu sarsıntıları herhangi bir can kaybı, mal kaybı olmadan atlatmış olacağız. Ben tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. İnşallah böyle sıkıntılı durumları bir daha yaşamayız.”

EREĞLİ ve DÜZCE’DE HİSSETTİ

Öte yandan Bolu’da meydana gelen deprem, Düzce ve Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de hissedildi.

Bölgede yaşayanlar, saat 00.16’da meydana gelen deprem hadisesi sonrası korkuyu yaşadı. Pek çok kişi, sarsıntısı sonrası kendilerini sokağa attı. İlk anda vatandaşlar, sosyal paylaşım sitelerinde depremin hissedilip hissedilmediğini sordu; ölüm, yaralı ya da hasar oluşturup oluşturmadığı sorularının yanıtını aradılar.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 21 saat 16 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
7 saat 28 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 19 saat 29 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 10 saat 22 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 14 saat 57 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 15 saat 56 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 20 saat 50 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 18 saat 23 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 5 saat 34 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 19 saat 34 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !