13 o C Kdz. Ereğli

Vali Çınar’dan gazetecilere davet

Gündem 6 yıl 9 ay 8 gün 11 saat 48 dakika önce 1003

Haberi Paylaşın

ZONGULDAK

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, gazetecilerin ’Basın Bayramı’nı kutladığını bildirdi.
Çınar, basından Sansürün Kaldırılışının 109. Yıldönümü dolayısıyla İl ve ilçede görev yapan basın mensuplarına Zonguldak Öğretmenevi’nde kahvaltı ikramında bulundu. Vali Çınar, burada yaptığı konuşmada, sansürün kaldırılışından günümüze insanlığın da haberciliğin de geliştiğini, basın sektörünün de çok yol kat ettiğini söyledi. Basın emekçileri ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Çınar, şöyle dedi:
“…tarzınız bu şehrin insanları için çok önemli”
“Tabi ki habercilik, evrensel basın ilkeleri, kanunlar gibi çok şey söylenebilir. Ancak kendimi de bu konuda çok şey söylemeye açıkçası yetkili görmüyorum. Geçtiğimiz günlerde bir gazetecinin ’bize ne tavsiyede bulunursunuz’ şeklindeki sorusu üzerine şöyle demiştim: ’Vali, bir işçi, öğretmen, memur bakkal fark etmez, hepimiz kanunlara uymak, kanunlar çerçevesinde işimizi yapmak, dürüst, çalışkan, disiplinli olmak zorundayız.’ Bu bütün insanlar ve her türlü iş için geçerlidir. Bunu, kendimi de içine katarak söyledim. Hepinize başarılar diliyorum. Sizin çalışmalarınız, çalışkanlığınız, disiplininiz, tarzınız bu şehrin insanları için çok önemli.
Birincisi haber alma haklarını kullanma açısından insanlara hizmet etmiş oluyorsunuz. Bir diğeri, doğru haberi iletme konusunda büyük fonksiyonunuz var. Şehrin olup-biten meselelerini, güzelliklerini, elbette olumsuzluklarını da halkımızın bilme, duyma ihtiyacı var. Kamuoyu oluşturulursa, bir hemşehrilik bilinci de geliştirilirse, hep beraber bu şehre hizmet konusunda daha güçlü oluruz diye düşünüyorum.”
İl’deki Gazeteciler Dernek Başkanları Derya Akbıyık ile Osman Sav da, düzenlenen kahvaltılı etkinlik dolayısıyla Vali Çınar’a teşekkür ettiler. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, ilerleyen bölümlerde gazeteciler bölge ile ilgili sorularını da yanıtladı.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 14 saat 43 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 5 saat 55 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 12 saat 56 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 10 saat önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 9 saat 34 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 3 saat 49 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 14 saat 17 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 8 saat 24 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 11 saat 50 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
3 gün 13 saat 1 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !