13 o C Kdz. Ereğli

Vali Çınar ilk kez madene indi

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) özelleştirme konusu sorulan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “bize gelen herhangi resmi bilgi, bir karar hali hazırda yok” dedi.

Ekonomi 6 yıl 5 ay 29 gün 13 saat 16 dakika önce 715

Haberi Paylaşın

Vali Çınar, maden ocağına indi. Üzülmez Müessese Müdürlüğü’ne gelen Çınar’ı, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Genel Müdür Yardımcıları ve müessese müdürleri, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Emniyet Müdürü Ahmet Turanlı, İl Müftüsü Rüstem Can ve kurum çalışanları karşıladı.
Madenci kıyafeti giyen Çınar, ardından Kuyu Bakım Baş Mühendisliği’ne gelerek burada madenci bareti, lambası ve çizmesi giyerek kafese yürüdü.
Çınar, burada gazetecilere açıklamasında, ilk kes maden ocağına gireceğini belirterek şöyle dedi:
“Arkadaşlar ilk defa maden ocağına gireceğiz. Onun için böyle bir heyecan da yaşıyoruz. Burada TTK Genel Müdürümüz, GMİS Genel Başkanımız, mesai arkadaşlarımız var. Hep beraber işçi kardeşlerimizi ziyaret edeceğiz. Tabii kömür çıkartmayacağız orada. Bu işin tekniğini, yer altındaki faaliyetleri görerek ilgileneceğiz. Oradaki arkadaşlarla muhabbet edeceğiz. Bereketli olsun diyoruz. Kömür Zonguldak, bütün Türkiye’nin evlerine ocaklarına kadar girmiş. Herkesin evini, ocağını ısıtmış. Önemli bir materyal. Ülkemiz için uzun yıllardır hizmet etmiş, alın teri dökmüş, katkılar sağlamış. Hem bu mekanı görmek hem de onun asıl kahramanları, emek sarf eden alın teri döken işçilerimizi ziyaret etmek için buradayız.”
Özelleştirme konusu soruldu!
Çınar, gazetecilerin TTK’nın özelleştirileceği iddialarına yönelik sorusuna ise “şuan beli bir şey yok. Benim bildiğim kadarıyla KİT komisyonu vesaire toplantılar, çalışmalar oluyor. Ama bize gelen herhangi resmi bilgi, bir karar hali hazırda yok. O yüzden bir şey diyemiyoruz” yanıtını verdi.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 19 saat 46 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
10 saat 58 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 15 saat 3 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 14 saat 37 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 12 saat 16 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 8 saat 52 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 19 saat 20 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
13 saat 27 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 13 saat 8 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !