9 o C Kdz. Ereğli

ÜZGÜN RUH HALİNİN FAYDALARI VAR!.

Sağlık 7 yıl 5 ay 29 gün 14 saat 12 dakika önce 1596

Haberi Paylaşın

Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, üzgün hissetmenin sürekli olmamak kaydıyla kişiye bazı faydalarının olduğunu dile getirdi.

Her üzüntü durumunun depresyon olmadığını dile getiren Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, mutlu ruh halinin çevremizde gerçekleşen bazı durumlara olan dikkat eksikliğine neden olurken, üzüntülü ruh halinin tersi bir sonuç sağladığını açıkladı. Kötü ruh hali içinde olanların diğerlerine nazaran gördükleri detayları daha doğru hatırlayabildiğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, üzüntülü ruh hali içinde olan kişilerin hafızasının daha az yanıltıcı olduğuna dikkat çekti.

Mutlu ruh halinin kişinin bulunduğu ortamda güvende hissetmesini sağladığını söyleyen Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, bu nedenle kişinin çok fazla çaba sarf etmesine gerek kalmadığını, ancak üzüntülü ruh halinin bir sinyal olarak algılanarak kişinin sorunlarla başa çıkabilmesi için motivasyon ortamı yarattığını vurguladı. Bu ruh halinin herhangi bir sorun karşısında enerji sağladığını söyleyen Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, mutlu kişilerin kötü durumları düzeltmek için yeterli enerjiyi bulamayabileceklerini söyledi.

Üzüntülü ruh halinde olan insanların karşısındaki kişiye kendilerini inandırmak konusunda daha başarılı olduklarını söyleyen Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, aynı zamanda mutlu insanlara göre üzgün ruh halindeki insanların daha adil davrandığının da altını çizdi.

Kaynak: http://sumerhaber.com

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 23 saat 29 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
6 gün 11 saat 30 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
4 gün 7 saat 57 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
6 gün 6 saat 58 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
7 gün 12 saat 51 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 2 saat 5 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 21 saat 35 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 2 saat 35 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?
6 gün 10 saat 24 dakika önce KAZA ; 2 YARALI