Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYUŞMAZLIK ZAPTI TUTULDU !

UYUÅžMAZLIK ZAPTI TUTULDU !

Erdemir -Sendika arasındaki toplu sözleşmese tamamı maddi konuları içeren 23 maddede anlaşılamadı.


EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları AÅž. (Erdemir) ile ÅŸirkette yetkili Türk Metal Sendikası arasında devam eden 29. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸme görüşmelerinde ‘UyuÅŸmazlık Zaptı’ tutulduÄŸu bildirildi.


Sendikadan yapılan yazılı açıklamaya göre, 13 Ekim’de Erdemir adına görüşmelere katılan MESS binasında baÅŸlayan görüşmelerin 3’üncüsü de aynı adreste yapıldı.


Kalan 45 maddenin masaya getirildiği görüşmelerde 22 maddede daha anlaşmaya varılırken, çoğunluğu maddi konuları içeren 23 maddede ise taraflar uyuşamadı.


Bunun üzerine taraflar, yasa gereÄŸi ‘UyuÅŸmazlık’ Zaptı’ tuttular. Taraflar için arabulucu ataması yapılacak.
Toplantıda Türk Metal Genel Başkan Yardımcısı Sayın Halil Faki Erdal, Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yakup YILMAZ, Şube yöneticileri, Türk Metal Toplu Sözleşme Daire Başkanı Mahsun TURAN, Toplu Sözleşme Uzmanları Berna Acar ile Yasin Aydoğan hazır bulunurken, Erdemir kanadında ise: MESS Genel Sekreteri Fatih Ay, MESS Başhukuk Müşaviri Erten Cılga, MESS Ankara Bölge Temsilcisi Ozan Mimaroğlu, MESS Avukatları, Erdemir Yönetim Kurulu Üyesi OYAK Genel Müdürlüğü Başhukuk Müşaviri Güliz Kaya, Erdemir İnsan Kaynakları Direktörü Atilla Yelboğa, Erdemir Endustri İlişkiler Müdürü Kerem Çelebi ve MESS temsilcileri katıldılar.
SÃœRECE NASIL GELÄ°NDÄ°?
Erdemir’de çalışan sendikalı 3420 işçiyi kapsayan 29. Dönem Toplu Ä°ÅŸ SözleÅŸmesi görüşmelerinin ilk oturumunda; 2’si ek, 9’u geçici olmak üzere toplam 89 maddeden 20 madde üzerinde anlaÅŸmaya varılmıştı.
3 Kasım’da gerçekleÅŸtirilen ikinci oturumdaki oturumda da 44 maddede anlaÅŸmaya varan taraflar, 3 toplantıya geldikleri bu sayıdan 22’si üzerinde daha anlaÅŸmaya vardılar. Kalan 23 madde için ise tutulan uyuÅŸmazlık süresinde da görüşmeler yapılabilecek.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
kızgın1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo