Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Uysal,Kepez Mahallesinde konuştu!.

Uysal,Kepez Mahallesinde konuÅŸtu!.

Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Kepez Mahallesindeki halk buluÅŸmasında CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemini anlattı; “Türkiye’nin bir adım ileriye gitmesini istemeyen, teröre kucak açanlara ve ülkemizi bölmek, parçalamak isteyenlere karşı birleÅŸelim, Dünyaya cevabımızı Evet’lerimizle verelim” dedi.

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması öncesi mahalle mahalle dolaÅŸarak CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemini anlatıp, Evet için destek istiyor.

Başkan Hüseyin Uysal, Kepez mahallesinde 2 ayrı noktada halk toplantısı düzenledi. Kepez Mahalle Muhtarı Baki Karaarslan ve vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Uysal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 “EVET’LERÄ°NÄ°ZLE KOALÄ°SYON DÖNEMLERÄ° BÄ°TÄ°YOR”

CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemiyle koalisyon dönemlerinin biteceÄŸini söyleyen BaÅŸkan Hüseyin Uysal; “CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemiyle ÅŸuna kavuÅŸacağız. Sandığa gittiÄŸimiz zaman hem ülkemizi yönetecek, ülkemizin başı olan CumhurbaÅŸkanını seçmiÅŸ olacağız, hem de meclisin vekillerini seçmiÅŸ olacağız. Aynı gün ikisi de seçileceÄŸi için ertesi gün hükümet kurulmuÅŸ olacak. Yani koalisyon dönemleri bu sistemde artık bitiyor, tek başına iktidara gelen bir hükümet oluÅŸuyor. Bundan dolayı da siyasi bir istikrar geleceÄŸi için ben sizlerden Evet demenizi istiyorum. Bugün 50 yaşına gelen, bu ülkede yaÅŸayan koalisyonları görmüş, darbeleri görmüş olan zaten hiç düşünmeden bu sisteme evet der.

“MEVCUT SÄ°STEM Ä°YÄ°DE NEDEN DARBE OLUYOR?”

BaÅŸkan Hüseyin Uysal, mevcut sistemin sürekli darbeler ürettiÄŸini belirterek; “Mevcut sistem madem çok iyi, ben ve benim yaÅŸta olanlar, büyüklerimiz çok iyi bilir, 60 darbesi, 80 darbesi, muhtıralar neden yaÅŸandı. Bu coÄŸrafya da ayakta kalabilmemiz ve çağı yakalayabilmemiz için CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’ne ihtiyacımız var. Cumhuriyet dönemi koalisyonlarla geçti. Bunlar boÅŸa geçen günler. 1980’i hatırlayın, 69 turda Meclis BaÅŸkanı seçildi, 119 turda CumhurbaÅŸkanı seçilemedi.5.5, 6 ay ülkemiz CumhurbaÅŸkansız kaldı, sonrasında darbe oldu. 1970-80 arasında 12 hükümet kuruldu. Bizim halkımız bunları hak etmiyor. Mevcut sistem sürekli darbe üretiyor. 16 Nisan’daki her Evet’iniz bundan sonra darbeye niyetlenenlere de ÅŸimdiden milletin bir darbesi olacak” dedi.

“VESAYET ODAKLARINA KARÅžI ONLARDA BU SÄ°STEMÄ° KONUÅžTU”

BaÅŸkan Uysal, Türkiye’ye hizmet etmiÅŸ siyasi büyüklerinde bu sistemi konuÅŸtuÄŸunu belirterek; “Rahmetli Alparslan TürkeÅŸ, Muhsin YazıcıoÄŸlu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Süleyman Demirel hep bu sistemi konuÅŸtular. Ancak; vesayet odakları ile göreve gelmeyi umut edenler ve vesayet odaklarıyla göreve gelenler bunu o zaman reddettiler. Åžimdi de reddediyorlar. Artık Milletimiz 16 Nisanda bu vesayeti bitirecek ve yetkiyi eline alacaktır” diye konuÅŸtu.

“SADECE GENÇLERÄ°MÄ°Z İÇİN EVET DERÄ°M”

Türkiye’nin gelecek yıllarına yetecek bu anayasa maddelerini hazırlayıp milletin önüne getirenlere teÅŸekkür eden BaÅŸkan Hüseyin Uysal; “Ben bu Anayasa referandumuna sadece gençlerle ilgili olan madde için bile Evet derim. 18 yaşında gencimize eline silah verip ’vatanı koru’ diyorsun da, niye seçilmesine karşı çıkıyorsun. Dünya ülkelerine imrenerek bakıyoruz, gencecik baÅŸkanlar, bakanlar var. Peki, bizim ülkemizde niye olmasın? 18 yaşındaki genç hayal kurar, kendine hedef koyar. Milletvekili olmayı arzu ederken dürüst, temiz, çalışkan, ahlaklı olacak. Daha çok çalışacak daha üretken olacak. 22-23 yaşında doktorumuz var, mühendisimiz var.  Onlara kendimizi emanet ediyoruz,  köprü, ev yaptırıyorsun ama milletvekili olmaz diyorsun. Seçilme yaşının 18’e çekilmesi gençlere güven demektir. Çanakkale’de onlar vardı. 15 Temmuz’da bombalara, tanklara, tüfeklere kendilerini siper ettiler. Bizim onlara güvenmemiz lazım” dedi.

“KUTUPLAÅžMALAR AZALACAK”

BaÅŸkan Uysal, yeni sistemde yüzde 50+1 oy alarak hükümet olmak isteyenin mecburen her kesimi kapsayacağını ve kutuplaÅŸmaların azalacağını belirterek; “16 Nisan’da Ãœlkemizin geleceÄŸi için partililiÄŸi, parti görüşünü bir kenara bırakalım, renk, desen bir kenara bırakalım, hangi görüşe sahip olursak olalım, gelin vatanımız için, ülkemiz için Evet diyelim. Bu ülkenin ÅŸahlanışını, diriliÅŸini, ayaÄŸa kalkmasını isteyen büyük-küçük herkes hep birlikte Evet dememiz lazım. CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemiyle 5 yılda bir seçim olacak ve 2 seçimi bir arada yapacağız. CumhurbaÅŸkanını ve Milletvekillerini aynı anda seçeceÄŸiz. Bu akıl, uyum, uyumlu olmak ve kutuplaÅŸmamayı gerektirecek. Çok önemli elimizde bir fırsat. Bu sistem kutuplaÅŸmaları azaltacak. Çünkü eÄŸer hükümetin başında olmak yüzde 50+1 oy almak istiyorsan, benim deÄŸiÅŸik görüş, inanç, kültür her kesimi kucaklamam gerekecek. Herkesten oy almam gerekecek. Bu sistem böylece siyasetin dilini de yumuÅŸatacak” dedi.

BaÅŸkan Uysal sözlerini; “Dünya mazlumlarının ve ülkelerinin gözü üzerimizde.Türkiye’nin bir adım ileriye gitmesini istemeyen, teröre kucak açanlara ve ülkemizi bölmek, parçalamak isteyenlere karşı birleÅŸelim, Dünyaya cevabımızı Evet’lerimizle verelim” diyerek tamamladı.Kepez Mahallesindeki halk toplantısına belediye baÅŸkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve AK Parti gönüllüleri de katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo