Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL’DAN PROTOKOL TEPKİSİ!

UYSAL’DAN PROTOKOL TEPKİSİ!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Kandilli beldesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde 7 Mart 1983'te meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 103 maden işçisi için müessesesi kuyu başında düzenlenen törende kendisine konuşma hakkı verilmediğini belirten Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “ilçenin bir belediye başkanı vardır. Protokoldeki yeri ve yapacağı bellidir. Ama bunlar seçime ve seçim öncesine göre değiştirilecek kurallar değildir” dedi.
Uysal, Karadeniz Ereğli Belediye Meclis toplantısının gündem dışı kısımda yaptığı konuşmada, Kandilli beldede düzenlenen törende kendisine söz hakkı verilmeyişinin üzüntüsü içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:
“EREĞLİ HALKINI TEMSİLEN BANA SÖZ VERİLMEDİ”
“Yaşanan grizu faciasında 103 madencimiz şehit olmuştu. Daha önceki yıllarda düzenlenen törenlerde bana söz verilirdi. Fakat bugün yine protokol krizi yaşandı. Ereğli Belediyesi olarak, sizi ve Ereğli halkını temsilen bana söz verilmedi. Hem kandillerini kutlayamama hem da madenci kardeşlerimizi selamlayamamayı üzüntü ile yaşadım.
Bu protokol krizleri bir aydır yaşanmakta. Bu durumu Ereğli halkının takdirine bırakıyorum. İlçenin bir belediye başkanı vardır. Protokoldeki yeri ve yapacağı bellidir. Ama bunlar seçime ve seçim öncesine göre değiştirilecek kurallar değildir, Devlet’in kuralladır. Değiştirilmesi veya tercih hakkı kullanılması söz konusu olmaz. 118 bin nüfuslu Karadeniz Ereğli halkını temsilen belediye başkanıyım. Bugün yaşadığım durumu sizinle paylaşmayı uygun buldum.”

 

 

UYSAL’DAN PROTOKOL TEPKİSİ!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
üzgün1
kızgın1
hayran0
şaşkın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo