Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL’DAN PROTOKOL TEPKİSİ!

UYSAL’DAN PROTOKOL TEPKİSİ!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Kandilli beldesindeki Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde 7 Mart 1983'te meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 103 maden işçisi için müessesesi kuyu başında düzenlenen törende kendisine konuÅŸma hakkı verilmediÄŸini belirten Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, “ilçenin bir belediye baÅŸkanı vardır. Protokoldeki yeri ve yapacağı bellidir. Ama bunlar seçime ve seçim öncesine göre deÄŸiÅŸtirilecek kurallar deÄŸildir” dedi.
Uysal, Karadeniz Ereğli Belediye Meclis toplantısının gündem dışı kısımda yaptığı konuşmada, Kandilli beldede düzenlenen törende kendisine söz hakkı verilmeyişinin üzüntüsü içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:
“EREÄžLÄ° HALKINI TEMSÄ°LEN BANA SÖZ VERÄ°LMEDÄ°”
“YaÅŸanan grizu faciasında 103 madencimiz ÅŸehit olmuÅŸtu. Daha önceki yıllarda düzenlenen törenlerde bana söz verilirdi. Fakat bugün yine protokol krizi yaÅŸandı. EreÄŸli Belediyesi olarak, sizi ve EreÄŸli halkını temsilen bana söz verilmedi. Hem kandillerini kutlayamama hem da madenci kardeÅŸlerimizi selamlayamamayı üzüntü ile yaÅŸadım.
Bu protokol krizleri bir aydır yaÅŸanmakta. Bu durumu EreÄŸli halkının takdirine bırakıyorum. Ä°lçenin bir belediye baÅŸkanı vardır. Protokoldeki yeri ve yapacağı bellidir. Ama bunlar seçime ve seçim öncesine göre deÄŸiÅŸtirilecek kurallar deÄŸildir, Devlet’in kuralladır. DeÄŸiÅŸtirilmesi veya tercih hakkı kullanılması söz konusu olmaz. 118 bin nüfuslu Karadeniz EreÄŸli halkını temsilen belediye baÅŸkanıyım. Bugün yaÅŸadığım durumu sizinle paylaÅŸmayı uygun buldum.”

 

 

UYSAL’DAN PROTOKOL TEPKİSİ!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
üzgün1
kızgın1
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo