Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Uysal’dan Çocuklara Tavsiye: ’Bol Bol Okuyun’

Uysal’dan Çocuklara Tavsiye: ’Bol Bol Okuyun’

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zübeyde Hanım Meslek Lisesi öğrencilerinin “Gönülden gönüle bir yol bulan gönül çeşmesi Projesi’ kapsamında topladıkları kitap ve oyuncakları düzenlenen törenle Yaraşlıyörük Köyü İlkokulu öğrencilerine teslim edilme törenine katıldı.

 

ÇOCUKLAR, SOKAKTA OYUN OYNAYABİLMELİ

Başkan Uysal, çocukların günümüz çağında eve hapsolup bilgisayar ve cep telefonu gibi teknoloji ürünlerindeki oyunlarla sağlıksız koşullarda büyüdüğünü söylediği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

TELEFON KULUBÜLERİNİ KÜTÜPHANEYE ÇEVİRDİK

“Çocukların daha sağlıklı koşullarda büyümeleri için Ereğli Belediyesi olarak her mevsimde oyun oynayabilecekleri alanlar oluşturmaya çalışıyoruz. Değerli öğrencilerimizin katılımıyla böylesine güzel ve anlamlı bir proje yaptıkları için hepinizi tek tek kutluyorum. Bizlerde belediye hizmetlerine başladığımız zaman ilk işlerimizden bir tanesi mini kütüphane projesiydi, yani belediyemizde kütüphane açmak ve telefon kulübelerinin kütüphane olarak kullanılmasıydı.

 

ÖĞRENCİLERE TAVSİYEM, ’BOL BOL OKUYUN’

Çünkü toplumumuzda en önemli şey belki de bugün kaybettiğimiz ve azalan okuma alışkanlığımızı tekrar kazandırmaya doğru yönlendirmek. Onlara tek tavsiyem var. Bol bol okusunlar. Oyuncakta önemli. Oynamayan çocuk kalmasın, okumayan çocuk kalmasın.

 

GÜNÜMÜZDE OYUNCAKLARLA OYNAMAYI UNUTTUK

Artık günümüzde oyuncaklarla oynamayı da unuttuk. Bugün toplumumuzun üçte birinden fazlası çocuk nüfusu. Ve bu çocuklarımızı evlere kapatıp bilgisayarlarla, tablet ve cep telefonlarıyla oynatıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha çok fiziksel mekânlar ortaya koyarak buralarda oynamalarını sağlayacağız. Çünkü çocukların yaz kış bu mekânlarda oynaması lazım" dedi.

 

Daha sonra Yaraşlıyörük Köyü’nde Kaymakam Nazım Madenoğlu ve protokol ile birlikte okul çocuklarına oyuncak dağıtan Başkan Uysal, okulu değişik renklere boyayan öğrencilere de teşekkür ederek kendisi de boyama yaptı.  

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo