13 o C Kdz. Ereğli

UYSAL UTKU KOLEJİ’NDE..

Gündem 9 yıl 13 gün 14 saat 58 dakika önce 2760

Haberi Paylaşın

Utku Koleji’nin 11 ve 18 Nisan tarihleri arasındaki Tanıtım Günleri bugünde devam etti.Utku Kolej’ni gün içinde ziyaret eden Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal,yeni eğitim binasına hayran kaldı.

11-18 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen tanıtım kapsamında bugün de Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yeni binayı gezdi, öğrencilerle bir araya gelerek eğlendi, sohbetlerde bulundu.

Kolejin yeni binası girişinde Utku Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı, aynı zamanda okul müdürü eşi Ayşe Çataklı ile birlikte karşıladığı Başkan Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların rüya görmeleri ve bu rüyalarını gerçeğe dönüştürmeleri gerektiğini söyledi.Utku Koleji’ndeki olanaklarla okuyan öğrencilerin, üniversite yaşamlarında çok daha rahat edebileceklerini anlatan Uysal, şöyle dedi:

“Burada eğitim görecek öğrencilerin üniversite eğitimine başladıklarında yabancı dil alt yapısının dolu, en ağır üniversiteye gitseler bile hazırlık sınıfını bir yılda halledebilecekleri rahatlıkta olacaklardır. Bugün Sabancı, Koç gibi üniversitelerde yabancı dil son derece ağırdır. Sanıyorum bu kolejden çıkanlar o sınıfları atlamasalar bile bir yıl okuduklarında rahatlıkla halledebileceklerdir. Bu anlamda ben, Ereğli ve ülkem adına okulumuzun gelişmesini sağlayanlara teşekkür ediyorum. Çünkü en değerli yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Benim anlayışım bu. Bugün toplumun itici gücü bilgi olmalı diyoruz. Bu da eğitimden geçiyor. Ne olursa olsun, hangi felaket olursa olsun, bunun çözümünün eğitimli toplum olduğunu söylüyoruz. Nitelikli insanların sayısının çoğalması için bu okul çok önemli.

Ben bir rüya görüyorum, rüyalarımı gerçekleşebilir hedefe döndürüyorum. Hedeflerim de gittikçe olur hale geliyor. Bu nedenle önce rüya görmeniz lazım. Utku Koleji yönetimi de gördüğü rüyayı gerçekleştirdi.

ETKİNLİKLERİ GÖRÜNCE..!

Başkan Uysal, beraberinde bazı basın mensupları ile birlikte gezdirildiği Kolej’in sosyal amaçlı katında gördükleri karşısında ise şaşkınlığını gizleyemedi.Kapıları Fenerbahçe’nin renkleri olan sarı-lacivert boyalı odaların önünde basına poz veren Uysal, batenle gezen öğrencilerle sohbet etti.Bir odada okul bünyesindeki öğrencilerden oluşan orkestranın, öğretmenleri eşliğinde yaptıkları müzik çalışmasını izleyen Uysal, burada öğrencilerle şakalaşmayı ihmal etmedi, kullandıkları enstrümanları çalışmaları istedi, keman çalan öğrencisine piyanosuyla eşlik ederek eğitim veren bir öğretmene piyano çalarak eşlik ettiBir başka öğrenci ile masa oyunu da oynayan Başkan Uysal’ın, öğrencilerin el becerileri ile yaptıkları ürünlerin bulunduğu odada ise şöyle konuştu:

“Üniversiteye bir şekilde puan alıp gidilebiliyor. Ama okul idaresi olarak sizin yaptığınız bir güzellik var. Bu tip alt yapısı olan okullarda bu öğrenciler yetenekleri doğrultusunda sevdikleri işe doğru gidecekler. El becerilerini geliştirdikleri burada, elbise dikmeleri bile, belki de ileride Dünyanın en ünlü modelisti olacak. Belki en ünlü mankenlerle çalışacak. Gerçekten hayran kaldığımı söylemeliyim.”

Oyun potasına basket atan, jimnastik odasındaki öğrencilerle ’step’ yapan Uysal, okulun laboratuar bölümündeki öğrencilerle soru-cevap şeklinde sohbet ederken, yaptıkları deneylerle ilgili de bilgi aldı.

ANI DEFTERİNE YAZDI

Daha sonra müdür odasında bir süre dinlenen ve ikramlardan yiyen Başkan Uysal, okulun anı defterine de şunları yazdı:

“Böylesine güzel bire ğitim yuvasını ilçemize kazandıranları tebrik ediyor, ilçe halkı ve ülkem adına emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İlçeme ve ülkeme hayırlı, uğurlu olsun.”

EK BİNAYI İNCELEDİ, ’YAPACAĞIZ’ DEDİ

Başkan Uysal, daha sonra okulun, kapalı yüzme havuzu ve çok amaçlı toplantı salonunu da içeren ek binası inşaatı ile çevresinde yapılmak istenen piknik alanında incelemelerde bulundu.

Okul yönetiminin, çevre düzenlemesi ile ilgili destek istediği Başkan Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago’ya gerekli talimatı verdiğini, gelerek inceleme yaptıktan sonra gerekenlerin yapılacağını kaydetti.

Bu sırada çevredeki mahalle sakinleri ile de görüşen Uysal, mahalle muhtarına ait olduğu öğrenilen arsa üzerinde kurulu çocuk oyun parkının genişletilmesi ve düzenlenmesi talebine sıcak baktığını ifade etti. Uysal, ancak bu tür parkların zeminin toprak, çim yada kum olması gerektiğini, bu sayede çocukların daha sağlıklı ortamda olmuş olacağına dikkat çekti.

ÇATAKLI: HEDEF ÜNİVERSİTE!

Uysal’ı uğurlayan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı, Utku koleji’nin yeni halini ilk resmi ziyaret edenin Başkan Hüseyin Uysal olduğunu söyledi. Okul bünyesinde şu ana kadar 450 öğrenciye eğitim verdiklerini, hedeflerinin ise 650 öğrenci sayısına ulaşmak olduğunu anlatan Çataklı, şöyle konuştu:

“100’ü ana sınıfı 250’si ilk okul, 250’si orta okul, 150’si lise olmak üzere 750 öğrenci kapasitesi bulunan okulumuzda, gerektiğinde bu sayıyı mevcut düzeni korumak kaydıyla 900’e çıkarabiliriz. Ancak öncelikli hedefimiz 650 öğrenci. Okulumuzda, öğrencilerimize sadece öğretim vermekle kalmıyoruz. Müzik, kaykay, spor, el becerileri, oyun alanları gibi kendilerini sosyal alanda da geliştirebilecek olanaklar sunuyoruz. Böylelikle ilk okuldan eğitimine başlayan ve liseyi tamamlayan öğrencilerimizi kazandıkları özgüvenli birlikte üniversite yaşamlarına ulaşmalarını sağlıyoruz. Elbette bir hedeftir ancak, bünyemizde bir de üniversite olmasını arzu ediyoruz.”

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 20 saat 28 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 11 saat 40 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 18 saat 41 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 15 saat 45 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 15 saat 19 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 12 saat 58 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 9 saat 34 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 20 saat 2 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 14 saat 9 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 17 saat 35 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI