Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL, ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.

UYSAL, ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.

Kdz. EreÄŸli Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal baÅŸkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikâh Salonunda gerçekleÅŸtirdi.

Meclisin resmi oturumuna geçilmeden önce ülke ve yerel gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye olarak yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlattı.

BÄ°RLÄ°K VE BERABERLÄ°K RUHUNU SÃœRDÃœRELÄ°M

15 Temmuz darbe giriÅŸiminde ÅŸehitlere baÅŸsaÄŸlığı ve gazilere de acil ÅŸifalar temenni ederek sözlerine baÅŸlayan BaÅŸkan Uysal, Ä°stanbul Yenikapı’da yakalanan birlik ve beraberlik ruhunu ilçede de sürdürme gayretinde olacaklarını anlattı, muhalefet partilerin genel baÅŸkanlarına teÅŸekkür etti. BaÅŸkan Uysal belediye olarak iki buçuk yılda yapılan çalışmaları anlattığı konuÅŸmasında ÅŸu ifadelere yer verdi:  

BU ESKÄ° BÄ°NALARIN TAMAMI YIKILACAK

BaÅŸtan beri takip ettiÄŸimiz Bülent Ecevit Ãœniversitesi EreÄŸli kampusu konusunda önemli geliÅŸmeler var. Anıtlar Kurulu’ndan geldiler görüştük. Buradaki binaların tamamı hastalara hizmet edebilmek için yapıldığı için hiçbir zaman üniversitede kullanılacak bir bina yapılaÅŸması yok. Bu yüzden bu binaların tamamı yıkılacak, yıkıldıktan sonra da Bülent Ecevit Ãœniversitesi Rektörü Mahmut Özer bu binaların tekrar bir mimarisi yapılacak. Ben alan projeyi gördüm, ÅŸehrimize yakışır bir alan proje. 3 katı geçmeyen bir yapılaÅŸma, kütüphanesi ile sosyal donatıları ile ilçemize ve o bölgedeki coÄŸrafyaya yakışan bir mimarisi var. Ä°nÅŸallah da yıkıldıktan sonra da biran önce öğrencilerimiz içerisinde cıvıl cıvıl eÄŸitimlerini görürler.  

GÜLÜÇ-KEPEZ, TERMİNAL VE HASTANE YOLU

Biliyorsunuz Gülüç-Kepez arasındaki karayolu bitti. Bizler aralardaki refüjleri ve yanlardaki boş alanlarının çevre düzenlemelerini yapıyoruz, daha da güzel olacak inşallah. Orada bir de Kepez ile Neyren tepesine kadar 10.5 kilometrelik bir yol var. Burası da 2017 yılında bitecek. Sizler de çalışmaları izliyorsunuz, hastane kavşağı ve o bölgedeki yapılaşmada sanıyorum 2-3 ay içerisinde biteceği söylendi. Biz de bu arada o bölgede biliyorsunuz terminalimiz var, bitti. Göreve geldikten sonra da 6 ay gibi bir ihale süreci vardı, o süreci de tamamladık.

KDZ. EREÄžLÄ°’NÄ°N COÄžRAFYASI ÇOK BÃœYÃœK

Güvenlik önlemleri ve temizliğini yapıyoruz ancak açma konusunda da bilindiği gibi o bölgede araçların giriş çıkışları zor olduğu için bizlerde buraya terminale bağlanan yan yol çalışmalarına başladık inşallah bu da kısa sürede bitecek. Yine kavşaktan hastaneye bağlanan bir yol var. Burası ilk açıldığı zaman öncelikle asfaltını dökmüştük. Gerçekten Ereğli coğrafyası çok büyük. Büyük bir coğrafya yapılanlar anlatılmazsa gerçekten gözden kaçıyor. Burada da asfaltlama çalışmalarımızı yapacağız. Şu an yapımı süren Gençlik Merkezi, 2016 yılının sonlarına doğru bitecek.

ARTIK ENERJÄ° KESÄ°NTÄ°LERÄ° YAÅžANMAYACAK

EleÅŸtirilen en önemli konu, ÅŸehir niçin bu zamanda kazıya baÅŸlandı. Biliyorsunuz bir enerji hattımız geçti. Bölücek’teki 31,5 kw’lik enerji hattı açık havadaki 15,8 kw’lik hatla her ikisi de 31,5 kw’ye ulaÅŸtırılarak bir ring haline sokuldu. O günden sonra da belki de ilçemizde en büyük sorunu olacak, enerji kesintilerini bir daha bu ring sayesinde yaÅŸamayacağız. Enerji hatlarımız bitti, mahallelerimizdeki enerji direkleri yenilendi. 

DOĞALGAZ SORUNU DA ÇÖZÜME KAVUŞTU

Tabi ki biliyorsunuz EreÄŸli’de enerji kazımı da yaklaşık 10 kilometrelik bir güzergâh tabi enerji hattı geçerken doÄŸalgaz hattının da ihtiyacı karşılamayacağımızı düşündüğümüz için doÄŸalgaz daha doÄŸrusu Dergaz dediÄŸimiz firmada 18 inçlik çelik borularla doÄŸalgazımızı da Kdz. EreÄŸli’ye yetecek seviyeye getirdi. Biliyorsunuz yükümüz artacak, üniversite geldiÄŸi zaman yapılaÅŸma arttığı zaman doÄŸalgaz ihtiyacımıza yetmeyecek.  

ALT YAPI Ä°HTÄ°YACI HÄ°C BÄ°R ZAMAN BÄ°TMEZ

Çetin Apatay Bulvarı ve ÅŸehrimizin bazı caddelerinde 800 ve 500’lük borular konularak bu hatlar kazıldı. Åžehrimiz karışır gibi oldu ama alt yapı, herkes diyor ki alt yapı bitti. Alt yapı, üst yapı hiçbir zaman bitmez. Halkın ve nüfusun ihtiyaçlarına göre her zaman yenilenmek ve güncellenmek zorundadır. Ben alt yapıyı bitirdim diyen kendi çağına göre kendi yaÅŸamına göre bitirdim der ama hiçbir zaman bitmez. Bizden sonra da bitmeyecek.  

2017 YILININ BAŞINDA TERTEMİZ SU İÇECEĞİZ

Kızılcapınar’dan memba niteliÄŸinde çok güzel bir suya kavuÅŸacağız. 12 tane üniteden dinlenen, klorlanacak her türlü iÅŸlemden geçtikten sonra ilçemize gelecek olan bu su, Kasım ayından itibaren Kepez bölgesinde verilmeye baÅŸlanacak. Orası bittiÄŸi zaman Sarıkorkmaz ve Kırmacı’daki su depolarının da yerleri hazır. Müteahhit firma bunları yapacak. 2016 yılının sonunda biz suya kavuÅŸacağız.

BELEDİYE İLE DEVLET UYUMU ÇOK ÖNEMLİ

Belediye devlet içerisindeki uyumlu çalışmadan da bahsetmek istiyorum. Kabasakal Deresi’ndeki çalışmaları o bölgede yaÅŸayan vatandaÅŸlarımız görüyor. Uzunçayır ve Sarıkorkmaz’daki yan kollar da yapıldı. Bir daha sele maruz kalmamamız için bunları yapmamız gerekiyor.

FELAKETTEN KURTULMANIN YOLU EĞİTİMDİR

’EÄŸitim, eÄŸitim, eÄŸitim diyoruz.’ Neden? Çünkü felaketlerden kurtulabilmemizin tek yolu eÄŸitimdir. Biz çarşı merkezine özellikle Ortacami’den gelen birikme suları merkezde aldık, çarşı içerisine de yedekleme yaptık. Çünkü oradan biliyorsunuz su aÅŸağıdan açılıyor, siz 10 metrelik bir yerde 2 ve 3 metrede suyun daha doÄŸrusu bu açılan suyu verirseniz ondan sonra kapaklar doldu, buralar da temizlenmiyor diye algı yaratırsınız. Ayak gider zemin dediÄŸimiz mesafede ikinci bir yedeklememizi yaptık onun için çarşı içerisi bu yaÄŸan yağışlarda sıkıntı yaÅŸamadık.  

PAZARYERÄ°NE YÃœRÃœME ALANI YAPIYORUZ

Gelelim yılların Sakinderesine. Bu konu ile ilgili önümüzdeki burası yeÅŸil dünya diyelim regülasyon alanı diyelim, ne derseniz diyelim. Orada bir bina vardı orayı kamulaÅŸtırdık. Orası artık pazaryerine bir yürüme alanı, aynı zamanda yeni bir bahçe dünyası olacak. Onu da buradan o bölgede Sakindere, Hatip’teki vatandaÅŸlarımıza duyurmak istedim.  

EN BÜYÜK HAYALİMİZ GÜLÜÇ IRMAĞI

En büyük hayalimiz Gülüç Irmağı. Bu bölge ileriki yıllarda EreÄŸli’nin en güzel bir yaÅŸam alanı haline gelecek. Bu konu ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Gerek Topçalı gerekse Hamzafakıhlı bölgesindeki insanlar da akrabalar çünkü bunları Bölücek halkı ile buluÅŸturmak hem köprü hem de su taÅŸkınlarını önlemek için Gülüç ırmağındaki çalışmalarımız devam ediyor.

2.5 YILDA TAM 16 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEDİK

Göreve geldikten sonra 16 milyon lira borcumuzu ödedik. Bunlar biliyorsunuz özel banka, iller bankasına borçlarımızdı. Bu borçları 16 milyon daha da azalttık. Bu arada hiç de borçlanmadık. Zaten borçlansak sizlerden yetki alırız.  

YENİ ŞANTİYE ALANIMIZI GEZİN, GÖRÜN!

Ofis yolundaki Erdemir yanındaki spor parkını da önümüzdeki yıl 23 Nisan’a yetiÅŸtireceÄŸiz. Ä°halesi bitti. Çocuk Dünyası Projemizin çalışmaları sürüyor. Ä°tfaiye Müdürlüğümüz ve ÅŸantiyemizin olduÄŸu Potbaşı’ndaki araziyi boÅŸalttık. Ä°tfaiyemize ayrı ayrı istasyonlar yaptık ana merkezi Kışla Sanayi’ne, UlaÅŸtırma, Fen Ä°ÅŸleri, Su Kanalizasyon Müdürlüğümüzü de Belen Sanayi’ndeki yeni ÅŸantiyemize taşıdık.

BATI KARADENÄ°Z’Ä°N EN GÜÇLÃœ ARAÇ PARKINA SAHÄ°BÄ°Z

57 tane araç ve iÅŸ makinesi aldık ve Batı Karadeniz’in en güçlü araç parkına sahip olduk. Hatta aradaki açığı kapatmalarına ihtimal bile yok. Araçları ilk aldığımızda UlaÅŸtırma Müdürlüğündeki arkadaÅŸlara dedim ki, ’Bize yakışmaz, araç aldık ama belediye olarak kar mı edeceÄŸiz zarar mı edeceÄŸiz, bu çalışmayı yapalım. Bu yılki kiralamalarla bu hizmet alımları ile yapsak kaç yıl sonra ne kar ediyoruz yoksa zarar mı ediyoruz’

15 YILSONUNDA 70 MÄ°LYON LÄ°RA KAR EDECEK

Ulaştırma Müdürlüğümüz 15 yıllık bir çalışmayı ortaya koydu, 15 yılsonunda araçları belediyemize almakla edeceğimiz kar miktarı 70 milyon lira. Yeni araçlarımızdan yararlanan vatandaşlarımız sivil toplum kuruluşlarımız oluyor. Çalışma arkadaşlarımız da daha güvenli daha emniyetli bir yolculuk yapıyor.

UZUNMEHMET ANITI 8 KASIM’A YETİŞİYOR

Yılların dokunulmayanlardan biri olan Uzunmehmet’i anma gününde tören yapılan bir yer. Biz burayı da 8 Kasım Uzunmehmet’i anma gününe yetiÅŸtiriyoruz. Bu çalışmalar da devam ediyor.  

FETÄ°H BÄ°NASI MÃœZESÄ°YLE BÄ°RLÄ°KTE YAPILIYOR

En çok merak edilen konu ise eski belediye binası. Yıkıldı ama yerine ne yapılacak? Acaba yeÅŸil alan mı olacak yoksa park mı olacak? KeÅŸke yıkılmasa mıydı? Biz hiçbir zaman keÅŸke demedik. Evet, belediye binası yıkıldı ve altından tarihi bir deÄŸer çıktı. Bu tarih için anıtlar kurulu ve gelen hocalarımız ile görüştük. Burayı koruyacağız ama binamızı da yapacağız. Aynı bina olacak ama burası açık sergi yeri olacak. Dünyada da bir kaç yerde örneÄŸi var. Bir tanesi Yunanistan bir tanesi Ä°spanya’da. Bu bina artık canlı hareketli gezilebilen bir binamıza inanılmaz bir deÄŸer kattık hatta biz müdür arkadaÅŸlarımız ile de görüşüyoruz biz buradan bir ödül alma peÅŸindeyiz açık söylemem gerekirse. Burası ziyaretçilerin akınına uÄŸrayacak, tarihle kültür ile ilgilenen insanların ziyaret ettiÄŸi bir yer olacak.  

YENİ YOLLARA 120 TANE AĞAÇ DİKİYORUZ

Çetin Apatay Bulvarı çalışmaları devam ediyor. Eski ve yeni hali arasında dünya kadar fark var. Burada aÄŸaçları kestiÄŸimiz zaman bize ’Siz çevreci belediyeci deÄŸil misiniz? AÄŸaçları kestiniz’ dediler. Evet, 10-15 tane aÄŸaç kestik. Bizim kestiÄŸimiz aÄŸaçlar bir yabani akasya ikincisi estetiÄŸi olmayan kuruyan çam aÄŸaçlarıydı. Alçak yani ÅŸehir ile ÅŸehir içinde olması kabullenilmeyen aÄŸaçlar vardı. Biz buraya 120 tane aÄŸaç dikiyoruz. Biz bu aÄŸaçları gidip bakarak tek tek seçtik. Burada daha bitmiyor, çöp kovaları farklı olacak, bayramdan sonra asfaltı dökülecek.

Durakları ise EreÄŸli bölgesinde ÅŸuana kadar kullanmadığımız, son derece estetik ve modern duraklar olacak. Akıllı belediye veya akıllı kent gibi toplantılara da gidiyor geliyoruz. Bugünden sonra da ÅŸehrimizin akıllı ÅŸehir akıllı ilçe olması için de her ÅŸeyi söylüyoruz.  

İL OLMAK İÇİN İLK ADIMLARDAN MUTLUYUZ

Åžimdi de ÅŸehir diyoruz da bizim burası ilçe.  Aslında gönüllerde bir ÅŸehir. Ä°nÅŸallah yakında da bizler de kamuoyu da belki ÅŸehir olmak için il olmak için de ilk adımlar atıldığını duyuyoruz. Ä°nÅŸallah önümüzdeki yıllarda da il olmanın heyecanını coÅŸkusunu mutluluÄŸunu hep birlikte yaÅŸarız. Çalışmalarımız her konuda devam ediyor. Kültürel belediyeciliÄŸe önem veriyoruz.  

KÖSEAÄžZI’NA GÄ°DEN SAYISI GÄ°DEREK ARTIYOR

KöseaÄŸzı’na giderken Gökme köprüsü diye bir köprü vardı. Her sene 10-15 aracın dereden toplandığı bir köprüydü. Köprü geniÅŸletme çalışmalarımız bitti. Amaç ÅŸu ulaşımı kolaylaÅŸtırmak. Kandilli’ye de KöseaÄŸzı’na da çalışıyor. Ben ÅŸunu gördüm o köprü ve KöseaÄŸzı yolu yaptıktan sonra oraya giden kiÅŸinin enaz 4-5 kat arttığını gördük.  

HEM KENT MEYDANI, HEM DE KÃœLLÄ°YE YAPACAÄžIZ

Diyeceksiniz ki, ’BaÅŸkanım Kent Meydanım ne oldu?’ Kent Meydanı bizim için en önemli. En kısa zamanda kent meydanı baÅŸlayacak. Belki de ÅŸehrimizdeki en önemli projemiz kent meydanı ile devam ediyor. Ä°nÅŸallah EreÄŸli halkı ile sizlerle birlikte kent meydanı ve külliyemiz ile birlikte baÅŸlama heyecanını ve coÅŸkusunu yaÅŸayacağız. Hem kent meydanımız hem de külliyemiz olacak.    

ÇETİN APATAY, ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR BULVARI OLDU

Meclisin resmi oturumunda ise gündemdeki diÄŸer maddeler görüşüldü. Çetin Apatay Bulvarı’nın isminin Åžehit Ömer Halisdemir Bulvarı olarak deÄŸiÅŸtirilmesi AK Partili ve CHP’li Meclis Ãœyelerinin tamamının oyları ile kabul edildi. 

 

UYSAL, ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Serdar Aktay

07 Eylül 2016 - 16:27

Bosa heveslenmeyin

Birgül Yıldırım

07 Eylül 2016 - 16:26

Once eskisi gibi konserler,festivaller yapilipta yenilenme yapilsin .... il _ilce pek onemli dil taninmasi onemli

Ismail Durak

07 Eylül 2016 - 16:26

Saten herşey fiyatları dudak uçuklatıyor il olursa yandı halk

TC Hayri UslubaÅŸ

07 Eylül 2016 - 16:25

Ä°l olunca her ÅŸey bedavami olacak?

Aykut Elmas

07 Eylül 2016 - 16:25

Çok başarılı olmak çalışıyoruz 677 olur mu

Yorum Yazın

Canlı Radyo