15 o C Kdz. Ereğli

UYSAL, KENT MEYDANI’NI BORÇSUZ YAPACAK

`Kent Meydanı ve Yeraltı Otopark Binası Yapımı için kendisine verilecek kredi yetki talebi yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ‘reddedilmesine’ karşın geri adım atmayan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, projenin belediye öz kaynakları ile yapılacağını bildirdi.

Arşiv 5 yıl 10 ay 27 gün 22 saat 25 dakika önce 1627

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinin Haziran Ayı Meclis Toplatısı’nın ilk oturumu Hüseyin Uysal başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Belediye Meclis üyelerinden AK Partili Reşat latif, İhsan Yazıcıoğlu, Sezai Meriç, Yusuf Kalay, Turgay Aydın ile CHP'den Nur Oğuz, mazeret bildirerek katılmadılar.
Bunun üzerinde Meclis tarihinde bir ilk yaşandı. Mazeretli üyelerin mazeretlerinin kabulü için oylama yapıldı. Mazeret dilekçelerine AK Partili 6 üyenin ‘red’, CHP’li 13 üye ise ‘kabul’ dedi.

Okunan 40 Milyon, Telaffuz Edilen 45 Milyon!
Mecliste Kredi Gerginliği!!!
Gündem maddelerinin ilki olan “Kdz. Ereğli Kent Meydanı ve Yeraltı Otopark Yapılması 1. Etap İçin İller Bankası’ndan 40 Milyon Kredi Kullanılması” maddesi konusu Meclis’e sunuldu. Bu madde ile ilgili Komisyon Raporu okundu. Oylama öncesi ise CHP Sözcü Sertan Ocakcı ile Meclis Başkanı Hüseyin Uysal arasında, zaman zaman gergin anlar yaşandı.
İlgili madde için yapılan oylama sonucunda da AK Parti 13 kabul, CHP 13 ret oyu kullandı. Gerekli ‘salt çoğunluk’ sağlanamadığı için Kdz. Ereğli Kent Meydanı ve Otopark Projesi için İller Bankası’ndan kredi onayı çıkmadı.
CHP'li meclis üyeleri, ret oyu vermelerine gerekçe olarak; yerel seçimlere kısa bir zaman kala bu tür büyük borçlanmalara karşı olduklarını belirtti. Başkan Uysal da, bu gelişme üzerine yaptığı konuşmada "1. Etap için en kısa zamanda ihaleye çıkacağız. Projeyi belediyenin kendi imkanları ile yapacağız. Hem de borçlanmadan" dedi.
Başkan Uysal, diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından oturumu kapattı. Meclis, yarın (7 Haziran) yapılacak 2’nci Oturum ile devam edecek.

DETAYLAR VİDEODA...

UYSAL, KENT MEYDANI’NI BORÇSUZ YAPACAK

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 43 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
10 saat 55 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 22 saat 56 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 13 saat 49 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 19 saat 23 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 18 saat 24 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 17 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 9 saat 1 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
3 gün 21 saat 50 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
13 saat 31 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !