Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL EREĞLİ FM’DE..

UYSAL EREÄžLÄ° FM’DE..

Kdz. EreÄŸli Belediye  BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, "Fikri Kapan ile Burada KonuÅŸalım" programının canlı yayın konuÄŸu. Uysal, Kapan’ın sorularını yanıtlıyor..

* Sayın BaÅŸbakanımızın elinden ödül almak bizi son derece mutlu etti. Ödül bizim deÄŸil, tüm EreÄŸli’nindir. EmeÄŸi geçen tüm personelimi kutluyorum.

* Biz insan odaklı belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz.

* Hayatla bağdaşan her şeyle sorumluyuz. O bizim işimiz değil demiyoruz. Devlet- Belediye işbirliğinin en güzel örneklerini sergiliyoruz.

* Yeni bina ile tüm birimleri bir araya getirdik.Vatandaşlarımız hizmete daha çabuk ve ferah bir ortamda ulaşıyor. Çalışanımızda mutlu. % 40-50 ile bitmiş ve AVM binası olarak yapılan binayı belediye binasına dönüştürmekle önemli bir hamle yaptığımızı düşünüyorum.

* Evin kapısı nasıl önemli ise ÅŸehrin giriÅŸide önemlidir. Åžehrin giriÅŸinde ÅŸantiye binası kötü bir görüntüydü.Kışla mahallesi sakinleri dertliydi.22 dönüm boÅŸ alan kazandık orada.Yanından Gülüç ırmağı geçiyor. Gülüç Irmağını bir yaÅŸam alanına dönüştürme çabası var. Sayın Milletvekilimiz Faruk ÇaturoÄŸlu bu konu ile ilgileniyor. Biz eski ÅŸantiyeyi Belen’e taşıdık. 13 bin metrekarelik bir alan. Belki de yaptığımız en büyük projelerden biri de budur. Bu ÅŸantiye EreÄŸli’ye 50 yıl yetecek.

* Ä°tfaiye Ä°stasyonlarımızı yeniledik. Potbaşındaki istasyonumuzu Kışla Sanayi bölgesine Merkez istasyon olarak taşıdık.Son derece modern.Belen’e de yeni istasyon kurduk. Aslında bu yönde yaptıklarımız olumlu karşılandı. Tüm iÅŸler geç kalınmış çok doÄŸru uygulamalardı.

* Uzun Mehmet Anıtını yenileme çalışmalarına  baÅŸladık.o mekan bana Uzun Mehmet’i çaÄŸrıştırmıyordu. Çalışmalarımız baÅŸladı. Su deposunu yer altına alıyoruz.Bizim madende yaÅŸanan acılarımız var.Uzun Mehmet hak ettiÄŸi deÄŸeri 

* Köyde büyüdüm ben. Biz meyve veren aÄŸacı taÅŸlardık. Meyve veren aÄŸaç taÅŸlanır.Belediye çalışmıyor diyenlere ÅŸaşırıyorum. 

* Hiç bir şey yapmadıysak 13.5 Milyon TL borç ödedik. 53 araçı öz kaynaklarla borçlanmadan aldık.Sadece itfaiye ve ulaştırmaya 8 Milyon TL yatırım yaptık.Şantiye ve diğerlerini saymıyorum.

* Alt yapıyı sordunuz söyleyeyim .2 yılda 74 km içme ve  kullanma suyu ve  kanalizasyon hattı yaptık.DaÄŸlar Mahallesi kanalizasyona kavuÅŸtu, çocuk parkı yoktu, çocuklar bu özlemine kavuÅŸtu. Eski okulu mahalle konağına dönüştürme çabamız var. 31 mahalleye eÅŸit hizmet götürme çabasındayız.Tekrar mahalle ziyaretlerimize baÅŸlıyoruz.

* Yol medeniyettir. Gökme Köprüsü, o güzergaha giden keskin viraj ve dar noktalar ve KöseaÄŸzı yolunu önemsedik.Gökme köprüsünden aÅŸağıya düşen araçlar varken, bunu nasıl görmezden gelelim.KöseaÄŸzı alternatifti ÅŸimdi tercih edilen yol haline geldi.Bir çok cadde ve sokakta düzenlemeler yaptık. Yollar yayalar içindir. Rahat ve emniyetli yürümeliler.Ä°skele Camii önünde ilk mesajı verdik.Eski Beyçayırı Sokak, Un Pazarı gibi yerlerde % 100 memnuniyetle karşılaÅŸtık. Bu yıl Hatip Sokak’ın tamamı yaya kaldırımı, ışıklandırma ve asfalt ile bitecek. Bunlar Çetin Apatay’ın yan kolları.DoÄŸalgaz çalışması bitti. Çetin Apatay’a da baÅŸlıyoruz.

* Tehlikeli yol güzergahı olan mahallelerimize karayolları standardında 7.5 km bariyer yaptık.2016 da 4 km daha yapacağız.

* AYRINTILAR GELECEK.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo