Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Uysal ekmek zammı için ne dedi?

Uysal ekmek zammı için ne dedi?

Karadeniz Ereğli İlçe Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında yapıldı.

GÃœNDEM ÖNCESÄ° ’EKMEK’ AÇIKLAMASI

BaÅŸkan Uysal, gündem maddelerinin görüşülmesi öncesi yaptığı konuÅŸmada ise belediye yönetimi olarak 2’inci görev yıllını doldurduklarını söyledi.

BaÅŸkan Uysal, as ve üs kademedeki belediye çalışanları, baÅŸarılı geçtiÄŸini belirttiÄŸi 2 yıl için tebrik etti. Pek çok vatandaşın tepkisine yol açan ekmek zammına iliÅŸkin bir deÄŸerlendirme de yapan BaÅŸkan Uysal, önceliÄŸin ekmek israfını önlemek olduÄŸunu kaydederek, “2 liraya ekmek olmaz.

Ben fırına gittiÄŸimde 1 liralık da ekmek almak isterim. Önemli olan konulardan biri de ekmek israfı. Bunun ile ilgili fırıncı arkadaÅŸlarımızla bir araya gelerek bir çalışma yapacağız” diye konuÅŸtu.

Meclis’in ilk 4 maddesinde yer alan ’Meclis Kâtibi seçimi’, ’bir ve ikinci Meclis BaÅŸkan Vekillerinin seçimi’, ’3 adet Encümen Ãœyesi Seçimi’ ve ’Ä°htisas Komisyonları seçimi’ gerçekleÅŸtirildi.

Meclis BaÅŸkan VekilliÄŸine Nazım ErdoÄŸan, 2’inci Meclis BaÅŸkan VekilliÄŸine Ayhan Atay seçildi. 2 Asil 2 yedek 4 meclis katip seçiminde toplam 32 oy kullanıldı.

Oylama sonunda AK Parti’den Mustafa Åžentürk 18, Turgay Aydın 17, CHP’den CoÅŸkun Öztürk ve Sibel Yıldız 14’er oy aldı. Aydın ve Åžentürk Meclis Katibi oldu. Yedek üyeliklere ise Eyüp Karaarslan ve Yusuf Kalay seçildi.

ENCÜMEN SEÇİMLERİ

Belediye Encümen ÃœyeliÄŸi seçimlerinde ise AK Parti Grubu Fevzi Mazlum, Turgay Aydın, Hasan Pınarcık’ı önerirken CHP Gurubu’nun önerdiÄŸi isimler Sibel Yıldız, Fehmi Karaarslan ve Fikret Fota oldu.

Oy sayımı sonrası AK Parti’den Fevzi Mazlum 19, Turgay Aydın 18 ve Hasan Pınarcık 11 oy aldı. CHP’liler Fehmi Karaarslan ile Fikret Fota ise 14’er oy aldı. Buna göre, Pınarcık’ın giremediÄŸi Belediye Encümen ÃœyeliÄŸine Fevzi Mazlum, Turgay Aydın ve Fikret Fota seçildi.

DİĞER KOMİSYON SEÇİMLERİ

Plan Bütçe Komisyonu: AK Parti Mustafa Şentürk, İhsan Yazıcıoğlu, Sezai Meriç, CHP Grubunda ise Güler Demiroğlu, Özkan Özyağcı seçildi.

Hukuk Komisyonu: Nazım Erdoğan, Fevzi Mazlum, Reşat Latif (AK Parti) ile Cumhur Nalcı, Fikret Fota (CHP) seçildi.

Ä°mar Komisyonu seçiminde ise AK Parti’den Salih KumaÅŸ, Halil BozkuÅŸ ve Fevzi EkÅŸi’yi aday gösterildi. AK Partili Yusuf Kalay, Turgay Aydın ve Sabri Dinç’de aday oldu. CHP Grubu Kemal Özer, Serkan Ocakçı’yı aday gösterdi.

İsim okunmak suretiyle yapılan açık oylama sonunda Salih Kumaş 22, Halil Bozkuş 18, Fevzi Ekşi 15, Yusuf Kalay 21, Turgay Aydın 21, Sabri Dinç 20 oy aldı.

Komisyona Salih Kumaş, Yusuf Kalay, Turgay Aydın (AK Parti) ile Kemal Özer ve Sertan Ocakçı (CHP) seçildiler.

Karadeniz EreÄŸli Belediyesi 2015 yılı Performans Raporu’nu ise Mali Hizmetler Müdürlüğü sunarken, burada Meclis BaÅŸkan VekilliÄŸi’ne seçilen Nazım ErdoÄŸan sunumlu ilgili görüş ve önerileri dinledi.

Performans raporu 18 oyla kabul edildi.

EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi’ne, Türk Kızılayı EreÄŸli Åžubesine ve YeÅŸilay Cemiyeti EreÄŸli Åžubesi’ne belediyemiz tarafından yer tahsisi yapıldı. Gündemde bulunan diÄŸer maddeler ilgili komisyonlara havale edildi.  

İzleyici koltuklarına katılımın yüksek oranda sağlandığı Meclis toplantısını, Ereğli Muhtarlar Derneği eski ve yeni başkanları ile çok sayıda muhtar izledi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo