Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Uysal, Bölücek ve Köseler’de Konuştu

Uysal, Bölücek ve Köseler’de KonuÅŸtu

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, referandum turlarına Bölücek ve Köseler mahallelerinden baÅŸladı. Ãœlkenin bekası için, güçlü bir Türkiye için ’Evet’ çıkması lazım diyen BaÅŸkan Uysal; “Bakın Kandil, Fetö, DeaÅŸ hep bir ağızdan Evet çıkmasın diye uÄŸraşıyorlar. Parçalanmamak için, ülkemizin bütünlüğü için, birlik ve beraberliÄŸimiz için daha güçlü bir ülke için bu coÄŸrafyada güçlü irade, güçlü hükümetlerin olabilmesi için bu sisteme ihtiyacımız var” dedi.

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Referandumu çalışmaları kapsamında mahalle turlarına Bölücek ve Köseler mahallelerinden baÅŸladı, ’Evet’ çıkması için vatandaÅŸlardan destek istedi.

Başkan Uysal, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay ve Esra Alpago, belediye meclis üyeleri ve AK Parti gönüllüleri ile birlikte gittiği Bölücek mahallesinde Muhtar İsmail Şişman ve mahalle halkı tarafından karşılandı.

Mahalle halkına, görevde bulunduğu süre içinde yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Hüseyin Uysal, ardından mahalle sakinlerinin talep ve isteklerini dinledi.

“KOALÄ°SYON DÖNEMLERÄ° BÄ°TÄ°YOR”

CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemiyle koalisyon dönemlerinin biteceÄŸini söyleyen BaÅŸkan Hüseyin Uysal, Bölücek halkından referandumda Evet için destek isteyerek; “CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemiyle ÅŸuna kavuÅŸacağız. Sandığa gittiÄŸimiz zaman hem ülkemizi yönetecek, ülkemizin başı olan CumhurbaÅŸkanını seçmiÅŸ olacağız, hem de meclisin vekillerini seçmiÅŸ olacağız. Aynı gün ikisi de seçileceÄŸi için ertesi gün hükümet kurulmuÅŸ olacak. Yani koalisyon dönemleri bu sistemde artık bitiyor, tek başına iktidara gelen bir hükümet oluÅŸuyor. Bundan dolayı da siyasi bir istikrar geleceÄŸi için ben sizlerden Evet demenizi istiyorum. Bugün 50 yaşına gelen, bu ülkede yaÅŸayan koalisyonları görmüş, darbeleri görmüş olan zaten hiç düşünmeden bu sisteme evet der.

“FARKLI DÜŞÜNCELERÄ°MÄ°ZÄ° BÄ°R KENARA BIRAKALIM”

Ãœlkemizin bekası için, terörün tamamen bitmesi için, vatan hainlerinin, FETÖ gibi, PYD gibi iç ve dış mihraklar, teröristler ile mücadelenin daha net bir ÅŸekilde yapılabilmesi için ve çaÄŸa ayak uydurup tek elden hızlı adımlar atabilmemiz için burada Evet’in çıkması lazım. Farklı düşüncelerimizi bir tarafa bırakıp ülkenin geleceÄŸi için, çocuklarımız için, yarınlarımız için evet dememiz lazım. Bu ülkenin yaÅŸayanları için üst makamların hızlı karar alabilmesi lazım. Ä°ÅŸlerimizin daha kolay olabilmesi için tek elden, çift baÅŸlılık deÄŸil, meclisin, yürütmenin ve kuvvetler ayrılığının tam oluÅŸması için bu sisteme ihtiyacımız var. Millet olarak karar vermemiz lazım. Önümüzde güzel günlere gidebilmemiz için kararımızın Evet olması lazım.

“EVET ÇIKMASIN DÄ°YE UÄžRAÅžANLARA BÄ°R BAKIN”

Bu ülkeyi parçalamak isteyenler, Evet çıkmasın diye karşısında duruyorlar. Evet çıkmasın diye uÄŸraÅŸanlara bir bakın. Kandil, Fetö, DeaÅŸ hep bir ağızdan Evet çıkmasın diye uÄŸraşıyorlar. Parçalanmamak için, ülkemizin bütünlüğü için, birlik ve beraberliÄŸimiz için daha güçlü bir ülke için bu coÄŸrafyada güçlü irade, güçlü hükümetlerin olabilmesi için bu sisteme ihtiyacımız var. Eski sistem iyiydi diyenlere söylüyorum. 60’da niye darbe oldu, 80’de niye oldu, bir gecede CumhurbaÅŸkanı bir anayasa kitapçığı attı, sabah kalktın 10 bin dolar borcun 20 bin dolar olmuÅŸ. Çok geçmiÅŸe gitmeyelim, 15 Temmuz’da CumhurbaÅŸkanımız ile BaÅŸbakanımızın kiÅŸisel uyumları olmasaydı bugün burada konuÅŸabiliyor muyduk. Onun için ’Evet’ dememiz lazım” dedi.

BaÅŸkan Uysal, Bölücek mahallesindeki toplantısının başından itibaren hayır diyen bir vatandaşı da ikna ederek ’Evet’ dedirtti.

KÖSELER HALKIYLA BULUŞTU

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, ardından Köseler mahallesi halkıyla bir araya geldi. Köseler Mahalle Muhtarı Saip Eraslan tarafından karşılanan BaÅŸkan Uysal, burada da 16 Nisan Anayasa referandumuna iliÅŸkin görüşlerini açıkladı ve ’Evet’ için destek istedi. 

(EreÄŸli FM Haber Merkezi )

Uysal, Bölücek ve Köseler’de KonuÅŸtu

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo