Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL, BALI VE KIRMACI’DA

UYSAL, BALI VE KIRMACI’DA

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Balı ve Kırmacı Mahallelerini ziyaret ederek halkla ile bir araya geldi.

Hafta sonunu EreÄŸli’ye baÄŸlı köylerde geçiren Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, yeni haftanın ilk gününde, belediyedeki mesaisinin ardından soluÄŸu Balı ve Kırmacı mahallelerinde aldı.

Görev süresi boyuncu dördüncü kez halk toplantısı yaptığı Balı’da Mahalle Muhtarı Hüseyin Yılmaz ve mahalle sakinlerince karşılanan BaÅŸkan Uysal, çalışmaları anlattı sorunları dinledi.

17 ayda Balı’nın çevresi deÄŸiÅŸti

Balı Mahallesi’nde geride kalan 17 aylık süre içinde önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen BaÅŸkan Uysal, “Kısa sürede Balı mahallemizin çehresi deÄŸiÅŸti.” dedi. KöseaÄŸzı yolunun yapılmasının sadece Balı deÄŸil, Kandilli beldesi ulaşımı açısından da önemli bir kazanım olduÄŸunu söyleyen BaÅŸkan Uysal, “KöseaÄŸzı yolunun yanı sıra çöplük mevkiindeki eski hemzemin geçit yolunun geniÅŸletilmesi ve güzergâhın asfaltlanması ulaşımı daha kolay ve güvenli hale getirdi.”dedi.

Gökme Köprüsü’ne baÅŸlanıyor

Balı yolu üzerindeki Gökme Köprüsü’nün geniÅŸletilmesi ile ilgili yer tesliminin Salı günü (Bugün) yapılacağını ve çalışmalara hafta sonuna kadar baÅŸlanacağını söyleyen BaÅŸkan Uysal, daha önce doÄŸalgaz problemi olan mahallede imar sorunu yaÅŸanan noktalar dışındaki tüm noktalara doÄŸalgazın ulaÅŸmasının da önemli bir hizmet olduÄŸunu dile getirdi. 

BaÅŸkan Uysal toplantıda mahallede bulunan ve toplantının yapıldığı eski okul binasının deÄŸerlendirilmesi ile ilgili isteÄŸe karşın, “ Buradaki hazır yapıyı göz ardı etmeyeceÄŸiz. Muhtarlık, toplantı odası ÅŸeklinde buranın mahalle konağı olabilecek ÅŸekilde düzenlenmesi için gerekeni yapacağız.”dedi.

Kırmacı’ya çöplük müjdesi

Kırmacı Mahallesi ziyaretinde de mahalle muhtarı Hazım Seviç ve mahalle sakinleri ile buluşan Başkan Uysal, zemin etüdü çalışmalarının tamamlandığını çöplük alanı ile ilgili müjde verdi.

“1950 den beri var olan çöplük ile ilgili dosyamız sayın bakanın önünde,  projesi hazır ve belli bir hibe oranımız var.  Çevre ve Åžehircilik Bakanımız Sayın Ä°dris Güllüce bu konu ile ilgili özel olarak ilgileniyor. Yılların çöplüğü yaÅŸam alanı alacak.”dedi.

Yapacak çok işimiz var

Her iki mahalle ziyaretinde de “Yaptıklarımızı yeterli bulmuyoruz. Yapacak çok iÅŸimiz var.” diyen BaÅŸkan Uysal, “Ankara’da çaldığımız her kapı ilçemize hizmet olarak dönüyor.” dedi.

Gülüç ve Kepez istikametindeki yolun bittiÄŸini ve güzergâh üzerindeki ceplere iliÅŸkin yer tespitlerin, karayolları ile uyum içinde yapıldığını ve buradaki çalışmalarında kısa sürede bitirileceÄŸini söyleyen Uysal, “Kızılcapınar’dan EreÄŸli’ye su verilmesi konusu var, burada da DSÄ° ile uyum içinde çalışıyoruz. Bu uyum her bakanlık düzeyinde var. Bunun son örneÄŸini Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’nın belediyemize araç hibesi ile yaÅŸadık. Ä°ktidar belediyesi olmamızın avantajlarını en iyi ÅŸekilde kullanıyoruz. Bu uyum sürmeli. Çabamız bunun içindir dedi.

Bu arada BaÅŸkan Uysal’ın Balı ve Kırmacı mahalleleri ziyaretine BaÅŸkan Yardımcıları Esra Alpago ve Ä°brahim Cöbek’in yanı sıra, meclis üyeleri, ReÅŸat Latif, Eyüp Karaarslan, Sezai Meriç, Yusuf Kalay, Halil BozkuÅŸ, Salih KumaÅŸ, Ä°hsan YazıcıoÄŸlu, Ayhan Atay, Fevzi EkÅŸi, Hasan Pınarcık ve Fevzi Mazlum’da katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo