Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL, 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLADI

UYSAL, 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINI KUTLADI

Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Basından sansürün kaldırılışının 108.yılında, ’24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

BaÅŸkan Uysal’ın mesajı ÅŸu ÅŸekilde;

Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı durumunda bulunan, yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığıyla yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkın da bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenen basınımız, demokrasimizin vazgeçilmez ve en önemli kurumlarından biridir.

Basın ilkeli, tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, olumsuzlukları sorgulama, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda, kamuoyu oluşturma, toplumu aydınlatma görevini üstlenmiştir. Bu işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve ahlakını gözetmeli, kişilik haklarına ve değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermelidir. Basın bir milletin ortak sesidir, gözü kulağıdır. Bir milleti aydınlatmada ve uyarmada, ihtiyaç duyduğu fikri vermekte başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür.

Özellikle son olaylarda gerek yerel, gerek ulusal basınımızın milli iradenin yanındaki kararlı duruÅŸları milli menfaatlerimize uygun yayınlarla halkımızı doÄŸru bilgilendirmeleri, demokrasi ve basın tarihimizde altın harflerle yerini almıştır. Görevini bu anlayışla, fedakârlıkla yürüten deÄŸerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, basından sansürün kaldırılışının 108.yılında, tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” kutlar, saÄŸlık, mutluluk ve baÅŸarılar dilerim.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo