Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR...

UYARI ÃœSTÃœNE UYARI YAPILIYOR...

YoÄŸun kar yağışının ardından dün akÅŸam saatlerine kadar devam eden saÄŸanak nedeniyle Kızılcapınar Barajı’ndaki su seviyesi yükseldi.VatandaÅŸlar sel tehlikesine karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Bugün yaÄŸmurun etkisini yitirmesi yüreklere su serpti.

Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanlığı 23. Bölge Müdürlüğünden, Ova Köyü’nde bulunan Kızılcapınar Barajında doluluk oranının arttığına yönelik uyarı yazısı geldi. Özellikle devam eden yağış ve eriyen kar sularının dere yataklarında su seviyesinin yükselmesine neden olduÄŸuna vurgu yapılan açıklamada,  " Mevsim ÅŸartlarına baÄŸlı olarak görülen kar erimelerinden dolayı Zonguldak ilindeki barajlarda doluluk oranı artmış bulunmaktadır. Doluk savarların çalışacağı sebebiyle Kızılcapınar Barajındaki suyun kontrollü olarak dere yatağına bırakılacağından baraj mansabında bulunan yerleÅŸim yerlerindeki vatandaÅŸların can ve mal güvenliÄŸi açısından dere yataklarına yaklaÅŸmamaları önemli duyurulur" 

CAMÄ°LERDEN ANONS YAPILIYOR

Öte yandan Kızılcapınar Barajının çevresinde ve baraj çıkışından itibaren dere yatağının bulunduğu köylerde camilerden vatandaşlar sel tehlikesine duyarlı olmaları konusunda anons yapılıyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo