Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Utku’dan Atatürk’ü Anma Programı

Utku’dan Atatürk’ü Anma Programı

EreÄŸli’de, Utku Koleji EÄŸitim Kurumları’nca “10 Kasım Atatürk’ü Anma” programı gerçekleÅŸtirildi.


Bir süre önce inÅŸası tamamlanarak hizmete giren yeni sosyal tesisleri Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda, öğrencilerin “10 Kasım Atatürk’ü Anma Ve Anlama Günüdür” özetindeki sunuÅŸ konuÅŸması ile baÅŸlayan etkinlikte Atatürk, silah arkadaÅŸları ve ÅŸehitler anısına saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi.
Utku EÄŸitim Kurumları Lise Müdürü Varol Hızal, günün anlamını belirten konuÅŸmasında, kurulduÄŸu 1986’dan buyana Atatürkçü olmakla gurur duyduklarını, O’nun fikirlerini ve duygularını anlayıp hissettiklerini söyledi.
Milli mücadele yıllarına kronolojik anlatımla vurgu yapan Hızal, şöyle dedi:
“Cumhuriyetin ilanı ile baÅŸlayan yeni dönemde Atatürk her alanda yaptığı devrimler ile modern Türkiyenin kurucusu olmuÅŸtur. Onu, her geçen gün bizim için yaptıklarından dolayı daha iyi anlıyoruz.
Bugün, dünyaya ve komÅŸularımıza baktığımızda ona duyduÄŸumuz hayranlık katlanarak artmaya devam ediyor. Bizler onun ilke ve inkılaplarına geleceÄŸimiz için sahip çıkmalıyız. Emperyalist ülkelerin ve tarihin her döneminde var olmuÅŸ olan yerli iÅŸbirlikçilerinin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunlara karşı her zaman dikkatli olmalıyız.”

 

ATATÃœRK’Ãœ KENDÄ° SESÄ°NDEN

KonuÅŸmasının ardından, görsel sunu eÅŸliÄŸinde Atatürk’ün Cumhuriyet’in KuruluÅŸunun 10. Yılı Kutlamaları’nda 29 Ekim 1933 yılında yaptığı tarihi konuÅŸmayı, kendi sesinden dinletildi. Bu sırada izleyiciler arasında duygulu anlar yaÅŸandığı gözlendi.
Programda, Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü’nün düzenlediÄŸi resim, ÅŸiir, kompozisyon gibi dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri kurum müdürü Hülya Çataklı tarafından takdim edildi.
Okul korosunun seslendirdiÄŸi eserlerin ardından, okul öğretmenleri ve öğrencilerinden oluÅŸan Müzik Grubu’nca “Yemen Türküsü, Çanakkale, Ä°zmir’in DaÄŸlarında Çiçekler Açar” gibi kahramanlık ÅŸarkılarını seslendirildi.
Kalabalık bir kadro tarafından sergilenen Atatürk Oratoryosu ise izleyenlere kimi zaman duygusal kimi zaman coşkulu anlar yaşattı. Başarı ile sergilenen oyun ayakta alkışlandı.
Program, gecede emeği geçen öğretmenlerin ve yöneticilerin, sahneye davet edilmeleri ve kurum Müdürü Hülya Çataklı tarafından teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo