Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UTKU KOLEJİ PARİS SOKAKLARINDA!..

UTKU KOLEJÄ° PARÄ°S SOKAKLARINDA!..

EreÄŸli’de Utku EÄŸitim Kurumları öğrencilerinin, ileri teknoloji sayesinde, hiç gitmedikleri Fransa’da gezinti yaptıkları bildirildi.


Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, yabancı dil ağırlıklı eğitim gören 5. sınıf öğrencileri, Virtual Reality gözlüğü kullanarak Paris sokaklarında eğlenceli bir gezintiye çıktılar.
Gezi öncesi, görecekleri mekanlarla ilgili İngilizce öğretmenleri ile çalışmalar yapan öğrencilerin, eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadıkları anlatılan açıklama şöyle:
“Champs Elysées, Museum of Art, École Militaire, Museum of Architecture gibi Paris’in önemli mekanlarını ziyaret eden öğrenciler, son teknoloji ürünlerini kullanmakla kalmayıp, proje fikir önerilerinde de bulunarak aktiviteye her yönüyle etkin katılım saÄŸladılar. Ä°ngilizce konuÅŸan profesyonel bir rehber eÅŸliÄŸinde Paris sokaklarını gezen öğrenciler, ÅŸaşırtan temel etki, sınıflarından çıkar çıkmaz Avrupa sokaklarının tadını çıkartmak oldu.
Etkinlikte emeÄŸi geçen tüm Utku ailesine ve aktif katılım saÄŸlayan heyecanlı öğrencilerimize teÅŸekkür ediyoruz. Ä°ngilizce ağırlıklı eÄŸitimde, teknolojinin dil eÄŸitimine entegrasyonuna hayati önem atfeden Utku Koleji EÄŸitim Kurumları, keyifli ve öğretici benzeri aktivitelerle öğrencilerini buluÅŸturmaya devam edecek.” 

PEKÄ° NEDÄ°R BU TEKNOLOJÄ°
Açıklamada ayrıca, kullanılan teknolojinin tanımı da yapıldı. Virtual Reality kavramının Türkçe de "Sanal Gerçeklik" anlamına geldiği belirtilerek şöyle dendi:
“Bazen sürükleyici multimedya olarak adlandırılan bu teknoloji, gerçek dünyadaki fiziksel varlığı taklit bir bilgisayar simülasyon ortamıdır. Sanal gerçeklik; sanal tat, görme, koku, ses, dokunma dahil pek çok duyusal deneyimleri yeniden oluÅŸturabilmektedir. EtkileÅŸim, öğrencinin dikkatinin tam olarak toplanması, akıcılık ve esneklik, deneyimsel olması, duyulara önem vermesi gibi pek çok faydayı barındıran virtual reality teknolojisi; eÄŸlenerek öğrenmenin en etkin örneklerindendir.” 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo