14 o C Kdz. Ereğli

UTKU KOLEJİ, DOĞA KOLEJİ EĞİTİM SİSTEMİNE GEÇTİ !.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Utku Eğitim Kurumları’nın Doğa Koleji eğitim sistemine geçtiği bildirildi.

Eğitim 6 yıl 17 gün 20 saat 50 dakika önce 4408

Haberi Paylaşın

Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında birleşmenin gerekçeleri ve yapılacaklar basın mensuplarına anlatıldı.

Doğa Koleji Medya ve Kurumsal İletişim direktörü Turgay Türker, açılış konuşmasında, yeni eğitim öğretim döneminde Doğa Koleji’nin akademik gücünü, başarısını Ereğli’ye taşımaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, “çünkü çocuklarımızın her bir adımdaki başarısı hem bizlerin, hem de Türkiye’nin gururudur. Dolayısıyla biz de bu gururu, burada paylaşmak istedik” dedi.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Ereğli’deki kampus ile birlikte, ülke genelindeki sayılarını çoğalttıklarını söyledi.

Lüle, Doğa Koleji’nin ülke genelinde 110 kampüs ve 82 bin öğrenci ile ülkenin en büyük eğitim kurumu olduklarını anlattığı konuşmasında, şöyle dedi:

“OLMAZSA OLMAZ” 5 KRİTER

“Bu anlamda bizim hem ülkemize karşı, hem de ülkemiz insanlarına karşı büyük sorumluluğumuz vardır. Çünkü biz çocukları nasıl bir anlayışla yetiştirirsek, geleceği de o denli şekillendirmiş oluyoruz. Bizim, ‘olmazsa olmaz’ 5 kriterimiz vardır. Bunlardan birisi akademik başarı, bir diğeri yabancı dil, İngilizce, bir diğeri teknoloji, bir diğeri proje; beşinci de ‘3 S’ dediğimiz sanat spor ve sosyal aktivitelerdir. Akademik başarıyı herkes ister ama akademik başarıya giden yolda bazı önemli etkenler, unsurlar vardır. Bunlardan biri öğrenci, biri de öğretmendir, kullandıkları materyallerdir. Biz öğrenciyi kurumumuza belli kriterlerde alıyoruz. Biz öğrenciyi, eğer hedefine ulaştırabileceksek alıyoruz, 3 yaşından, 12. Yılına kadar öğrenci ile birlikte oluyoruz. Öğretmeni de seçerek alıyoruz. Önce akademik olarak yeterliliğine bakılır, ilgili okulumuzun yöneticilerine bilgi aktarılır, ilgili okulumuz da öğretmenimizin sosyal ilişkilerini araştırır. Çünkü, öğretmenlikte, toplum tarafından kabul edilebilirlilik ve standartlar çok önemlidir. Doğa bünyesindeki öğretmen yıl içerisinde verilen eğitimlerle hep güçlendirilir. Çünkü dünya değişiyor, çocuklarımız değişiyor, teknoloji değişiyor. Eğer siz öğrenciye, öğretmene iyi materyaller hazırlamaz ve sunmazsanız, eğitimin kalitesinde sıkıntı olur. Bu nedenle kullanılan materyaller çok önemlidir. Kullandırdığımız materyaller her yıl güncellenir.

DÜNYA İLE ENTEGRE OLMAK

Diğer il ve ilçelerdeki Doğa Kolejlerinde ne gibi çalışmalar yapılıyorsa, Karadeniz Ereğli’de de aynı şekilde yapılacak. Dünya ile entegre olmamız gerekiyor. Bu akademik başarıyı, uluslar arası bilim merkezlerin ede taşımak istiyoruz. İşte bu nedenle de bizim, akademik başarı kadar önemli dediğimiz ‘yabancı dil’dir. Çünkü İngilizce olmadan dünya ile entegre olmanız, dünyayı yönetenlerin içinde olmanız mümkün değildir. Yabancı dilde bizim, Milli Eğitim bakanlığı tarafından onaylanmış, okulumuzda özel programımız var. 3 yaştan başlayarak, 11. Sınıfa kadar yabancı dili çok önemsiyoruz. Mesela Karadeniz Ereğli’den bir ‘Aziz Sancar’ çıkmasını istemezmisiniz? Bu elbette çalışmakla, çabayla, doğru programla, çocuklar doğru yönlendirmekle, potansiyelini ortaya çıkarmakla olur.

T-MBA’YI 9 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYORUZ

Bizim için projeler de çok önemli. Proje demek iş birliği demektir. Dünyanın geleceği kodlamadır, her şey kodlanacak. Çok önemsediğimiz kodlamayı tek başına da bırakmıyoruz. Çünkü, matematik öğretimini kodlama ile yapıyoruz. 9. Sınıftan itibaren verdiğimiz T-MBA programını, aynı zamanda 9 ülkeye ihraç ediyoruz. Çocuklarımız buradan aldıkları sertifika ile hem Türkiye’de hem ed dünyadaki bir çok üniversiteye burs imkanı bulabiliyor.

Ereğli’ye gelmekte geç kaldığımız doğrudur. Ben 10 kez ilçeye gelip gittim. Bu sürede eğitim konularını inceledim. Ereğli gerçekten eğitim konusunda ileri bir ilçe. Doğa Koleji olarak biz marka vermiyoruz, sistemi getiriyoruz. Tabi bu da belli bir birikim gerektirir. Markayı her yere verebilirsiniz. Önemli olan İstanbul’da yaptığınız uygulamanın aynısını burada da yapabilmenizdir. İşte biz Ereğli’deki o kaliteyi yakalayacağımıza inandığımız zaman evet dedik.

ÇATAKLI:DOĞA ÇOK İYİ SEÇENEK

Utku Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı da Doğa koleji’nin bir ‘dünya markası’ olduğunu savunarak, “Dünya ile entegre olmuş bir kurum. Biz de bir ‘öğretmenler kuruluşu’ olarak bunu gördük, akademik bilgimizi, tecrübemizi Doğa ile birleştirmek istedik. Doğan çok iyi bir seçenek” diye konuştu.

HÜLYA ÇATAKLI: DEV BİR ADIM ATILDI

Utku Genel Müdürü Hülya Çataklı da, Utku’nun, Karadeniz Ereğli’de önce, lider,yaşanır bir kurum olduğunu belirterek, “Utku Koleji, 32 yıllık deneyimini, tecrübesini, liderliğini, yine Türkiye’nin lider okulu olan Bir Marka okulu olan Doğa Koleji ile birleştirme kararı alarak, dev bir adım atmıştır. Ülkemize, bölgemize, Ereğlimize hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Her iki kuruluşun yönetici kadrosunun hazır bulunduğu toplantıda, Lüle ile Çataklı’nın bir birlerini öperek kutladıkları birleşme anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 3 saat 8 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 18 saat 20 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 1 saat 21 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 22 saat 25 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 21 saat 59 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 19 saat 38 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 16 saat 14 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 2 saat 42 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 20 saat 49 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 15 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI