Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UTKU KOLEJİ, DOĞA KOLEJİ EĞİTİM SİSTEMİNE GEÇTİ !.

UTKU KOLEJİ, DOĞA KOLEJİ EĞİTİM SİSTEMİNE GEÇTİ !.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Utku Eğitim Kurumları’nın Doğa Koleji eğitim sistemine geçtiği bildirildi.


Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında birleşmenin gerekçeleri ve yapılacaklar basın mensuplarına anlatıldı.

DoÄŸa Koleji Medya ve Kurumsal Ä°letiÅŸim direktörü Turgay Türker, açılış konuÅŸmasında, yeni eÄŸitim öğretim döneminde DoÄŸa Koleji’nin akademik gücünü, baÅŸarısını EreÄŸli’ye taşımaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, “çünkü çocuklarımızın her bir adımdaki baÅŸarısı hem bizlerin, hem de Türkiye’nin gururudur. Dolayısıyla biz de bu gururu, burada paylaÅŸmak istedik” dedi.

DoÄŸa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, EreÄŸli’deki kampus ile birlikte, ülke genelindeki sayılarını çoÄŸalttıklarını söyledi.

Lüle, DoÄŸa Koleji’nin ülke genelinde 110 kampüs ve 82 bin öğrenci ile ülkenin en büyük eÄŸitim kurumu olduklarını anlattığı konuÅŸmasında, şöyle dedi:

“OLMAZSA OLMAZ” 5 KRÄ°TER

“Bu anlamda bizim hem ülkemize karşı, hem de ülkemiz insanlarına karşı büyük sorumluluÄŸumuz vardır. Çünkü biz çocukları nasıl bir anlayışla yetiÅŸtirirsek, geleceÄŸi de o denli ÅŸekillendirmiÅŸ oluyoruz. Bizim, ‘olmazsa olmaz’ 5 kriterimiz vardır. Bunlardan birisi akademik baÅŸarı, bir diÄŸeri yabancı dil, Ä°ngilizce, bir diÄŸeri teknoloji, bir diÄŸeri proje; beÅŸinci de ‘3 S’ dediÄŸimiz sanat spor ve sosyal aktivitelerdir. Akademik baÅŸarıyı herkes ister ama akademik baÅŸarıya giden yolda bazı önemli etkenler, unsurlar vardır. Bunlardan biri öğrenci, biri de öğretmendir, kullandıkları materyallerdir. Biz öğrenciyi kurumumuza belli kriterlerde alıyoruz. Biz öğrenciyi, eÄŸer hedefine ulaÅŸtırabileceksek alıyoruz, 3 yaşından, 12. Yılına kadar öğrenci ile birlikte oluyoruz. Öğretmeni de seçerek alıyoruz. Önce akademik olarak yeterliliÄŸine bakılır, ilgili okulumuzun yöneticilerine bilgi aktarılır, ilgili okulumuz da öğretmenimizin sosyal iliÅŸkilerini araÅŸtırır. Çünkü, öğretmenlikte, toplum tarafından kabul edilebilirlilik ve standartlar çok önemlidir. DoÄŸa bünyesindeki öğretmen yıl içerisinde verilen eÄŸitimlerle hep güçlendirilir. Çünkü dünya deÄŸiÅŸiyor, çocuklarımız deÄŸiÅŸiyor, teknoloji deÄŸiÅŸiyor. EÄŸer siz öğrenciye, öğretmene iyi materyaller hazırlamaz ve sunmazsanız, eÄŸitimin kalitesinde sıkıntı olur. Bu nedenle kullanılan materyaller çok önemlidir. Kullandırdığımız materyaller her yıl güncellenir.

DÃœNYA Ä°LE ENTEGRE OLMAK

DiÄŸer il ve ilçelerdeki DoÄŸa Kolejlerinde ne gibi çalışmalar yapılıyorsa, Karadeniz EreÄŸli’de de aynı ÅŸekilde yapılacak. Dünya ile entegre olmamız gerekiyor. Bu akademik baÅŸarıyı, uluslar arası bilim merkezlerin ede taşımak istiyoruz. Ä°ÅŸte bu nedenle de bizim, akademik baÅŸarı kadar önemli dediÄŸimiz ‘yabancı dil’dir. Çünkü Ä°ngilizce olmadan dünya ile entegre olmanız, dünyayı yönetenlerin içinde olmanız mümkün deÄŸildir. Yabancı dilde bizim, Milli EÄŸitim bakanlığı tarafından onaylanmış, okulumuzda özel programımız var. 3 yaÅŸtan baÅŸlayarak, 11. Sınıfa kadar yabancı dili çok önemsiyoruz. Mesela Karadeniz EreÄŸli’den bir ‘Aziz Sancar’ çıkmasını istemezmisiniz? Bu elbette çalışmakla, çabayla, doÄŸru programla, çocuklar doÄŸru yönlendirmekle, potansiyelini ortaya çıkarmakla olur.

T-MBA’YI 9 ÃœLKEYE Ä°HRAÇ EDÄ°YORUZ

Bizim için projeler de çok önemli. Proje demek iÅŸ birliÄŸi demektir. Dünyanın geleceÄŸi kodlamadır, her ÅŸey kodlanacak. Çok önemsediÄŸimiz kodlamayı tek başına da bırakmıyoruz. Çünkü, matematik öğretimini kodlama ile yapıyoruz. 9. Sınıftan itibaren verdiÄŸimiz T-MBA programını, aynı zamanda 9 ülkeye ihraç ediyoruz. Çocuklarımız buradan aldıkları sertifika ile hem Türkiye’de hem ed dünyadaki bir çok üniversiteye burs imkanı bulabiliyor.

EreÄŸli’ye gelmekte geç kaldığımız doÄŸrudur. Ben 10 kez ilçeye gelip gittim. Bu sürede eÄŸitim konularını inceledim. EreÄŸli gerçekten eÄŸitim konusunda ileri bir ilçe. DoÄŸa Koleji olarak biz marka vermiyoruz, sistemi getiriyoruz. Tabi bu da belli bir birikim gerektirir. Markayı her yere verebilirsiniz. Önemli olan Ä°stanbul’da yaptığınız uygulamanın aynısını burada da yapabilmenizdir.  Ä°ÅŸte biz EreÄŸli’deki o kaliteyi yakalayacağımıza inandığımız zaman evet dedik.

ÇATAKLI:DOĞA ÇOK İYİ SEÇENEK

Utku EÄŸitim Kurumları Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Çataklı da DoÄŸa koleji’nin bir ‘dünya markası’ olduÄŸunu savunarak, “Dünya ile entegre olmuÅŸ bir kurum. Biz de bir ‘öğretmenler kuruluÅŸu’ olarak bunu gördük, akademik bilgimizi, tecrübemizi DoÄŸa ile birleÅŸtirmek istedik. DoÄŸan çok iyi bir seçenek” diye konuÅŸtu.

HÜLYA ÇATAKLI: DEV BİR ADIM ATILDI

Utku Genel Müdürü Hülya Çataklı da, Utku’nun, Karadeniz EreÄŸli’de önce, lider,yaÅŸanır bir kurum olduÄŸunu belirterek, “Utku Koleji, 32 yıllık deneyimini, tecrübesini, liderliÄŸini, yine Türkiye’nin lider okulu olan Bir Marka okulu olan DoÄŸa Koleji ile birleÅŸtirme kararı alarak, dev bir adım atmıştır. Ãœlkemize, bölgemize, EreÄŸlimize hayırlı, uÄŸurlu olsun” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Her iki kuruluÅŸun yönetici kadrosunun hazır bulunduÄŸu toplantıda, Lüle ile Çataklı’nın bir birlerini öperek kutladıkları birleÅŸme anısına hatıra fotoÄŸrafı çektirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
kızgın1
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Arda Tahtacı

15 Mayıs 2018 - 20:10

Fiyat Bahçeşehirden ucuz

Hamit Gayretli

28 Nisan 2018 - 08:28

Merak edenlere, fiyatları Bahçeşehir Okullarına göre daha pahalı.

Yorum Yazın

Canlı Radyo