13 o C Kdz. Ereğli

Utku’da Eğitim Festivalleri devam ediyor

Gündem 7 yıl 1 ay 2 gün 9 saat 55 dakika önce 1618

Haberi Paylaşın

Kdz.Ereğli İlçesinde ,Utku Koleji Eğitim Kurumları tarafından geleneksel hale getirilen “Eğitim Festivali “etkinlikleri devam ediyor. Etkinler kapsamında ,“Anne-Baba ve öğretmenler için bir tutam hayat bilgisi “ adlı konferans gerçekleştiren Konya Üniversitesinde Öğretim Üyesi Doç Dr Hasan Yılmaz, Anne –Baba ve öğretmenlerin en büyük kaygısının çocuklarımızı nasıl yetiştirebiliriz kaygısı olduğunu söyledi.

İlçede faaliyet gösteren Utku Koleji Eğitim kurumlarının geleneksel hale getirdiği, “Eğitim Festivali” eğitimlerinin bu haftaki konuğu Konya Üniversitesinde Öğretim Üyesi Doç Dr Hasan Yılmaz oldu. Orçun Çataklı Sosyal Tesislerinde düzenlenen söyleşiye, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Ali Azar, Prof Dr Soner Yavuz, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Utku Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı, Utku Koleji Müdürü Hülya Çataklı, Okul Yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Konya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr Hasan Yılmaz 33 Yıllık mesleki geçmişi olduğunu belirterek, Buca Cezaevinde hapishane psikoloğu olarak mesleğe başladım. Aile danışma merkezinde çalıştım, Kara kuvvetleri Komutanlığında Güneydoğuda Eğitim danışmanı olarak görev yaptım, Çocuk Mahkemelerinde bilirkişi olarak çalıştım, kısacası hayatı hayatın içinde öğrendim ”dedi.

ÇATAKLI’YA TEŞEKKÜR

Anne –Baba ve öğretmenlerin en büyük kaygısının çocuklarımızı nasıl yetiştirebiliriz kaygısı olduğunu ifade eden Yılmaz, Türkiye’de 81 il ve 300 İlçeye gittim. Birçok özel eğitim kurumu ve Birçok özel okul gördüm, Ama bu içinde bulunduğumuz kuruma karşı duyduğum hayranlığım sempatim inanın bambaşka, Bu yüzden Utku Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı ’ya çok ama çok teşekkür ediyorum” dedi.

DEVLET MEMURU OLSUNLAR DİYE OKUTUYORSANIZ İŞ DÜNYASI AÇISINDAN MUTSUZ GELECEKLERİ OLACAK

Bir yerlere gelebilmemiz için farkındalığımızın artmasının gerektiğini ifade eden Yılmaz şöyle konuştu; ”Bugün çok hızlı toplumsal değişmenin, çok hızlı teknolojik gelişmenin yaşandığı bir dünyada yaşıyoruz, Aynı zamanda iş dünyasında, Artık çocuklarınızı Devlete memur olsunlar diye okutuyorsanız iş dünyası açısından mutsuz bir gelecekleri olacak, uzun süre iş bulamayacaklar ve buldukları iş onları vasat yaşamaktan öteye taşımayacak, bugünün dünyası özel sektörde kendi işini kurabilmekte yâda iş çevreleri tarafından aranan insan olabilmekte bugün böyle bir insan tipine ihtiyacımız var, bugün aile yapısındaki değişmeler, aile bireylerinin rollerindeki değişimler, Madde bağımlılığında, saldırganlıkta ve şiddette artış, dünyanın öngörülebildiğinin azalması, tahmin edilebilirliğinin azalması kargaşanın ve kaosun artığı bir dünyada insan yetiştiriyoruz, çocuk yetiştiriyoruz, hem anne baba olarak, bütün bunlar bize, geleneksel anne baba rollerimizden, geleneksel öğretmen rollerimizden daha farklı anlayışları, daha farklı yaklaşımları öğrenip uygulamamızı gerektiriyor. Bizi yetiştiren insanların, Bizi yetiştirdiği dünya yok artık bugün, Bizi yetiştiren insanların tutum ve anlayışları o gün için doğru ve geçerliydi, ama bugün öğretmen yâda anne baba olalım, bizde öğrenen insan olmak zorundayız ve kendi davranışlarımız üzerinde düşünüp eleştirip, yeni bir şeyler araştırmalıyız” dedi.

AMAÇ, İNSANI TOP YEKÜN YETİŞTİRMEKTİR

Yılmaz, öğretmelere tavsiyelerde bulunarak ,”Dersleriniz bir amaç değil, Amaç matematik bilsin diye Matematik öğretilmez, fizik bilsin diye fizik öğretilmez bunların hepsi bir araçtır. Amaç insanı top yekûn yetiştirmektir. Amaç İnsanı insan nitelikleri ile yetiştirmektedir. Onun için hep şunu tavsiye ediyorum dersinizin öğretmeni değil, öğrencinizin öğretmeni olmanızı istiyorum” dedi.

DOÇ DR HASAN YILMAZ KİMDİR?

1960 yılında Safranbolu’da Dünya’ya gelen Yılmaz, İlköğrenimini Safranbolu’da, Ortaöğretimini Bolu Erkek Öğretmen okulunda tamamladı. Yılmaz,1983 yılında Anakara Üniversitesi (AÜ)Eğitim Bilimleri Fakültesinin Eğitimde psikoloji hizmetler bölümünden mezun oldu. Gazi Üniversitesi’nde Yüksek Lisansını, Marmara Üniversitesinde doktorasını yaptı.9 Eylül Celal Bayar ve Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesinde çalıştı. Halen Konya Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 21 saat 13 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
7 saat 25 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 19 saat 26 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 10 saat 19 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 14 saat 54 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 15 saat 53 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 20 saat 47 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 18 saat 20 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 5 saat 31 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 19 saat 31 dakika önce GÖKTEPE KAVŞAĞINDA KAZA !