Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Utku’da Eğitim Festivalleri devam ediyor

Utku’da EÄŸitim Festivalleri devam ediyor

Kdz.EreÄŸli Ä°lçesinde ,Utku Koleji EÄŸitim Kurumları tarafından  geleneksel hale getirilen “EÄŸitim Festivali “etkinlikleri devam ediyor. Etkinler kapsamında ,“Anne-Baba ve öğretmenler için bir tutam hayat bilgisi “ adlı konferans gerçekleÅŸtiren Konya Ãœniversitesinde Öğretim Ãœyesi Doç Dr Hasan Yılmaz, Anne –Baba ve öğretmenlerin en büyük kaygısının çocuklarımızı nasıl yetiÅŸtirebiliriz kaygısı olduÄŸunu söyledi.

Ä°lçede faaliyet gösteren Utku Koleji EÄŸitim kurumlarının geleneksel hale getirdiÄŸi, “EÄŸitim Festivali”  eÄŸitimlerinin bu haftaki konuÄŸu Konya Ãœniversitesinde Öğretim Ãœyesi Doç Dr Hasan Yılmaz oldu. Orçun Çataklı Sosyal Tesislerinde düzenlenen söyleÅŸiye, BEÃœ EreÄŸli EÄŸitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Ali Azar, Prof Dr Soner Yavuz, EreÄŸli Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Numan Korkmaz, Utku Koleji Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Çataklı, Utku Koleji Müdürü Hülya Çataklı, Okul Yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Konya Ãœniversitesi Öğretim Ãœyesi Doç Dr Hasan Yılmaz 33 Yıllık mesleki geçmiÅŸi olduÄŸunu belirterek, Buca Cezaevinde hapishane psikoloÄŸu olarak mesleÄŸe baÅŸladım. Aile danışma merkezinde çalıştım, Kara kuvvetleri Komutanlığında GüneydoÄŸuda EÄŸitim danışmanı olarak görev yaptım, Çocuk Mahkemelerinde bilirkiÅŸi olarak çalıştım, kısacası hayatı hayatın içinde öğrendim ”dedi.

ÇATAKLI’YA TEÅžEKKÃœR

Anne –Baba ve öğretmenlerin en büyük kaygısının çocuklarımızı nasıl yetiÅŸtirebiliriz kaygısı olduÄŸunu ifade eden Yılmaz, Türkiye’de 81 il ve 300 Ä°lçeye gittim. Birçok özel eÄŸitim kurumu ve Birçok özel okul gördüm, Ama bu içinde bulunduÄŸumuz kuruma karşı duyduÄŸum hayranlığım sempatim inanın bambaÅŸka, Bu yüzden Utku Koleji Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Çataklı ’ya çok ama çok teÅŸekkür ediyorum” dedi.

DEVLET MEMURU OLSUNLAR DİYE OKUTUYORSANIZ İŞ DÜNYASI AÇISINDAN MUTSUZ GELECEKLERİ OLACAK

Bir yerlere gelebilmemiz için farkındalığımızın artmasının gerektiÄŸini ifade eden Yılmaz şöyle konuÅŸtu; ”Bugün çok hızlı toplumsal deÄŸiÅŸmenin, çok hızlı teknolojik geliÅŸmenin yaÅŸandığı bir dünyada yaşıyoruz, Aynı zamanda iÅŸ dünyasında, Artık çocuklarınızı Devlete memur olsunlar diye okutuyorsanız iÅŸ dünyası açısından mutsuz bir gelecekleri olacak, uzun süre iÅŸ bulamayacaklar ve buldukları iÅŸ onları vasat yaÅŸamaktan öteye taşımayacak, bugünün dünyası özel sektörde kendi iÅŸini kurabilmekte yâda iÅŸ çevreleri tarafından aranan insan olabilmekte bugün böyle bir insan tipine ihtiyacımız var, bugün aile yapısındaki deÄŸiÅŸmeler, aile bireylerinin rollerindeki deÄŸiÅŸimler, Madde bağımlılığında, saldırganlıkta ve ÅŸiddette artış, dünyanın öngörülebildiÄŸinin azalması, tahmin edilebilirliÄŸinin azalması kargaÅŸanın ve kaosun artığı bir dünyada insan yetiÅŸtiriyoruz, çocuk yetiÅŸtiriyoruz, hem anne baba olarak, bütün bunlar bize, geleneksel anne baba rollerimizden, geleneksel öğretmen rollerimizden daha farklı anlayışları, daha farklı yaklaşımları öğrenip uygulamamızı gerektiriyor. Bizi yetiÅŸtiren insanların, Bizi yetiÅŸtirdiÄŸi dünya yok artık bugün, Bizi yetiÅŸtiren insanların tutum ve anlayışları o gün için doÄŸru ve geçerliydi, ama bugün öğretmen yâda anne baba olalım, bizde öğrenen insan olmak zorundayız ve kendi davranışlarımız üzerinde düşünüp eleÅŸtirip, yeni bir ÅŸeyler araÅŸtırmalıyız” dedi.

AMAÇ, İNSANI TOP YEKÜN YETİŞTİRMEKTİR

Yılmaz, öğretmelere tavsiyelerde bulunarak ,”Dersleriniz bir amaç deÄŸil, Amaç matematik bilsin diye Matematik öğretilmez, fizik bilsin diye fizik öğretilmez bunların hepsi bir araçtır. Amaç insanı top yekûn yetiÅŸtirmektir. Amaç Ä°nsanı insan nitelikleri ile yetiÅŸtirmektedir. Onun için hep ÅŸunu tavsiye ediyorum dersinizin öğretmeni deÄŸil, öğrencinizin öğretmeni olmanızı istiyorum” dedi.

DOÇ DR HASAN YILMAZ KİMDİR?

1960 yılında Safranbolu’da Dünya’ya gelen Yılmaz, Ä°lköğrenimini Safranbolu’da, Ortaöğretimini Bolu Erkek Öğretmen okulunda tamamladı. Yılmaz,1983 yılında Anakara Ãœniversitesi  (AÃœ)EÄŸitim Bilimleri Fakültesinin EÄŸitimde psikoloji hizmetler bölümünden mezun oldu. Gazi Ãœniversitesi’nde Yüksek Lisansını, Marmara Ãœniversitesinde doktorasını yaptı.9 Eylül Celal Bayar ve Selçuk Ãœniversitesi EÄŸitim Fakültesinde çalıştı. Halen Konya Ãœniversitesinde Öğretim Ãœyesi olarak görev yapmaktadır.

 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo