Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Utku’da Çanakkale Ruhu yaşatıldı

Utku’da Çanakkale Ruhu yaÅŸatıldı

Özel Utku Anadolu Lisesi tarafından,18 Mart Åžehitleri anma günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102.yılı dolayısıyla düzenlenen programda Çanakkale ruhu yaÅŸatıldı.

Kdz.EreÄŸli Ä°lçesi ,Özel Utku Anadolu Lisesi tarafından ,  18 Mart Åžehitleri Anma ve  Çanakkale  Zaferi’nin 102.yılı dolayısıyla program  düzenlendi. Utku Koleji Orçun Çataklı Sosyal tesislerinde düzenlenen programa , Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Hüseyin AÄŸlar ,Özel Utku Koleji EÄŸitim Kurumları Kurucu Müdürü Ali Çataklı, Kurum Müdürü Hülya Çataklı, Özel Utku Anadolu Lisesi Okul Müdürü Varol Hızal, Ortaokul Müdürü Hasan Koca, Anasınıfı-Ä°lkokul Müdür Yardımcısı Güvenç Özveren, Ortaokul Müdür Yardımcısı Yasin Topal, Lise Müdür Yardımcısı Münevver Tunçay, Öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Saygı duruÅŸunda bulunulmasının ardından baÅŸlayan programda Müzik Öğretmeni UÄŸur Bostancı yönetiminde Utku Koleji Armoni Bandosu eÅŸliÄŸinde Ä°stiklal Marşı ve Çanakkale Türküsü söylendi.

Günün anlam ve önemine iliÅŸkin konuÅŸan Tarih öğretmeni Sema Kocatürk, Çanakkale Zaferinin tarihin en ÅŸanlı zaferlerinden biri olduÄŸunu söyledi. Çanakkale zaferi ile dünyadaki güç dengelerinin deÄŸiÅŸtiÄŸini ve Türk milletinin bunda aktif rol oynadığını hatırlatan  Kocatürk, Bu topraklar dünyanın en büyük müzesidir. Bu savaÅŸlar Türk milletinin mucizeler yaratabileceÄŸini göstermiÅŸtir.Çanakkale savaÅŸları, Büyük devletlerin kafalarında yarattıkları büyük fikirleri çürütmüş, düşmana boÄŸazdan geçit vermemiÅŸ, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin yegane örneÄŸidir. Bizler Bu vatanımızı yarınımızı onlara borçlayız, bizlere bu zaferi armaÄŸan eden baÅŸta ebedi baÅŸkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaÅŸları olmak üzere bu mücadeleye katılan büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını onu her ÅŸeyiyle destekleyen Aziz Türk milletinin ve vatanları uÄŸruna hayatlarını feda eden tüm ÅŸehitlerimizi bir kez daha saygı ve sevgiyle anıyoruz “ dedi.

KORO SAHNE ALDI

Konuşmanın ardından programda Müzik Öğretmeni Cansu Kınık ve Onur Koçak eşliğinde 6. Sınıflardan oluşan koro sahne aldı.

DERCECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ.

Daha sonra Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi ve ÅŸehitleri anma günü’ ile ’18 Mart Çanakkale zaferi’ yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve öğrencileri yarışmaya hazırlayan öğretmenlere ödülleri Utku Koleji EÄŸitim Kurumları Kurucu Temsilcisi ve kurum müdürü Hülya Çataklı tarafından verildi.

OROTORYO GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ ALDI

Programın finalinde  ise ,Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri  Hande Yazılan ve Emine ÅžiÅŸman’ın 11.sınıf öğrencileri ile  hazırladığı ’ Çanakkale Geçilmez’  adlı oratoryo ilgiyle izlendi. Program fotoÄŸraf çekiminin ardından son erdi.

(EreÄŸli FM Haber Merkezi )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo