Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÜSKÜDAR’DA VAHŞET!..

ÃœSKÃœDAR’DA VAHÅžET!..

Ä°stanbul Ãœsküdar’da eÅŸi tarafından bıçakla öldürdükten sonra cesedi parçalanarak çöpe atıldığı iddia edilen Kübra K’nin memleketi Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki evinde yas var.

Çengelköy’de 17 yıllık eÅŸi Tahir K. tarafından öldürüldüğü iddia edilen 42 yaşındaki Kübra K’nin cenazesinin defnedileceÄŸi  EreÄŸli ilçesine baÄŸlı Cemaller köyündeki akrabaları acı haberle yasa boÄŸuldu.

Türkiye TaÅŸkömürü Kurumundan emekli madenci eÅŸi 13 yıl önce ölen anne AyÅŸe Efe (69), gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının 10 yıl önce Ä°stanbul’a gittiÄŸini anlattı. 

Damadının komşu köyden olduğunu, 17 yıl önce kızıyla evlendiklerini belirten Efe, "Kızımın çocuğu yoktu. En son 1,5 yıl önce evlerine gitmiştim. Kızım kocasından daha önce de şiddet görüyordu, benim yanımda damadım ona bıçak bile çekmişti. Evladım korkusundan kimseye bir şey anlatmadı" diye konuştu.

Efe, damadı gibi insanların idam edilmesini istediğini, 7 çocuğu arasındaki tek kızını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirdi.

- "Kübra kayıp" demiş

Kübra K’nin aÄŸabeyi Hüseyin Efe, yaÅŸanan vahÅŸete inanamadıklarını, adaletin yerine getirilmesini istediklerini söyledi.

Kadına şiddet uygulayarak erkeklik taslayanların toplumda yeri olmadığını belirten Efe, "Bunların sonu idam olması lazım. Kardeşimin eşinin şizofreni hastası olduğunu bilmiyorduk. Bize böyle bir şey söylemediler, bilgilendirmediler. Bizden her şey gizlendi. Kızkardeşim, ağabeylerim ve kardeşlerimin huzuru bozulmasın diye sesini çıkarmamış" ifadesini kullandı.

Efe, kardeşinin kocasının bazı hareketlerine şahit olduklarına işaret ederek şöyle devam etti:

"Bayramlarda buraya geldiklerinde sofrada yemek yerken kız kardeÅŸimi konuÅŸturmazdı, aÄŸzını tutardı. ’Ä°stanbul’a gidince görüşeceÄŸiz?’ türünden tehditler ediyordu. Olay pazartesi günü oluyor, bize haber salı günü saat 15.30 gibi geliyor. KardeÅŸimin eÅŸini telefonla aradım, ’Kübra orada mı’ diye sordu? Kübra’ya ne oldu dediÄŸimde dalga geçer gibi ’Kübra kayıp’ dedi. ’Tartışmanız oldu mu’ dedim ’hayır’ dedi. Suratıma telefonu kapattı. Telefonu, çantası, anahtarları evdeymiÅŸ. Ben bir daha aradım, aÄŸabeyine verdi. Olaydan haberleri olmadığını söylediler. Hiçbir kız kardeÅŸlerimiz kesinlikle korkmasınlar. Kocaları tarafından ÅŸiddete maruz kaldıklarında ne olursa olsun her ÅŸeyin çaresi var, anne ve baba tarafını bilgilendirsinler. Burada hayat söz konusu."

Kübra K’nin kuzeni Sevim Sever ise amcasının kızının eÅŸiyle çalışarak ev aldıklarını ifade etti. Sever, "Para kazanmak için temizliÄŸe gidiyordu. Bir insan karısına bunu yapar mı? EÅŸine nasıl kıydın? Çocukları olmadı, belki çocukları olsaydı daha mutlu olurlardı ama ne bileyim çok zor" dedi.

- Çengelköy’de eÅŸi tarafından öldürüldüğü iddia edilen Kübra K’nin cenazesi, Zonguldak’a getirildi

Ä°stanbul merkez Ãœsküdar ilçesinde, eÅŸi tarafından bıçakla öldürdükten sonra cesedi parçalanarak çöpe atıldığı iddia edilen Kübra K’nın cenazesi, memleketi Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesine getirildi.

Kübra K’nın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi iÅŸlemlerinin ardından Zonguldak’tan gelen iki kardeÅŸine teslim edilmesinin ardından Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi’ne ait cenaze nakil aracıyla EreÄŸli ilçesine baÄŸlı Cemaller köyüne getirildi. Cenaze, caminin morguna konuldu. VatandaÅŸlar, ailenin evine gelerek, baÅŸsaÄŸlığı dileÄŸinde bulundu. 

Kübra K’nın aÄŸabeyi Hüseyin Efe, gazetecilere yaptığı açıklamada, kız kardeÅŸini 17 yıl önce gelinliÄŸiyle teslim ettiklerini söyledi.

Efe, söyle konuştu:

"Kız kardeÅŸimin geldiÄŸi tabutun içinde bir vahÅŸet var. Kadınlarımızın başına ne gelirse gelsin, gittikleri yerde ÅŸiddet görüyorlarsa, ne olursa olsun kendi ailelerine, annelerine ve babalarına yaÅŸadıklarını anlatsın. Kesinlikle anne ve babaları onlara sahip çıkar. Bayan kardeÅŸlerimizden ricam budur. KardeÅŸim gibi saklaya saklaya, ’abicim, annecim benim başım belada, beni kurtarın’ diyemeye diyemeye kardeÅŸim gibi olurlar. Kız kardeÅŸimi tam 52 parçaya ayırmışlar."

Hüseyin Efe, kız kardeşinin 1,5 yıl önce köye geldiğini belirterek, "O zamandan beri görmedik" dedi.

EniÅŸte Åženol Fidan da Kübra K’nın yaklaşık 17 yıl eÅŸine adeta kölelik yaptığını iddia ederek, "AteÅŸ düştüğü yeri yakar. Huzurlu ÅŸekilde defnedemeyeceÄŸiz" ifadesini kullandı. 

- Olay

Çengelköy Mahallesi Ordu Caddesi Sümer Sokak’ta oturan 43 yaşındaki Tahir K. dün, Çengelköy Polis Merkezi’ne giderek, 42 yaşındaki 17 yıllık eÅŸi Kübra K’nın kaybolduÄŸu ihbarında bulunmuÅŸtu. 

Merkeze gelerek kardeÅŸinin 11 yıldır ÅŸizofreni olduÄŸunu ve zaman zaman bu tür ÅŸikayetlerde bulunduÄŸunu belirten Tahir K’nın aÄŸabeyinin, eve döndüklerinde banyoda kan izi görmesi üzerine, polis çalışma baÅŸlatmıştı.

Çalışmada, Tahir K’nın 16 Åžubat’ta bıçakla eÅŸini öldürüp parçalara ayırdıktan sonra pazar arabasıyla çöpe attığı iddia edilmiÅŸ, Kübra K’nın cesedi, çöp konteynerinde bulunmuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo