13 o C Kdz. Ereğli

UNUTULAN OSMANLI LEZZETLERİ TANITILDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen programda, Osmanlı Dönemi tüketilmeye başlanılan çeşitli şerbetlerin tadımı ve tanıtımı gerçekleştirildi.

Müzik & Kültür Sanat 6 yıl 9 gün 14 saat 5 dakika önce 950

Haberi Paylaşın

Piri Reis Mesleki ve Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Aydın, Özdemir AVM’de Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesi ile ortak düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bazıları unutulmaya yüz tutan tatları insanlara hatırlatmak istediklerini söyledi. Ortaya konulan tatların ise öğretmen ve öğrencilerce yapıldığını anlatan Aydın, şöyle dedi:
“Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, burada Osmanlı şerbetleri ve genel olarak Osmanlı lezzetleri olan lokum ve cezeryeler tattırıyoruz. Şerbetler tamamen okulumuzun mutfağında öğretmen ve öğrencilerimizin çabaları ile üretilmişlerdir.
Turizm Haftası’nın bu yıl 42’ncisini kutluyoruz. Böyle farklı bir etkinlik yapalım dedik. Hem nasıl yapıldıklarını göstermek hem de nasıl lezzetler olduklarını, unutulmuş bu lezzetleri topluma anlatmak istedik. Toplam 6 adet şerbetin sunumu yapacağız.”
Aydın, ortaya konulan Osmanlı lezzetlerinin, yaklaşan Ramazan ayı boyunca da gerekli izinlerin alınması durumunda, Ereğlililere tattırılabileceğini sözlerine ekledi.
Etkinliğe katılan mağaza müşterileri lezzetlerden tattı, gösterilen halk oyunlarını izledi.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 20 saat 14 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
11 saat 26 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 15 saat 31 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 15 saat 5 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 12 saat 44 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 9 saat 20 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 19 saat 48 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
13 saat 55 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 13 saat 36 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !