Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ULUPINAR RADYOMUZA KONUŞTU!..

ULUPINAR RADYOMUZA KONUÅžTU!..

Eski AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “KeÅŸke koalisyon kurulsaydı, bugün seçim olmasaydı” dedi.
1 Kasım seçimlerinde partisinden yeniden Zonguldak Milletvekili Adayı gösterilen Ulupınar, EreÄŸli FM’de “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programında yaptığı açıklamalarda, AKP’nin, kurulduÄŸu 2002’deki pozisyonuna dönmek istediÄŸini söyledi.
Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Fikri Kapan’ı sorularını yanıtlayan Ulupınar, şöyle dedi:
“Partimizin iktidarda olduÄŸu 13 yılda büyük hizmet ve yatırımlar yaptığı muhakkak. Yollar, hastaneler, okullar gibi bir çok hizmeti sayabiliriz. Özellikle ekonomide büyük baÅŸarılara imza attık. Ancak, bu kadar büyük bir kitlesi olan partimizde de hata yapanlar olabilir. Hatta yolsuzluÄŸa karışanlar da olabilir. Ancak, bunu partimize mal edemeyiz. Elbette yapılan hatalar varsa da özür dileriz. Güç zehirlenmesi denilebilir ancak partimiz yeniden 2002’deki haline dönüşerek, halkımıza hizmeti sürdürecektir. Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan, yapısı itibarıyla haksızlığa dayanamıyor. Bugün Filistin’de bir durum olsa konuÅŸuyor, tepki veriyor. Suriye durumu ortada. EÄŸer bugün o makamda konuÅŸmayan ve tepki vermeyen bir CumhurbaÅŸkanı olsa durumumuz çok kötü olurdu.”
Kapan’ın, “1 Kasım seçimleri sonucunda da yeniden koalisyon ortamı doÄŸması halinde partinizin tutumu ne olur” ÅŸeklindeki sorusuna ise Ulupınar ÅŸu yanıtı verdi:

“HER AKÅžAM, Ä°KÄ° TANEDE TÄ°VÄ°T ATMAKLA SÄ°YASET YAPILMAZ.”
“KeÅŸke koalisyon kurulsaydı, bugün seçim olmasaydı. Åžu seçimin maliyeti 3 katrilyondur. VatandaÅŸ yoruldu, siyasi partilerde yoruldu. Ä°lk defa böyle bir ÅŸey yaÅŸanıyor. VatandaÅŸların arasından ’çok piÅŸmanız’ diyenler var. Bize oy verdiklerini sandığımız insanlar ÅŸimdi söylüyorlar, ’size vermedik ama ÅŸimdi vereceÄŸiz’ diyorlar. Olmazsa, biz yine diÄŸer partilerin kapısını çalarız. Ama gördük, Bahçeli seçim akÅŸamı ’seçim olsun’ dedi, sonra koalisyona ’olmaz’ dedi. Her akÅŸam, iki tanede tivit atmakla siyaset yapılmaz.”
Ulupınar, Kapan’ın, “MHP’ye gittiÄŸi söylenen oylar geri gelirmi” ÅŸeklindeki sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“% 41 OY ALAN BÄ°R PARTÄ° TEK BAÅžINA Ä°KTÄ°DARA GELEBÄ°LMELÄ°”
“Onlar (MHP, 57. Hükümet zamanında da görevden kaçtılar. Åžimdi de, kendi seçmeninden çok ciddi tepki almaktadır. Bizden, son seçimde 40 bin civarında oy MHP’ye gitti. Bu oyların tamamı, bize geri gelecektir. Oyların bir kısmı, bize kızıldığı için gitti. Bir kısmı çözüm süreciyle alakalı gitti. Ama bunun böyle olmadığını gördüler ve kendi liderlerinin siyaset yapmadığını, risk almadığını, çözüm üretmediÄŸini gördüler. ’PiÅŸmanız’ diyorlar. Aynı ÅŸekilde CHP…. Ben parlamentoda görev yaptım. Ä°nanın, CHP ve HDP’nin çoÄŸu konuda uzlaÅŸtığını el ele, kol kola olduÄŸunu, beraber hareket ettiÄŸini gördüm. Zaten CHP vekillerinin bir kısmı, HDP’den geçmektedir. HDP vekillerin bir kısmı da CHP’den geçmiÅŸtir. Onlarla bizim uzlaÅŸma ÅŸansımız yoktu. Özellikle eÄŸitim ve dış politika konularında ayrılıklar vardı.
Dünyanın birçok ülkesinde koalisyon kurulur ve uzun yıllar yönetilir. GeliÅŸmiÅŸ ülkelerde bu vardır, keÅŸke kurulsaydı ama yüzde 41 oy alan bir parti tek başına iktidara gelebilmeli.”

TEÅžVÄ°K SAÄžLANMASI
Kapan’ın “bölgesel kalkınmaya” yönelik sorusu da lanıtlayan AK Parti Zonguldak 3. Sıra Milletvekili Adayı Özcan Ulupınar, Akçakoca-Alaplı benzetmesi yaparak, şöyle konuÅŸtu:
“ÖrneÄŸin Akçakoca’da turizm ilerlemiÅŸtir, ekonomisi Alaplı’dan iyidir ama teÅŸvikte 4 sırada yer alıyor, Alaplı ise 3. sırada… TeÅŸvik, ekonomisi geri kalmış bazı illerin diÄŸerleri ile aynı seviyeye gelebilmesi için saÄŸlandı. Bu da oldu. Artık diÄŸer illerin de teÅŸvikten yararlanması gerekir. Bu ilçeler bazında da olabilir. Gökçebey ile EreÄŸli’yi bir tutamayız. Alaplı ile Akçakoca örneÄŸinde olduÄŸu gibi burada da farklılıklar var. GeliÅŸmiÅŸlik farklılığını, en aza indirmemiz lazım. Ya ilçeler ya da sektörel bazda olmalıdır.
EreÄŸli’de, kamu yatırımları bakımından bir sıkıntısı yok. Ancak, özel sektöründe bir takım teÅŸviklerle bölgeye çekilmesi lazım. Bunun için, ekonomide siyasi istikrar lazım. Tekrardan iktidara gelirsek, bu teÅŸvik konuları yeniden masaya yatırılacaktır.”

“CUMHURBAÅžKANIMIZIN TERCÄ°HÄ°YDÄ°”
Ulupınar, “aday belirlemeye yönelik” soruyu ise Şöyle yanıtladı:
“Genel seçimlerde vatandaÅŸlar adaydan çok genel merkezlerin politikalarına, genel baÅŸkanların tavırlarına bakıyorlar. Bu nedenle aday belirlemesi çok ön plana çıkmıyor. Tabi Zonguldak bu konuda farklı. Partimizde birinci sıra merkez, ikinci sıra EreÄŸli-Alaplı, üçüncü sıra ise ’Vadi’ olarak isimlendirilen Devrek, Gökçebey, Çaycuma’ya verilir. ÖrneÄŸin bu dönem Sayın eski savcımız (Hüseyin Özbakır) Zonguldak merkezden birinci sıraya konuldu. Bu tercihte Sayın CumhurbaÅŸkanımızın iteÄŸinin olduÄŸunu da biliyorum. Ä°kinci sıra da Sayın Faruk ÇaturoÄŸlu’na, üçüncü sıra ise Vadi adayı olarak ÅŸahsıma verildi. 4. sırada yine merkezden bir arkadaşımız var.Hepimiz el birliÄŸi ile çalışarak, halkımızdan oy isteyeceÄŸiz. Ä°nÅŸallah yeniden tek başımıza iktidara gelerek, ülkemizin istikrarlı ÅŸekilde yoluna devam etmesini saÄŸlayacağız.”
Ulupınar, milletvekilliÄŸi döneminde, diÄŸer partili Zonguldak milletvekilleri ile zaman zaman bir araya geldiklerini, birlikte yemek yediklerini, Zonguldak’ın Mülkiyet Sorunu ve TTK ile ilgili benzer sorunlarını da birlikte çözdüklerini ancak, bu toplantılarda fotoÄŸraf vermediklerini sözlerine ekledi.
Bu arada, ErÄŸli FM’deki programa katılan Ulupınar’ı, kuruluÅŸun Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°ÅŸadamı Halil BozkuÅŸ karşıladı. BozkuÅŸ ile Ulupınar, bir süre sohbet etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo