13 o C Kdz. Ereğli

ULUPINAR: 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Gündem 7 yıl 9 ay 6 gün 14 saat 28 dakika önce 943

Haberi Paylaşın

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 24 Temmuz Türk Basınından Sansürün Kaldırılması Günü ve Gazeteciler Bayramını kutladı.

Özcan Ulupınar Gazeteciler Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajda;

1908 de İkinci Meşrutiyet zamanında ilk kez gelen görevlileri matbaalara sokmayarak o dönemdeki gazetelerin sansürsüz çıkması için dayanışma gösteren gazeteciler sayesinde tarih tam olarak bilinmese de Falih Rıfkı Atay tarafından bir fikir olarak ortaya atılan 24 Temmuz günü sansürün basında kaldırılması günü ve basın bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Yazılı ve görsel medya olarak basının önemi geçtiğimiz günlerde yaşadığımız ve bir daha hiç bir zaman yaşamak istemediğimiz vahim gecede anlaşılmıştır.

Toplumun her kesiminde olduğu gibi Türk medyası da konu millet olunca, konu vatan olunca, konu özgürlük olunca birlik olmuş, kendi vatandaşının üstüne silah doğrultup, tankla, uçakla, helikopterle, silahla vurmaktan çekinmeyen hainlerin, alçakların karşısında tek vücut olmuştur.

Şahsım ve milletim adına basınımızın bütün neferlerine o kara gecenin aydınlanmasında üstlendikleri önemli görevden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesileyle bu hainlere canları pahasına geçit vermeyen, gece gündüz demeden meydanları dolduran yüce milletimize, yerelden, ulusala her koşulda görev yapan siz gazetecilerimize sonsuz teşekkür ediyor, demokrasi için canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Türkiye’nin bir daha böyle kara günler yaşamaması dileğiyle, demokrasi nöbetindeki özellikle siz basın mensuplarımıza, Zonguldaklı hemşerilerime ve aziz milletimize saygılar sunuyorum.” ifadelerine değindi.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 20 saat 4 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 11 saat 16 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 18 saat 17 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 15 saat 21 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 14 saat 55 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 12 saat 34 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 9 saat 10 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 19 saat 38 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 13 saat 45 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 17 saat 11 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI