Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UĞUR MUMCU ANILDI

UÄžUR MUMCU ANILDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Ankara’da 24 Ocak 1993'te, evinin önündeki arabasına yerleÅŸtirilen uzaktan kumandalı bombanın patlatılması sonucu öldürülmesinin üzerinden 26 yıl geçen Gazeteci-Yazar UÄŸur Mumcu, Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde düzenlenen törende anıldı.
Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti ve Ä°yi Parti ilçe teÅŸkilatları ile Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi (ADD), Hukukçular DerneÄŸi, EreÄŸli Gazeteciler DerneÄŸi, EreÄŸli Demokrasi Platformu, ÇaÄŸdaÅŸ YaÅŸamı Destekleme DerneÄŸi, Alevi Kültür Dernekleri ve EÄŸitim-Ä°ÅŸ Åžubesince Atatürk Anıt’ı önünde tören gerçekleÅŸtirildi.
ADD Åžube BaÅŸkanı Yusuf Arslan, 'Adalet ve Demokrasi Haftası' etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen törende yaptığı konuÅŸmada, cinayeti iÅŸleyenlerin halen ortaya çıkarılmadığını hatırlattı. DiÄŸer demokrasi ÅŸehitlerini anımsattığı konuÅŸmasında  ‘adalet’, ‘hukuk’ ve ‘demokrasi’ vurgusu yapan Arslan, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:

“24 Ocak 1993'de araÅŸtırmacı gazeteciliÄŸin öncüsü, Atatürk Devrim ve Ä°lkeleri'nin ödünsüz savunucusu, Gazeteci-Yazar UÄŸur Mumcu; aracına konulan bombanın patlaması sonucu, haince-sinsice katledildi. Türkiye, ayaÄŸa kalktı. Milyonlar sel olup aktı. Türk milleti, tek yürek olup haykırdı. Türkiye laiktir laik kalacak. UÄŸurlar ölmez. Genciz güçlüyüz Atatürkçüyüz.
Siyasiler, namus sözleri verdiler. Dediler ki, ‘katil ya da katilleri bulacağız.’ Ä°ktidarlar deÄŸiÅŸti, aradan 26 yıl geçti. Bize göre katil ya da katiller malum ama, aydınlatılamamış bir cinayet olarak kaldı UÄŸur Mumcu suikastı. UÄŸur Mumcu, yaÅŸamı boyunca Türk Aydınlanmasının önündeki engelleri yıkmak için çalıştı. Devletin itibarını düşünmek yerine düşüren politikacılara karşı çıktı. Terörün her türlüsüne savaÅŸ açtı.
31 Ocak 1990'da yine hainler iş başındaydı. Atatürkçü, ulusalcı, demokrat ve devrimci, hocaların hocası, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy, evine girecekken apartmanın içinde vücuduna yönelen kurşunlarla şehit edildi.
Atatürkçü Düşünce Derneğini kuralı henüz yedi ay olmuştu. Çalışmaları, çabaları belli ki karanlıktan beslenen güç odaklarını ürkütmüştü. Yok edilmesi gerekiyordu. Prof. Dr. Muammer Aksoy'un katledilmesi tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Önemli bir toplumsal önder bedenen ortadan kaldırılmıştı. Muammer Aksoy cinayeti, 1980 sonrası aydın katliamlarının ilk halkasıydı. Cinayet aydınlatılabilseydi, sonraki aydın katliamları yaşanmayacaktı.
Yine, siyasiler üzüntülerini ilettiler. Cinayeti aydınlatma sözü verdiler. Fakat sonuç değişmedi. Bizce malum olan hainler, açığa çıkartılmadı.
Prof. Dr. Muammer Aksoy'un öldürülmesi en baÅŸta UÄŸur Mumcu'yu derinden etkiledi. UÄŸur Mumcu, Muammer Aksoy için ‘kalpaksız Kuva-yi Milliyenin son temsilcisiydi’ demiÅŸti. Muammer Aksoy cinayeti aydınlatılamadığı için, UÄŸur Mumcu da maalesef aynı kaderi paylaÅŸtı.
24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası olarak kabul edildi. Karanlık odaklar, hain planlarını uygularken geride milyonlarca Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu'nun yetiştiğini tahmin edemediler. Karanlıktan ve kandan beslenen bu odaklar; yanlış hesap yaptılar. Yok ettikleri bedeni varlıklarıydı, düşünceleri mücadelemizde yaşıyor.
24 Ocak 2001 de Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan da şehit edildi. Ali Gaffar Okkan Cumhuriyet, Atatürk ve ulus devlet konularında hassasiyet sahibiydi. Yurttaşların sevgisini, saygısını ve güvenini kazanmıştı. Bir Emniyet Müdürü'nün hem ulus devleti savunması hem de Atatürk Devrimi'ne bağlılığı bölge ve Türkiye üzerine projeleri olan kesimlerce hoş karşılanmadı. Göz göre göre şehit edildi. Ali Gaffar Okkan cinayeti de faili belliyken meçhul kaldı. Diyarbakır'da 2001 de doğan 2.500 çocuğa Ali Gaffar adı verildi.
Ocak ayı, toplumsal hafızamızı yoklama zamanıdır. Ocak ayı, acıları bal eyleyerek, Atatürk Devrim ve İlkeleri'ne, üniter devlet yapımıza, hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye her ne pahasına olursa olsun sahip çıkma zamanıdır.
Türkiye’de ki Tüm yurtsever kurum ve kuruluÅŸları, yurttaÅŸlarımızı Atatürkçü Düşünce çatısı altında güç birliÄŸi yapmaya, karanlık güç odaklarına karşı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu ÇaÄŸrımıza Kdz EreÄŸli den ses veren DeÄŸerli Sivil Toplum ve siyasi Parti örgütlerine Şükranlarımızı sunuyoruz ve diyoruz ki: 2019, Büyük Atatürk'ün eÅŸsiz liderliÄŸinde milli mücadeleye baÅŸlamamızın 100. yılı ve Adalet ve Demokrasi için mücadelenin tam zamanıdır.”

 

UÄžUR MUMCU ANILDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo