Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Turpçu,pazarı gezdi, ’Hayır’ oyu istedi

Turpçu,pazarı gezdi, ’Hayır’ oyu istedi

CHP Zonguldak Milletvekili Åžerafettin Turpcu, köy ve beldelerde 16 Nisan’da yapılacak Anayasa DeÄŸiÅŸikliÄŸi Referandumunda neden hayır denmesi gerektiÄŸini anlatmaya devam ediyor.Milletvekili Turpcu, Gökçebey Ä°lçesine BaÄŸlı Karapınar Köyü pazarını ve Bakacakkadı Beldesi pazarını dolaşıp, vatandaÅŸa evet ve hayır’ı anlatarak referandumda “hayır” oyu istedi.  Turpcu’nun açıklamaları şöyle:

“DÃœNYANIN HİÇBÄ°R ÃœLKESÄ°NDE YOK”

“Bu getirmeye çalıştıkları BaÅŸkanlık sistemi deÄŸil. O yüzden ’CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi’ diye bir ÅŸey uydurmak zorunda kaldılar. Getirilmeye çalışılan bu ucube sistem, baÅŸka bir yerde var mı? diye araÅŸtırdık.  Böyle bir sisteme dünyanın 200 ülkesinin hiçbirinde rastlamadık.  Bir tane varsa lütfen çıkıp örnek göstersinler. Böyle bir sistemin, dünyada örneÄŸi olmadığı gibi, tarihimizde de yeri ve örneÄŸi yok. Teklifte, CumhurbaÅŸkanına öylesine sınırsız yetkiler verilmiÅŸ ki, CumhurbaÅŸkanının karar alırken kimseden görüş alma zorunluluÄŸu yok. Bu sistem adaletin olmadığı bir yargı sistemi ve iÅŸlevi olmayan bir Meclis yaratır. Böyle bir devlet düzeni olur mu? Türkiye’ye layık görülen Anayasa bu olamaz, bunu kabul etmiyoruz.”

“CUMHURBAÅžKANINA EYALET KURMA YETKÄ°SÄ° VERÄ°LÄ°YOR”

 “Bu referandum 18 maddelik bir anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi gibi görünse de öyle deÄŸil. Daha önce baÅŸka yerlerde vurguladığım üzere içinde tuzaklar ve gizli gündem maddeleri gizli. 16. Madde, CumhurbaÅŸkanlığı kararnamesi ile eyalet ilan etme yetkisi veriyor. CumhurbaÅŸkanına eyalet kurma yetkisini neden verilsin? Teklifi verenler ve teklife destek verenler, böyle bir yetkiyi neden buraya sıkıştılarsa çıkıp açıklasınlar, deniyor ki, ’yetki verildi ama kullanmaz’. Böyle bir açıklama kabul edilemez. Ãœlkenin geleceÄŸi keyfiyete ve birinin niyetine teslim edilemez. Ãœlkemizin doÄŸu ve güneydoÄŸu topraklarını içinde gösteren haritayı resmi sitesinden yayınlayan Barzani’nin neden ’evet’ dediÄŸini hiç merak etmiyorlar mı? Ä°llerde, bugün bildiÄŸimizden farklı bir harita görmek istemiyorsak bu deÄŸiÅŸikliÄŸe ’hayır’ demek zorundayız.”

 “MEMUR OLMA GÃœVENCESÄ° ORTADAN KALKACAK, KIDEM TAZMÄ°NATLARI VARLIK FONUNA AKACAK”

 “Bu teklif Türkiye’nin her anlamda altını üstüne getirecek,  siyasi, sosyal ve ekonomik depremlere neden olacaktır. Evet çıkarsa yaklaşık 7 bin kadar mevzuat deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılması öngörülüyor. Sonra ne olacak biliyor musunuz? Memur güvencesi ortadan kalkacak. BaÅŸka ne olacak? Kıdem tazminatları bir anda varlık fonuna ya da baÅŸka bir fona aktarılabilecek. Soru veya itiraz hakkınız olabilecek mi? Hayır. Hayır demezseniz ekonomik ve hukuki bütün güvencesiniz kaybedeceksiniz. Durum bu kadar ciddidir.”

“BÄ°R KİŞİ HER ÅžEYÄ°N BAÅžI OLAMAZ”

“Bu teklifle, öylesine sınırsız ve pervasız yetkilerin verilmesi öngörülüyor ki kabul etmek mümkün deÄŸil. Seçilen kiÅŸi, hem devletin, hem hükümetin, hem iktidar partisinin, hem ordunun, hem yargının, hem kamu kurumlarının başı olacak. Bir kiÅŸi her ÅŸeyin başı olamaz. Böyle bir devlet yönetiminden halka ve ülkeye bir fayda çıkmaz! Sayın Binali Yıldırım ’iki kaptan gemiyi batırır, tek kaptan lazım’ diyor. Kendilerine hatırlatalım, uçaklarda, otobüslerde, gemilerin hiç birinde tek kaptan yoktur. Madem gemi üzerinden verdiler örneÄŸi; bir geminin kaptanı, hem kaptan, ikinci kaptan, hem çarkçıbaşı, hem güverte zabiti, hem iskeleye inip çımacı olmak ister, tüm bu iÅŸlerin sorumluluk makamlarını laÄŸvedip, tüm bu görevleri kendi üzerine almaya kalkarsa, iÅŸte o gemi limandan bile ayrılamaz,  ayrılsa da çok uzaklaÅŸmadan iÅŸte asıl o zaman batar.”

(Haber Merkezi )

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo