Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Turpçu,köy,köy gezip destek istiyor

Turpçu,köy,köy gezip destek istiyor

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 16 Nisan’da yapılacak Referandumda yapılmak istenen değişikliğin içeriğini köy köy gezip, halka detaylı şekilde anlatarak “Hayır” çağrısı yapmaya devam ediyor.Gündüz programında CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar ile birlikte, Zonguldak Merkez ve Kilimli’de, “Hayır” çalışmalarına katılan Milletvekili Turpcu, akşam programında ise Çaycuma İlçesine bağlı Sandallar ve Hacıibadi köylerini ziyaret edip, vatandaşa evet ve hayır’ı detaylı biçimde anlatarak referandumda “hayır” oyu istedi.  Turpcu’nun açıklamaları şöyle:

“REJİMİ DEĞİŞTİRMEYİ HEDEFLEYEN REFERANDUM”

“Getirilmek istenen, dünyada bir benzeri dahi olmayan bu ucube, tek adam rejimi; yasama, yürütme ve yargıyı tek kişinin elinde toplayarak egemenliğin kullanımını ’şahsileştirecektir’. Yapılmak istenen, hükümet sistemi değişikliği değildir, bir rejim değişikliğidir. 140 yıllık deneyimimiz olan parlamenter sistem ortadan kaldırılarak, rejimin değiştirilmesi amaçlanmaktadır. Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet, egemenliğin Saray’dan alınıp millete ve onun seçtiği Meclis’e verdi. Şimdi egemenlik Meclis’ten alınıp, tek kişiye geri verilmeye çalışılıyor. Ülkemizi çevreleyen coğrafyadaki tek adam rejimlerinin ülkelerini hangi felaketlere sürükledikleri ortadadır. Tek kişi tarafından yönetilip, iyi durumda olan bir tane bile ülke yoktur. Irak, Libya, Suriye bugün ne halde? Tek kişinin aldığı kararların hatalı olma olasılığı çok yüksektir, hızlı alınan kararlar her zaman doğru kararlar değildir”

“CUMHURİYETİN SIRTINDAN HANÇERLENMESİNE İZİN VERMEYİN”

“Bu değişiklik, ’Meclisi Meclis yapan’ tüm yetkileri budamakta, Meclisi fiilen tasfiye etmektedir. Kanun koyma, yürütmeyi denetleme görevi, bütçe yapma yetkisi elinden alınan bir Meclis olsa olsa süs olur. Meclis,  sadece göstermelik olarak, varmış gibi izlenim yaratmak için açık tutuluyor. Bakanlar ve Cumhurbaşkanı yardımcıları Milletin Meclisi’ne değil sadece ve sadece kendilerini atayan Cumhurbaşkanına karşı sorumlu olacak!  Yasama, yürütme ve yargı kuvvetleri bir elde toplanırsa, egemenliğinin temsilcileri birbirlerini denetleyemezse orada artık demokratik bir cumhuriyetten bahsedilemez. İçeriğini anlatmadıkları bu teklifle milletin egemenliğini bir kişiye devretmeye çalışıyorlar. Getirilmeye çalışılan değişiklik, cumhuriyetin niteliklerine aykırıdır. 16 Nisan’da, Cumhuriyetin sırtından hançerlenmesine izin vermeyin.”

“BİR ÜLKENİN KADERİ ’TEK’ KİŞİNİN İNSAFINA, AKLINA, VİCDANINA, KEYFİNE BIRAKILAMAZ”

“16 Nisan’da, yasama, yürütme ve yargı’nın tek elde toplanması oylanacak. Neden hayır diyoruz, Çünkü hiç kimse her şeyin üstünde olamaz. Bir ülkenin kaderi ’tek’ bir kişinin insafına, aklına, vicdanına, keyfine bırakılamaz. ’Adalet mülkün temelidir’ öylesine bir söz değildir. Bu teklif yargıyı tek kişinin eline verip, istediği gibi dizayn etme imkanı veriyor. Hukukun siyasallaşması devlet ve toplum üzerinde geri dönüşü olmayan yıkımlara yol açar. Bu sistem adaletin olmadığı, şahsileştiği ve siyasallaştığı bir yargı sistemi yaratır. Bununla birlikte işlevi olmayan bir Meclis yaratır. Böyle bir devlet düzeni olmaz. Halka anlatılmayan, tuzak maddelerle dolu, tek adam Anayasasına hayır diyelim, Sandığa atılacak her ’hayır’, ülkemizin ve vatandaşlarımızın hayrına olacaktır.” 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo