Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Turkuaz, bu yıl yine dopdolu!

Turkuaz, bu yıl yine dopdolu!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki Turkuaz Sanat TopluluÄŸunca, farklı konseptlerde kültür etkinliklerinin yeni sanat döneminde de ortaya konulacağı bildirildi.


TopluluÄŸun kurucusu aynı zamanda eÄŸitmen Cihangir Bilgin, dernek binasındaki toplantıda gazetecilere açıklamasında, 15 yıldır kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyen bir dernek olduklarını söyledi. Yeni sezon etkinlikleri kapsamında, aralarında tarihe adı yazılan Uzun Mehmet ve ulusal deÄŸer Musa EroÄŸlu’nun da bulunduÄŸu kiÅŸilere atfen konserler düzenlediklerini anlatan Bilgin, şöyle dedi:
“Etkinliklerimiz, Anadolu kültüründe, bu kültürün içindeki miras ve hazinemizi korumak, bunları gelecek nesillere aktarmak adına yaptığımız çalışmalardır. Bu yıl yapacağımız ilk organizasyonumuz Karadeniz türkülerinden oluÅŸacak. Karadeniz’in esen tüm hırçın dalgalarından çıkan ezgileri halkla paylaÅŸacağız. İçinde kemençe, tulum, baÄŸlama bütün renk sazları olacak. Bunun haricinde, semah ve deyiÅŸler oluÅŸmuÅŸ bir konsept hazırlayacağız. Öte yandan Musa EroÄŸlu türküleri hakkında bir çalışma yapacağız. Çünkü EroÄŸlu, NeÅŸet ErtaÅŸ gibi bir deÄŸerdir.
Özel insanlar yine olacak!
Sene sonunda yapacağımız konserler ise karma bölgelerin türkülerinden oluÅŸacaktır. Zeybek, halay, Azerbaycan renkleri, Trakya unsurları ve Anadolu’nun dört bir yanını kucaklayarak bu ezgileri paylaÅŸacağız.
Topluluk olarak sosyal projelere de duyarlılık gösteriyoruz. Çocuklar, engelli bireyler ve tüm vatandaşlar bizim için birer değerdirler. Toplumsal olarak bu insanların yanlarında olmak istiyoruz. Bu sebeple engelliler ile ilgili ciddi bir program gerçekleştireceğiz.
Uzun Mehmet…
DiÄŸer yandan, tarihin sayfalarına geçmiÅŸ Uzun Mehmet vardır. O’na olan saygımızı göstererek bunu bir vefa borcu olarak görüp Uzun Mehmet’e atfen bir program düzenleyeceÄŸiz. Yaptığımız çalışmalar kesinlikle ticari deÄŸildir. Kültürel ve sanatsal organizasyonlarda, derneklerin kar elde etmeleri zaten mümkün deÄŸildir. Åžartlarımız budur ancak amacımız kültür ve sanat konusunda kendi misyonumuza düşen görevleri yapmaktır.”
Toplantının sonunda ise üzerinde derneğin adı yazan pasta kesilerek yeni sezon hazırlıkları başlatıldı.

Turkuaz, bu yıl yine dopdolu!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki Turkuaz Sanat TopluluÄŸunca, farklı konseptlerde kültür etkinliklerinin yeni sanat döneminde de ortaya konulacağı bildirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran6
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo