Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÜRKMENLERE 130 TON KÖMÜR

TÜRKMENLERE 130 TON KÖMÜR

EreÄŸli’de, BeÅŸir DerneÄŸi, Semerkant Vakfı Kdz. EreÄŸli Åžubesi organizasyonu ile Suriye’de yaÅŸayan Bayır Bucak Türkmenlerine ulaÅŸtırılmak üzere toplanan 130 ton kömür toplandı. Kdz. EreÄŸli Belediyesinin de ulaşım desteÄŸi saÄŸladığı organizasyon kapsamında 5 tıra yüklenen kömür dualarla uÄŸurlandı.

Düzenlenen törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Semerkant Vakfı ve Beşir Derneği yetkilileri, bazı belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

MADENOÄžLU: “KUTLUYORUM”

EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu törende yaptığı konuÅŸmada böyle soÄŸuk bir günde yuvalara mutluluk verecek yardımların, 5 tır 130 ton kömürün savaÅŸ maÄŸdurlarına gönderileceÄŸini belirtti. MadenoÄŸlu,”ArkadaÅŸlarımızın yardım taleplerini geri çevirmeyen saygıdeÄŸer vatandaÅŸlarımıza teÅŸekkür ediyor, EmeÄŸi geçen herkesi kutluyorum.”dedi.

UYSAL: “YALNIZ DEĞİLLER”

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ise  “Bugün Suriye’de bir iç savaÅŸ var. Bundan dolayı orada Bayır Bucak Türkmenlerimiz, büyük sıkıntı içinde. Orada yaÅŸayan Türkmen KardeÅŸlerimiz hem biraz ısınsınlar, hem de yalnız olmadıklarını hissettirmek için beÅŸ tır kömür gönderiyoruz. Ä°nÅŸallah savaÅŸ ortamı bir an önce biter. Bu gerçekten bir insanlık dramıdır. Bu drama da hiç kimse devam etsin diyemez. Cenabı Allah’tan bir an önce bunu dindirmesini niyaz ediyorum.”dedi.

ÖZTÃœRK: “ YARDIMA Ä°HTÄ°YAÇLARI VAR”

Semerkant Kdz EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Kemal Öztürk de “ Zor ÅŸartlar altında yaÅŸam mücadelesi veriyorlar. Oradaki insanların yardıma ihtiyacı var. Bölge halkımız Bayır Bucak Türkmenleri için duyarlılık göstererek bu soÄŸuk kış günlerinde onları bir nebze ısıtacak 5 tır kömür gönderiyoruz. BaÅŸta BeÅŸir DerneÄŸi, Semerkant Vakfı, EreÄŸli Belediyesi ve Erdemir olmak üzere emeÄŸi geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

KonuÅŸmalar ve EreÄŸli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı tarafından yapılan  duanın ardından, beÅŸ tır yola çıktı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo