14 o C Kdz. Ereğli

Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Spor 5 yıl 11 gün 2 saat 18 dakika önce 1213

Haberi Paylaşın

Bartın’da gerçekleştirilen ve 22 üniversiteden 220 sporcunun katıldığı Üniversitelerarası Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası tamamlandı.
Bartın Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Üniversite Sporları Federasyonu ile Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası sona erdi.
Bartın Üniversitesi Taolu Bayanlarda ve Taolu Erkeklerde takım halinde birincilik kupasını kaldırdılar. Şampiyonada Sanda Bayanlarda ve Sanda Erkeklerde ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi birincilik kupasını almaya hak kazandı.
Şampiyonaya katılan sporcuları tebrik eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Bilimleri Fakültesi olarak akademik hayatına devam edecek olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda Üniversite olarak yine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururu içerisindeyiz. Üniversite Sporları Federasyonu ile Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu’ndan yöneticilerimize teveccühleri için teşekkür ediyorum. Şampiyonanın başarıyla tamamlanmasında ve bu güzel atmosferin oluşturulmasında emeği geçenleri de tebrik ediyorum. İnanıyorum ki Wushu Kung Fu sporu daha çok bilinecek, daha çok sevilecek ve çok değerli sporcularımızın gayretleriyle Ülkemizin bu alanda öncülüğünü sürdürecektir.” dedi.
Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz ise Rektör Uzun’a ev sahipliği için teşekkür ederek, “Dünyanın en güzel ve en faydalı sporunu Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlediğimiz şampiyona ile herkesin ilgisine sunduk. Birbirinden değerli sporcularımızı ve antrenörlerimizi şampiyonada bir araya getirdik. Oldukça güzel bir ortamda başarıyla tamamlanan şampiyonada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tesislerinde gerçekleştirilen şampiyonada aralarında Dünya şampiyonlarının da olduğu 22 üniversiteden 220 sporcu yarıştı. İki gün süren şampiyonada sporcular Sanda ve Taolu turnuvalarında ter döktü.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 2 saat 37 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 17 saat 49 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 21 saat 54 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 21 saat 28 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 19 saat 7 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 15 saat 43 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 2 saat 11 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 20 saat 18 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 23 saat 44 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI