Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÜRK METAL’DEN TETİKER’E TEPKİ!..

TÜRK METAL’DEN TETİKER’E TEPKİ!..

Kdz. Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in Tat Metal’de yapılan sendikal örgütlenmeyi diline dolamasını eleştirirken " kendi başarısızlık ve beceriksizliklerini sendikamıza mal etmeleri, ancak acizliklerini gösterir." dedi.

181 bini aşan üye sayısına sahip ve Kdz. Ereğli’de Erdemir’den sonraki en büyük sanayi şirketi olan Tat Metal’de de örgütlenme başarısı gösteren Türk Metal Sendikasının Kdz. Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan yazılı bir açıklama yaparak TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in sözlerini değerlendirdi.   Metin Ercan,   Karadeniz Ereğli Şubesi olarak da sendikanın  büyümesinin bölgede de sürdürmekte olduğuna vurguladığı açıklamasında, emekçilerden gelen talep üzerine örgütlenme çalışmasının başlatıldığı Tat Metal AŞ’de de hedefe ulaşılıp ve ardından başlayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde  6. oturumda karşılıklı mutabakata varılarak anlaşma sağlandığını belirtti.   Ercan,  Türk Metal’in,  “üret, kazan, kazandır" ilkesiyle ve de  ’olmazsa olmaz’ iş yerlerinin bir zarar görmemesine de son derece özen göstermekte olduklarına işaret ederek "Bu düşünce doğrultusunda Tat Metal AŞ. ile yaşanan süreç ve yapılan sözleşme, tarafımız, üyelerimiz ve şirket yetkililerince olumlu bulunmuştur." dedi ve sözlerine şöyle devam etti:  

SÖYLEMLERİ YAKIŞIK ALMADI  

Hal böyleyken; geçtiğimiz günlerde Sayın AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın ziyaret ettiği kuruluşlar arasında yer alan Kdz. Ereğli Ticaret Sanayi Odası’nda, Sayın Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker’in gerek sendikamıza, gerekse bölgedeki iş yaşamına yönelik söylemleri pek yakışık almamıştır.  

HANGİ GEREKÇE VE AMAÇ  

Bölgenin önemli kuruluşu TSO’ya başkanlık yapan Sayın Tetiker’in, temeli hangi gerekçe ve amaca dayalı olduğunu anlayamadığımız şekilde, böylesi bir nezaket ziyaretinde, Erdemir’den sonra bölgenin en güçlü şirketi olan Tat Metal AŞ’de sendikamızın yaptığı sözleşmeyi dile dolamasını doğru bulmuyoruz.  

GÜNÜN KOŞULLARINA GÖRE SESSİZ KALDIK  

Daha önce de benzer bir açıklamasına; günün koşullarına ve ortama göre sessiz kaldığımız Tetiker’in bu tavrının, biz yöneticileri ve üyelerimizi son derece üzdüğünü hatırlatmak istiyoruz.  

ASILSIZ İDDİALARIN GERÇEĞİNİ ÇOK İYİ BİLMESİNE RAĞMEN....  

Gündeme taşımak istediği asılsız iddiaların gerçeğini kendisi de çok iyi bilmesine rağmen, böyle bir tavır sergileyen Sayın Tetiker’in, ilçemizde sağlanan birlik, bütünlük ve beraberliğin daha da üst safhalarda yer alması için çaba göstermesini daha uygun olacağını belirtiyoruz.  

ŞAŞKINLIKLA KARŞILIYORUZ  

Sayın Tetiker’in, bir şirketin sendika nedeniyle ilçeye gelmekten vazgeçtiği yönündeki iddiasını ise şaşkınlıkla karşılıyoruz. Unutulmasın ki Türk Metal, ülke genelinde Mercedes Benz Türk AŞ., Ford Otosan, Bosch, Arçelik, Karsan, Renault, BMC, Tofaş, Türk Traktör, Delphi, Hema, MAN Türkiye AŞ, Erdemir gibi büyük kuruluşların yanı sıra, yaklaşık 690 şirkette örgütlüdür.  

HANGİ FİRMA BÖLGEDEN KAÇTI?  

Aynı şekilde atıfta bulunulan ’çevrede illerdeki iş yerlerinde sendika yok’ söylemine karşı, sadece Düzce’de yaklaşık 2500 işçiyi kapsayan 6 iş yeri olmak üzere, diğer illerdeki iş yerlerinde sendikal örgütlenmenin varlığını hatırlatırız. Acaba sendikamızın örgütlü olduğu hangi firma bulunduğu bölgeden kaçmıştır? bunu da açıklamasını istiyoruz. 

 "ÜYELERİNİZİ TOPARLIYAMIYOR MUSUNUZ" DEDİK!..  

Ayrıca, Sayın Tetiker, TOBB öncülüğünde Ankara’da düzenlenen ’Bayrak Yürüyüşü’ne ilçeden yeterli katılım sağlayamadığı için sendikamızdan işçi katılımlı destek talebinde bulunduğunda, konumumuzu ve gücümüzü çok iyi biliyordu. Biz ise kendilerine, ’üyelerinizi toparlayamıyor musunuz’ sorgulamasında bulunmadan, toplumsal çıkar doğrultusunda gerekli desteği verdik. Bugün ne oldu da, sendikamızı öncelikle çevredeki iş yerlerine ve kamuoyuna “öcü” gibi göstermek istemektedir.    

ACİZLİK  

Yaşanan benzer durumlardaki kendi başarısızlık ve beceriksizliklerini sendikamıza mal etmeleri, ancak acizliklerini gösterir.  

GENEL MERKEZİMİZ BELİRLER 

 Şunun çok iyi bilinmesini istiyoruz ki; Türk Metal, örgütleneceği iş yerlerini, çevredeki mesleki ve sivil toplum kuruluşlarının istek ve onaylarına göre değil, Genel Merkezimizin belirlediği şekilde ve süreçlerde sürdürür.   ÖNERİDE BULUNULMADI   Kaldı ki, Sayın Tetiker’in iddia ettiği gibi, bölgedeki örgütlenme çalışmaları sürecinde Kaymakamlık, belediye veya ön plandaki sivil toplum kuruluşlarından da, ’örgütlenme çalışmalarınızı biraz zamana yaysanız’ şeklinde bir öneride bulunulmamıştır.  

TÜRK METAL’DEN BAŞKA SENDİKA YOKTUR  

53 yıllık geçmişe sahip, gücünü Avrasya’da göstermiş, hangi şart ve koşullarda yetki mücadelesi vereceğini, hangi şartlarda sözleşme imzalayacağını daha iyi bilen Türk Metal’den başka sendika yoktur.  

ÖRGÜTLENME MÜCADELESİNİ ÇOK İYİ BİLEN  

Ne zaman, nerede, hangi koşullarda örgütlenme mücadelesi vereceğini çok iyi bilen Türk Metal’in örgütlendiği ve sözleşme imzaladığı hiçbir kuruluş yatırımlarını küçültmemiş, kapanmamış, aksine işçinin azim ve çabalarıyla daha da büyüyerek gelişmiştir.  

MAKAMLARI İŞGAL EDEN  

Tüm bu gerçekler ışığında; amacının ne olduğunu bilmediğimiz bu tür söylem ve çıkışların iş dünyasına, çalışma yaşamına, bölgeye ve yaşayanlarımıza zarardan başka bir şey kazandırılmayacağının bilinmesini istiyor, önemli makamları işgal eden kişilerin, söylemlerine daha dikkat etmelerini öneriyoruz.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo