14 o C Kdz. Ereğli

TÜRK METAL'DEN ELAZIĞ'A YARDIM ELİ

Türk Metal Sendikası üyeleri deprem bölgesi Elazığ`a 1 tır dolusu yardım gönderdi.

Gündem 4 yıl 2 ay 12 gün 6 saat 39 dakika önce 1253

Haberi Paylaşın

Zonguldak Valiliği talimatıyla, Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde Türk Metal Sendikası üye ve işçilerinin katkılarıyla hazırlanan ilk yardım tırının Elazığ’a doğru yola çıkması dolayısıyla tören düzenlendi.

Türk Metal Sendikası tarafından işletilen Metal Koop önünde düzenlenen törene, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Türk Metal Sendikası ve Metal Koop Yöneticileri ile sendika üyesi işçiler katıldı.

ERCAN; “BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLDUĞUNUZU GÖSTERDİNİZ...”

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, törende yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde Elazığ bölgesinde yaşanan depremde can kayıpları bulunduğunu belirterek, “Oradaki deprem mağdurlarına, sayın kaymakamımız nezdinde düzenlenen bu kampanyaya Erdemir Çalışanları ve Türk Metal Sendikası üyeleri olarak duyarsız kalmadığı için, hepinize Ereğli Kamuoyu önünde, şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Her zaman birlik beraberlik içinde olduğunuzu bugün de gösterdiniz.” Dedi.

ÇORUMLUOĞLU; “EREĞLİ’YE GÜVENİYORUM...”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, böyle mübarek bir günde, güzel bir organizasyonda konuşma yapmaktan ötürü mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti.

Çorumluoğlu şunları kaydetti:

“Bu kampanya, içişleri Bakanlığı organizasyonuyla, valiliklere bir talimat gönderildi. Bu talimat sonunda, her hafta Zonguldak’tan bir kamyon gidecek denildi. Geçen hafta Zonguldak Merkez bu kamyonu gönderdi. Vali Yardımcımız bizi aradı, ‘Bir kamyon da biz Ereğli’den bekliyoruz’ dedi. Ben de ‘Sayın Vali Yardımcım, ben Ereğli’ye güveniyorum, inşallah bir kamyon da biz buradan göndeririz dedim. Bunu sendika başkanımızla, Erdemir’le, belediyemizle, sivil toplum kuruluşlarımız, şirketlerimizle görüştük. Görüştüğümüzde biz bekliyorduk ki Metal İş Sendikası’ndan yüz yüz elli paket gelir, biz de biraz daha diğer kurumlardan üzerine koyarak, bir tır olarak göndeririz dedik. Ama sağ olsun değerli sendika başkanımız dün beni ziyaret etti. ‘İşçi kardeşlerimiz büyük bir teveccüh gösterdi, ilk tırı sadece bizim işçi arkadaşlarımız göndersin’ dedi. Ben de bundan ziyadesiyle memnun oldum. Bu açıdan ben de valilik makamını aradım, ‘Sayın valim biz ilk tırı yarın gönderiyoruz, önümüzdeki Cuma haber vermiş olduğumuz STK’lar ve şirketlerimizle biz bir tır daha göndereceğiz’ dedim.”

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 6 saat 50 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
17 saat 2 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 5 saat 3 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 19 saat 56 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 1 saat 30 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 31 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 6 saat 24 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
19 saat 38 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 15 saat 8 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 3 saat 57 dakika önce KAZA ; 2 YARALI