Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÜRK METAL 59 YAŞINDA

TÃœRK METAL 59 YAÅžINDA

Türk Metal Sendikası, kuruluşunun 59. Yılını kutluyor.


Türk Metal Sendikası, kuruluÅŸunun 59. Yılını kutluyor. Türk Metal Yönetim Kurulu yayınladığı mesajla işçi sınıfının önündeki engelleri kaldırma mücadelesinde ‘kararlılık’ vurgusu yapıldı.

Türk Metal Kdz. EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Yakup Yılmaz da, Türk Metal’in geçmiÅŸinin adeta ‘Zafer Öyküsü” olduÄŸunu savundu.
Sendikanın sosyal hesaplarından yapılan açıklamada, özetle şunlar kaydedildi:
“Türk Metal Sendikası, bundan tam 59 yıl önce, 10 Temmuz 1963 günü, yurdun çeÅŸitli bölgelerinde, Türkiye ekonomisinin can damarı sanayi sektöründe çalışan, fabrikalarda, tezgâhları başında üreten metal emekçileri tarafından kuruldu. O tarihlerde bir tohum olarak topraÄŸa düşen sendikamız, bugün yaklaşık 250 bin metal emekçisinin aileleriyle birlikte kendini güvende hissettiÄŸi koca bir çınardır. İşçi sınıfının karşı karşıya olduÄŸu sorunların çözümü sendikal örgütlenme ve dayanışmadır. Sendikamız yurdun dört bir yanında örgütlenmeye ve örgütlenme önündeki engelleri kaldırmak için mücadele etmeye kararlıdır. Bizler, sendikal hak ve özgürlüklerimiz de dahil olmak üzere bugüne kadar elde ettiÄŸimiz tüm kazanımları, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına borçluyuz. KuruluÅŸ yıldönümümüz vesilesiyle baÅŸta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizleri Cumhuriyete, özgürlüğe ve bağımsızlığa kavuÅŸturanları, 59 yıl önce yurdun dört bir yanında büyük fedakarlıklar ve heyecanla Türk Metal meÅŸalesini yakanları, o meÅŸaleyi söndürmeden bugünlere getirenleri minnet ve şükranla anıyoruz. KuruluÅŸ yıldönümümüzün tüm emekçilere ve ülkemize daha demokratik, refah içinde, saÄŸlıklı ve mutlu bir gelecek getirmesini diliyoruz.”
YILMAZ: “EÅžSÄ°Z ZAFER ÖYKÃœSÃœ”
Türk Metal Åžube BaÅŸkanı Yılmaz da, sosyal hesabındaki paylaşımında, “Bizim 59 yıl önce baÅŸlayan öykümüz, bir tohumun ulu çınara, bir avuç metal işçisinin yüzbinlerce üyesiyle koca bir aileye dönüştüğü eÅŸsiz bir zafer öyküsüdür. Bu öykünün bütün kahramanlarına ve hepimizin hayalini gerçeÄŸe dönüştüren Genel BaÅŸkanımız Pevrul Kavlak’a selam olsun” ifadelerine yer verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo